1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Fotbal Franța »
  5. Lyon vs PSG

Lyon vs PSG. Ponturi Pariuri Ligue 1, 09.01.2022.

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2022-01-08 15:27:00

Fotbal Franţa - Ligue 1

09 Ianuarie 2022, 21:45

Lyon

Lyon

versus
PSG

PSG

1.74

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Lyon v PSG

Lyon și PSG se întâlnesc în cel mai tare meci al etapei a 20-a din Ligue 1. Gazdele sunt mai aproape de zona retrogradării decât locurile de Champions League și au mare nevoie de puncte. PSG este lider detașat, dar jocul echipei lui Mauricio Pochettino este departe de a fi convingător. Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului. 

Lyon: Forma echipei, știri și statistici

Sezonul început cu gândul la revenirea în Champions League e pe cale să se transforme într-un dezastru pentru Lyon. La jumătatea campionatului, singurul plus al lyonezilor este că au câștigat fără probleme grupa de Europa League. În rest, numai probleme. Lyon a fost exclusă din Cupa Franței, după incidentele provocate de suporteri la meciul cu Paris FC, și a primit și un punct de penalizare. În plus, echipa lui Bosz este abia pe locul 13, mai aproape de retrogradare, 8 puncte distanță, decât de locurile de Champions League, de care o despart 9 puncte. Lyon este fără victorie în ultimele 4 etape, în care a remizat cu Metz (1-1), Lille (0-0) și Bordeaux (2-2) și a pierdut acasă cu Reims (1-2). Ultimul succes este un 1-0 la Montpellier, la finalul lui noiembrie.

De parcă situația din clasament nu era suficient de stresantă, Peter Bosz nici nu poate conta pe o mulțime de jucători importanți, mai ales din zona ofensivă. Kadewere, Toko Ekambi și Slimani, toți atacanți, sunt plecați la Cupa Africii. În ofensivă vor juca Aouar, Paqueta și Cherki, în linia de 3 din spatele lui Dembele. Revenirea lui Paqueta este extrem de importantă, brazilianul fiind unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon. Denayer și Henrique sunt incerți, iar Reine-Adelaide și Diomande nu vor juca.

Lyon a pierdut doar un meci acasă, cel cu Reims (1-2), dar a bifat și nu mai puțin de 4 remize, cu adversari mai slabi, Metz, Brest, Clermont sau Lorient, toate din partea a doua a ierarhiei. Lyon a marcat în toate meciurile de acasă, dar și-a păstrat poarta intactă doar o dată, în victoria cu Monaco (2-0).  

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

PSG: Forma echipei, știri și statistici

Echipa lui Pochettino este lider detașat, 10 puncte peste Marseille, dar jocul lui PSG este de-a dreptul depresiv, în multe rânduri. Aducerea lui Messi nu a contribuit cu nimic la creșterea calitativă a jocului, care depinde aproape exclusiv de Kylian Mbappe. Atunci când Mbappe a lipsit, PSG s-a chinuit teribil, așa cum s-a întâmplat la ultima deplasare din campionat, unde a egalat-o pe Lorient în prelungirile meciului. Au fost multe partide în care parizienii s-au salvat fie în final, așa cum s-a mai întâmplat cu Lens, fie cu ajutorul arbitrilor, inclusiv în partida tur cu Lyon, în care PSG a primit un penalty după un fault în atac nesancționat al lui Neymar. PSG a pierdut un singur meci în acest sezon, 0-2 la Rennes, dar a câștigat doar o dată în ultimele 4 etape, 2-0 cu Monaco. 

Și Pochettino are o mulțime de bătăi de cap în ceea ce privește lotul. Hakimi, Diallo și Idrissa Gueye sunt plecați la Cupa Africii, iar Di Maria, Donnarumma, Danilo Pereira, Kurzawa, Rico și Draxler au Covid. Neymar este accidentat. A revenit, în schimb Mbappe, care a marcat de 3 ori în primul meci din 2022, 4-0 cu Vannes, în Cupa Fanței. Titular ar trebui să fie și Messi, al cărui ultim test Covid a fost negativ. Icardi ar trebui să completeze linia ofensivă.  

PSG are un singur eșec în ultimele 18 deplasări din campionat, cel de la Rennes, meci în care, deși i-a avut pe Neymar, Di Maria, Messi și Mbappe, nu a trimis niciun șut pe poartă. După eșecul de la Rennes, parizienii au mai câștigat doar la Saint-Etienne (3-1) și Bordeaux (3-2) și au remizat la Marsilia (0-0), Lens (1-1) și Lorient (1-1). În ultimele 3 deplasări, PSG a fost condusă și a câștigat doar la Saint-Etienne, dar numai după ce a jucat în superioritate numerică. 

Echipe probabile

Lyon Echipă probabilă Lyon
Portar Lopes
Fundași Dubois, Boateng, Lukeba, Emerson
Mijlocaşi Caqueret, Guimaraes - Cherki, Paqueta, Aouar
Atacanţi Dembele
PSG Echipă probabilă PSG
Portar Navas
Fundași Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Mendes
Mijlocaşi Herrera, Paredes, Verratti
Atacanţi Messi, Icardi, Mbappe

Statistica meciurilor directe Lyon v PSG

PSG a câștigat ultimele două meciuri cu Lyon, 2-1 în tur, după ce oaspeții au deschis scorul, și 4-2 la Lyon, în returul ediției precedente. Ultima victorie a echipei lui Peter Bosz a fost obținută chiar pe Parc des Princes, în turul campionatului trecut (1-0). A fost singurul meci din ultimele 7 întâlniri directe în care s-au marcat sub 2.5 goluri. Lyon n-a mai câștigat acasă cu PSG din februarie 2019 (2-1). 

Cote pentru Lyon v PSG

PSG are 2.00 pentru un succes la Lyon. Un meci cu goluri în ambele porți este cotat la 1.42.

Lyon vs PSG Pont: Peste 9.5 cornere

E destul de greu de spus cum se va termina partida de pe Groupama Stadium, în condițiile în care ambelor echipe le lipsesc jucători importanți. În mod normal, PSG ar trebui să câștige, dar jocul echipei lui Pochettino a avut momente în care a fost de-a dreptul depresiv. Lyon este obligată să atace, acum rămâne de văzut dacă va și putea să o facă. Din oferta de pariuri Unibet am ales varianta unui meci cu cel puțin 10 lovituri de la colțul terenului. Ultimele 4 deplasări ale parizienilor, în campionat, au avut cel puțin 10 cornere.

Fotbal Franţa - Ligue 1

Peste 9.5 cornere

1.74
Lyon vs PSG

09 Jan 22, 21:45

Miza: 10/10
Cota: 1.74
Status: Pierdut

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+99.44
Câștigate
45
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici