1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Campionatul European »
  5. Italia vs Elveția. Ponturi Pariuri Euro 2020, 16.06.2021. Italia, la un pas de optimi

Italia vs Elveția. Ponturi Pariuri Euro 2020, 16.06.2021. Italia, la un pas de optimi

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2021-06-15 08:58:00

EURO 2020

16 Iunie 2021, 22:00

Italia

Italia

versus
Elvetia

Elvetia

1.92

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Italia v Elvetia

Etapa a doua a fazei grupelor, de la EURO 2020, le aduce față în față pe Italia și Elveția. Pe Stadio Olimpico, Squadra Azzurra mizează pe un succes care să-i aducă, deja, calificarea în optimile de finală. De partea cealaltă, după remiza cu Țara Galilor, Elveția va încerca să nu piardă, pentru a avea șanse de a ajunge în faza eliminatorie. Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului.  

Italia: Forma echipei, știri și statistici

Italia este una dintre puținele favorite care și-au confirmat statutul în primul meci din grupă. Belgia ar fi cealaltă, dintre echipele care au jucat până acum. În meciul inaugural, cu Turcia, italienii au confirmat că traversează o perioadă excelentă și că obiectivul pe care și l-au stabilit, primul titlu european după 53 de ani, nu este o utopie. Echipa lui Mancini a învins Turcia la scor de neprezentare, dar nu scorul a fost cel care a impresionat, ci maniera în care au evoluat, mai ales după pauză, atunci când au și marcat toate cele 3 goluri. A fost al 9-lea succes consecutiv fără gol primit și, totodată, al 28-lea meci la rând fără eșec. Italia n-a mai avut o astfel de serie de la mijlocul anilor 30, când câștiga primele două titluri mondiale. Italia lui Mancini poate egala recordul de meciuri fără eșec (30), în cazul în care termină grupa neînvinsă.

Mancini nu va face decât o schimbare în primul 11, pentru că i-a plăcut ce a văzut împotriva Turciei și se ghidează după principiul ”echipa câștigătoare nu se schimbă”. De altfel, în prima partidă din grupă, Italia n-a avut niciun jucător care să fie sub nivelul meciului. Donnarumma n-a avut ce apăra, Turcia nu a trimis niciun șut pe spațiul porții. Deși Belotti (7) este golgheterul din mandatul lui Mancini, Immobile va fi titular, alături de Berardi și Insigne. Verratti va intra din primul minut abia cu Țara Galilor, în al 3-lea meci, când Mancini speră ca Italia să fie calificată. Singura modificare față de meciul cu Turcia este titularizarea lui Di Lorenzo, în detrimentul lui Florenzi, care a ieșit la pauză, accidentat. 

Italia a marcat de cel puțin două ori în ultimele 9 meciuri și n-a mai luat gol de la partida cu Olanda, din octombrie 2020 (1-1). În preliminariile EURO 2020, Italia a câștigat toate meciurile și a avut un golaveraj excelent - 37-4. Ultimul eșec al italienilor, în mandatul lui Mancini, a fost 0-1 cu Portugalia, în urmă cu aproape 3 ani, în septembrie 2019. În 33 de meciuri pe banca Squadrei Azzurra, Mancini a pierdut de doar două ori. 

Unibet
L1160657W000330
Pariază pe meciul dintre Italia și Elveția cu 125% EXTRA până la 500RON
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Elvetia: Forma echipei, știri și statistici

Elveția a pornit ca favorită meciul cu Țara Galilor, ținând cont de forma echipei lui Vladimir Petkovic, dar a trebuit să se mulțumească doar cu un punct, deși a condus cu 1-0. Venită după 6 victorii consecutive și 7 partide fără eșec, Elveția a părut că are probleme de concentrare. A intrat puțin prea relaxată în meci, dar a reușit să se adune și să marcheze, după care s-a relaxat din nou. Elvețienii n-au mai avut puterea să marcheze încă o dată, după ce au fost egalați, în ciuda unei dominări destul de accentuate, care a adus câteva ocazii bune. Naționala lui Vladimir Petkovic vine după 8 meciuri fără eșec, ultima înfrângere fiind un 1-2 cu Belgia, într-un amical disputat în noiembrie. Acela este și singurul eșec al echipei din Țara Cantoanelor, în ultimele 10 partide. Elveția a marcat în ultimele 10 meciuri, Spania fiind ultima echipă căreia nu i-a dat gol - 0-1 în Liga Națiunilor, în octombrie anul trecut.

În general, Petkovic s-a declarat mulțumit de felul în care au jucat băieții săi în primul meci din grupă, astfel încât este posibil să nu vedem mai mult de o schimbare, maximum două, în formula de start. De 7 ani pe banca naționalei, fostul antrenor al lui Lazio va miza tot pe o linie de 3 fundași, cu Elvedi, Schar și Akanji. E posibil ca Remo Freuler să fie înlocuit de Zakaria, în vreme ce partenerul său va fi Xhaka, cel care va evolua pe Olimpico, din sezonul viitor. În atac, aceeași formulă, cu Shaqiri în spatele lui Seferovic și Embolo, autorul golului cu Țara Galilor. 

Elveția este abia la a 5-a participare la campionatul european. Abia la ultima ediție a reușit să depășească faza grupelor, dar a fost eliminată de Polonia, în optimi, la lovituri de departajare. Elveția a remizat în ultimele 4 partide la EURO - de 3 ori a fost 1-1, rezultat înregistrat și împotriva României, în urmă cu 5 ani. În cele 14 partide jucate la turneele finale, Elveția a obținut doar două victorii, 1-0 cu Albania, la EURO 2016, și 2-0 cu Portugalia, în 2008. În rest, 6 eșecuri și o serie de 6 partide fără eșec în 90 sau 120 de minute. 

Echipe probabile

Italia Echipă probabilă Italia
Portar Donnarumma
Fundași Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola
Mijlocaşi Locatelli, Jorginho, Barella
Atacanţi Berardi, Immobile, Insigne
Elvetia Echipă probabilă Elvetia
Portar Sommer
Fundași Elvedi, Schar, Akanji
Mijlocaşi Mbabu, Xhaka, Zakaria, Rodriguez
Atacanţi Shaqiri - Seferovic, Embolo

Statistica meciurilor directe Italia v Elvetia

Italia a câștigat aproape jumătate dintre meciurile jucate împotriva Elveției - 28 din 57. Alte 22 de partide s-au încheiat la egalitate, inclusiv ultimele 3. Totuși, Italia și Elveția s-au întâlnit ultima dată în urmă cu 11 ani, într-un meci amical încheiat 1-1. Ultimul succes al Elveției datează din urmă cu aproape 20 de ani. În preliminariile CM 1994, Italia a pierdut în fața Elveției cu 1-0, într-un meci în care Dino Baggio a fost eliminat înainte de pauză. În 3 dintre ultimele 4 meciuri au marcat ambele echipe. Cele două nu s-au mai confruntat în Peninsulă din 1998, când Italia s-a impus cu 2-0. Ultimele 5 meciuri s-au jucat în Elveția, iar 4 dintre ele s-au încheiat la egalitate. Italia este neînvinsă în ultimele 8 confruntări cu Elveția - 4 victorii și 4 egaluri. 

Cote pentru Italia v Elvetia

Italia are 1.87 pentru două goluri marcate împotriva Elveției. Un gol al lui Immobile este cotat la 2.50.

Italia vs Elvetia Pont: Peste 9.5 cornere

Meciul cu Elveția va fi mai dificil decât cel cu Turcia, una dintre dezamăgirile de la turneul final. Elvețienii sunt mai arțăgoși, mai puternici, dar nu cu mult mai buni decât turcii, astfel încât mă aștept ca Italia, aflată într-o perioadă excelentă, să reușească ceea ce și-a propus și anume, să câștige cele 3 puncte. Asta nu înseamnă că va fi simplu, deși valoarea băieților lui Mancini este mai mare decât a elvețienilor. Echipa lui Petkovic are atuurile ei, iar Donnarumma va avea mai mult de apărat decât în partida cu Turcia. Cred că vom vedea un meci cu cel puțin 10 cornere. Elvețienii au avut cel puțin 12 cornere - partea lor - în ultimele două partide, iar în meciul inaugural de la Euro am avut, de asemenea, 10 lovituri de la colțul terenului. Unibet pariuri sportive oferă cea mai bună cotă de pe piață.

Miza: 8/10
Cota: 1.92
Status: Pierdut

Italia vs Elvetia Pont: Italia victorie

Italia a jucat entuziasmant cu Turcia, pe care a pus-o la respect din start, ca joc, și în repriza a doua, ca rezultat. Macaronarii sunt invincibili de 28 de meciuri, în toate competițiile și în amicale, n-au primit gol în ultimele 9, când au reușit să și câștige de fiecare dată. Apărarea este la înălțime, cu bătrânul Chiellini (face 37 de ani în august!) printre protagoniști. Golaverajul în aceste ultime 9 jocuri este 28-0! Ceea ce arată că și atacul, cu Immobile, Insigne și Berardi, arată senzațional. De altfel, primii doi au și înscris împotriva Turciei. Va fi greu pentru Elveția să reziste. Cota vine din oferta Betfair pariuri sportive.

Miza: 1/10
Cota: 1.66
Status: Castigat

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

Cele mai recente avancronici