1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Fotbal Franța »
  5. Marseille vs Lyon. Ponturi Pariuri Ligue 1, 28.02.2021. Meci cu miză mare pe Velodrome

Marseille vs Lyon. Ponturi Pariuri Ligue 1, 28.02.2021. Meci cu miză mare pe Velodrome

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2021-02-27 23:16:00

Fotbal Franţa - Ligue 1

28 Februarie 2021, 22:00

Marseille

Marseille

versus
Lyon

Lyon

1.70

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Marseille v Lyon

Marseille și Lyon se întâlnesc în cel mai tare meci al etapei a 27-a din Ligue 1. OM este pe locul 7, în afara zonei europene, în vreme ce Lyon visează cu ochii deschiși la primul titlu după 13 ani. Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului. 

Marseille: Forma echipei, știri și statistici

Marseille și-a pierdut busola și riscă să piardă participarea în cupele europene. OM este abia pe locul 7, la 3 puncte în spatele lui Metz, care a urcat pe 5, după victoria de la Bordeaux (2-1). Are un singur succes în ultimele 9 etape, iar orice alt pas greșit ar însemna compromiterea sezonului. Oricum, echipa din Le Vieux Port traversează o perioadă plină de turbulențe. A rămas fără antrenor după ce Andre Villas Boas și-a dat demisia, iar patronul Franck McCourt l-a dat afară pe președintele Eyraud. În locul lui a fost numit Pablo Longoria, care era director sportiv. Nasser Larguet, interimar după plecarea lui Villas Boas, va rămâne în post până când Jorge Sampaoli, care va fi noul antrenor, va ajunge la Marsilia. Deocamdată, Larguet trebuie să se descurce cum poate în fața unui adversar pe care OM l-a învins doar o dată în ultimele 14 meciuri directe.

Nu mai puțin de 4 jucători sunt indisponibili pentru meciul cu Lyon. Amavi este accidentat și va fi înlocuit de Nagatomo. Rongier, Sakai și Benedetto sunt suspendați. Lirola va evolua în flancul drept, Gueye și Kamara vor juca în fața apărării, iar Milik va fi titularizat în centrul ofensivei, deși are ușoare probleme medicale. Aceeași situație e valabilă și pentru Thauvin, care va intra tot din primul minut.

Marseille a adunat doar 18 puncte în cele 12 meciuri jucate acasă. La ultima apariție pe Velodrome, OM s-a impus cu 3-2 în fața lui Nice. A fost primul succes după 3 eșecuri consecutive pe teren propriu. Echipa lui Larguet are 5 victorii și 4 înfrângeri pe teren propriu, în 12 partide. 

Lyon: Forma echipei, știri și statistici

Lyon ocupa locul 2 înaintea etapei, la 3 puncte în spatele liderului Lille, dar a coborât pe poziția a 3-a, după ce PSG s-a impus la Dijon cu 4-0. Lucrurile s-ar putea complica și mai mult pentru echipa lui Rudi Garcia, în condițiile în care Monaco e la doar 3 puncte în spate și are meci mult mai simplu, pe teren propriu, cu Brest. În ultima etapă de campionat, Lyon s-a impus la Brest, dar a tremurat serios pentru cele 3 puncte, deși a condus cu 3-0. Nu e o situație tocmai neobișnuită pentru băieții lui Rudi Garcia, care, acum două etape au pierdut acasă cu Montpellier (1-2), care nu mai câștigase în deplasare din decembrie. A fost eșecul care i-a pus frână echipei lui Rudi Garcia, care are un obiectiv clar - revenirea în Champions League.

Marcelo este singurul jucător cu probleme din lotul lui Lyon, dar acestea nu sunt atât de mari încât să-l împiedice să joace din primul minut. Kadewere, Depay și Toko-Ekambi vor juca în ofensivă. E, de fapt, cea mai bună formulă de echipă pe care o poate folosi Rudi Garcia, într-un moment destul de aglomerat al sezonului. În perioada următoare, Lyon va juca împotriva lui Rennes și PSG în două dintre viitoarele 3 etape.

Lyon este a doua în clasamentul meciurilor jucate în deplasare, cu 28 de puncte obținute în 13 partide - Lille e prima cu 30. Lyon a pierdut un singur meci în deplasre, 1-2 cu Montpellier, în septembrie. De atunci, Lyon a bifat 11 meciuri fără eșec - 8 victorii și 3 remize. În ultimele 8 deplasări, Lyon a cedat puncte doar la Rennes (2-2). 

Echipe probabile

Marseille Echipă probabilă Marseille
Portar Mandanda
Fundași Lirola, Alvaro Gonzalez, Caleta-Car, Nagatomo
Mijlocaşi Kamara, Gueye - Thauvin, Payet, Henrique
Atacanţi Milik
Lyon Echipă probabilă Lyon
Portar A. Lopes
Fundași Dubois, Marcelo, Denayer, Cornet
Mijlocaşi Paqueta, Mendes, Aouar
Atacanţi Kadewere, Depay, Toko Ekambi

Statistica meciurilor directe Marseille v Lyon

Lyon nu a pierdut în ultimele două meciuri cu Marseille, dar pe ambele le-a jucat pe teren propriu. În ultimul meci jucat pe Velodrome, Marseille s-a impus cu 2-1. Acela este singurul succes din ultimele 14 meciuri directe jucate în toate competițiile. 

Cote pentru Marseille v Lyon

Un meci în care să marcheze ambele echipe este cotat la 1.70. O altă variantă pentru partida de pe Velodrome este cea pentru măcar 3 goluri - 1.65.

Marseille vs Lyon Pont: Peste 1 gol asiatic - prima repriză

Cred că Marseille și Lyon vor oferi un meci spectaculos, pe măsura renumelui pe care-l au. OM este într-o postură delicată și orice alt pas greșit ar face ca participarea în cupele europene să fie în pericol. În acelasi timp, Lyon vrea să continue lupta la titlu cu Lille și PSG, iar un eșec ar reprezenta o catastrofă. Betano pariuri oferă o cotă excelentă pentru un meci cu măcar două goluri în primele 45 de minute. Dacă se marchează doar o dată, miza va fi returnată.

Miza: 10/10
Cota: 1.70
Status: Castigat

Marseille vs Lyon Pont: Peste 2.5 goluri

Se anunță un meci foarte interesant între două rivale pe care clasamentul Ligue 1 le prinde la o distanță mare de puncte, Marseille fiind cea care a rămas în urmă. Situația la club poate fi caracterizată drept haotică, dar mă aștept la o mobilizare a gazdelor care au nevoie de puncte ca de aer. Lyon vine după o serie de partide cu multe goluri, 2 meciuri cu 5 goluri, 2 meciuri cu 4 goluri, așadar oaspeții au un apetit sănătos pentru goluri. Cele mai recente 3 confruntări pe gazonul celor de la Marseille au fost finalizate cu cel puțin 3 goluri pe tabela de marcaj, de aceea credem că istoria se va repeta și am ales un pariu pe goluri de la Superbet pariuri sportive.

Fotbal Franţa - Ligue 1

Peste 2.5 goluri

1.67
Marseille vs Lyon

28 Feb 21, 22:00

Miza: 1/10
Cota: 1.67
Status: Pierdut

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+104
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici