1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Campionatul European »
  5. Croația - Scoția. Ponturi Pariuri Campionatul European de Fotbal 22.06.2021

Croația - Scoția. Ponturi Pariuri Campionatul European de Fotbal 22.06.2021

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-06-21 10:58:00

Campionatul European de fotbal

22 Iunie 2021, 22:00

Croatia

Croatia

versus
Scoția

Scoția

1.75

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Croatia v Scoția

Marți cu începere de la ora 22:00 au loc simultan ultimele două meciuri din cadrul grupei D de la Campionatul European de Fotbal: Cehia – Anglia și Croația – Scoția. În cele ce urmează noi vom vorbi despre cea de-a doua partidă, iar la finalul avancronicii vă vom oferi și un pronostic. Atât Croația cât și Scoția au luat un singur punct în primele două runde, astfel încât își joacă acum ultima șansă de a merge mai departe în optimi.

Meciul se dispută pe Stadion Hampden Park din Glasgow, astfel încât naționala Scoției va beneficia de avantajul terenului propriu. Arbitrul partidei va fi argentinianul Fernando Andres Rapallini, care a mai arbitrat la acest turneu final și meciul dintre Ucraina și Macedonia de Nord, încheiat cu victoria ucrainienilor cu 2:1. Se anunță o vreme bună de fotbal la ora meciului, cu aproximativ 13 grade și șanse reduse de ploaie.

Croatia: Forma echipei, știri și statistici

Croația, fostă finalistă la Campionatul Mondial din 2018, se află acum într-o situație foarte complicată. Aceasta a pierdut meciul de de debut cu Anglia, scor 0:1 (formație pe care a învins-o în semifinalele din 2018), după care în runda precedentă a reușit doar un egal cu Cehia, 1:1, după ce a fost condusă cu 0:1 la pauză.

Locul 1 în grupă este matematic inaccesibil pentru Croația, însă aceasta poate termina pe 2. În cazul unei victorii cu Scoția ea poate încheia grupa la egalitate de puncte cu Cehia în cazul în care aceasta pierde cu Anglia, iar astfel departajarea s-ar face la golaveraj. Însă dacă Cehia învinge pe Anglia, atunci Croația va termina în spatele Angliei din cauza rezultatului direct. Totuși sunt șanse bune ca ocuparea poziției a treia cu patru puncte să fie suficientă pentru calificarea în fazele eliminatorii, însă va depinde și de ce se întâmplă în celelalte grupe.

Vă reamintim că naționala Croației a ajuns la Euro 2020 după ce a câștigat fără probleme grupa E din preliminarii, cu 3 puncte peste Țara Galilor și 4 peste Slovacia. În cele opt partide jucate a suferit doar o singură înfrângere, pe Groupama Arena, cu Ungaria, scor 1-2, deși a condus cu 1-0, prin reușita lui Ante Rebic. Totuși trebuie remarcat că grupa ei din preliminarii a fost una foarte grea, patru din cele cinci echipe reușind să ajungă la turneul final.

Betano
L1170664W000663
Pariază pe Croația - Scoția cu până la 500RON EXTRA
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C
 

Între timp a jucat și în Liga Națiunilor, unde a îndeplinit obiectivul. S-a salvat de la retrogradare, după ce a obținut toate cele trei puncte puse în joc, pe teren propriu cu Suedia. La începutul anului a disputat trei partide în calificările pentru Campionatul Mondial din 2022, unde a suferit o înfrângere surprinzătoare cu Slovenia. Cu Cipru și Malta n-a întâmpinat dificultăți, iar cu cele șase puncte se află pe primul loc în grupa H, la egalitate cu Rusia.

Dar să revenim la meciul de marți, unde s-ar putea să vedem câteva schimbări în primul 11 față de partida trecută. De exemplu fundașul stânga Borna Barisic ar putea fi titular după ce jucătorul lui Rangers a absentat de la primele două meciuri din cauza unor probleme personale pe care federația croată nu a dorit să le detalieze.

Marcelo Brozovic nu a făcut parte din primul 11 în partida cu Cehia, însă Dalic a confirmat că acesta va reveni în echipa de start. În schimb Ante Rebic, jucător care nu a impresionat în mod deosebit până acum, ar putea fi doar rezervă. Bruno Petkovic a intrat în partida cu Cehia din postura de rezervă și a fost periculos în câteva ocazii, ceea ce i-ar putea da șansa de a fi titular marți.

Scoția: Forma echipei, știri și statistici

Scoția a pierdut meciul de debut cu Cehia, scor 0:2, după care a reușit să scoată un egal neașteptat cu Anglia în urma unei remize albe. Partida a fost una destul de închisă și fără prea multe ocazii de poartă, însă probabil și tensiunea dintre cele două echipe și-a spus cuvântul. Rivalitatea dintre Scoția și Anglia este cea mai veche din lume, primul meci dintre cele două datând din 1872!

Cu doar un punct din primele două meciuri, Scoția este obligată să câștige marți pentru a păstra șanse de calificare. O victorie a ei la Glasgow combinată cu un succes al Cehiei în celălalt meci ar face ca locul 2 să fie decis la golaveraj între Scoția și Anglia. În schimb o victorie a Angliei sau o remiză ar însemna că Scoția nu poate termina mai sus de locul 3 chiar și cu un succes mâine. Dar, ca și în cazul Croației, există posibilitatea accederii în optimi de pe poziția a 3-a, patru puncte fiind în teorie suficiente pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Vă reamintim că Scoția este la a 3-a prezență la un Campionat European, după calificările din 1992 și 1996. Aceasta are o istorie mult mai bogată la Cupa Mondială, acolo unde a bifat opt prezențe. Însă niciodată în istorie Scoția nu a reușit să treacă la faza grupelor la un turneu final, și nici nu a reușit să câștige mai mult de un meci per turneu.

Betano
L1170664W000663
Pariază pe Croația - Scoția cu până la 500RON EXTRA
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C
 

În preliminariile pentru Euro 2020 Scoția a terminat grupa I pe locul 3 cu 15 puncte, după Belgia (30pct) și Rusia (24pct). Aceasta a jucat apoi barajul de Nations League, unde a fost destul de norocoasă, reușind să treacă la penalty-uri atât de Israel, cât și de Serbia, după 0:0, respectiv 1:1 în timpul regulamentar.

Scoția a început binișor campania de calificare pentru Cupa Mondială, acumulând 5 puncte în primele 3 meciuri. Aceasta s-a descurcat bine și în cele două amicale jucate la început de iunie, reușind un 2:2 cu Olanda, și o victorie 1:0 cu Luxemburg. Echipa pregătită de Steve Clarke era neînvinsă de 5 meciuri înainte de debutul la Euro 2020.

Scoția este una din echipele de la acest Campionat European care refuză să îngenuncheze la meciuri. Chiar și așa, Steve Clarke a ținut să precizeze că naționala sa este împotriva oricărei forme de rasism.

Se anticipează că pentru meciul de marți Steve Clarke va continua să meargă pe o linie defensivă formată din aceeași 3 fundași ca și la partida precedentă: Kieran Tierney, Scott McTominay și Grant Hanley. Billy Gilmour nu a fost titular cu Cehia, însă a fost cu Anglia, iar evoluția a fost una convingătoare, astfel încât ar trebui să îl vedem titular și mâine. Che Adams și Lyndon Dykes ar putea face în continuare cuplu de atac, deși Clarke ia în considerare utilizarea lui Kevin Nisbet în condițiile în care Scoția încă nu a reușit să marcheze la acest turneu final.

Echipe probabile

Croatia Echipă probabilă Croatia
Portar Livakovic
Fundași Vrsaljko, Vida, Lovren, Barisic
Mijlocaşi Brozovic, Kovacic; Vlasic, Modric, Perisic
Atacanţi Petkovic
Scoția Echipă probabilă Scoția
Portar Marshall
Fundași McTominay, Hanley, Tierney
Mijlocaşi O'Donnell, McGregor, Gilmour, McGinn, Robertson
Atacanţi Dykes, Adams

Statistica meciurilor directe Croatia v Scoția

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, atunci când Scoția a câștigat ambele partide directe (2:0 și 1:0). Chiar și așa, Croația a fost cea care a acumulat mai multe puncte (17 față de 11 ale Scoției), prinzând un loc de baraj. De remarcat că din 2000 încoace cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori, dar niciodată nu s-au marcat mai mult de două goluri.

Cote pentru Croatia v Scoția

Pe lângă pontul principal recomandăm și pariul ”Sub 2.5 goluri” la o cotă de 1.82. Pentru un pariu ceva mai riscant, de cotă mai mare, puteți încerca varianta Victorie Croația + sub 2.5 goluri la o cotă de 4.50 conform casei de pariuri sportive Betano.

Croatia vs Scoția Pont: Croația (0)

Niciuna din cele două naționale nu a impresionat în mod deosebit la acest turneu final, însă rămânem la părerea că echipa Croației este mai bună, iar în mod normal aceasta ar trebui să câștige meciul de marți. Vorbim de o formație care în 2018 a ajuns până în finala Campionatului Mondial de Fotbal, astfel încât o eliminare încă din grupe ar fi greu de digerat pentru suporterii croați. Credem că această echipă poate avea o tresărire de orgoliu în acest ultim meci, și cu ultimele forțe să prindă un loc care să o trimită în fazele eliminatorii ale competiției. Scoția nu a arătat rău cu Anglia, dar pare incapabilă în acest moment să marcheze goluri. Vom merge pe un succes al Croației, dar cu miză returnată în caz de egalitate, la o cotă de 1.75 conform Betano pariuri sportive.

Campionatul European de fotbal

Croația (0)

1.75
Croatia vs Scoția

22 Jun 21, 22:00

Miza: 8/10
Cota: 1.75
Status: Castigat

Croatia vs Scoția Pont: Croatia HA+0,5

Croația nu a impresionat deloc în primele două meciuri de la acest Campionat European, dar are capacitatea să se reinventeze datorită jucătorilor foarte valoroși din lot, în frunte cu Lovren, Modric și Perisic. De altfel, ultimul a și înscris un gol de autor cu Cehia și o poate face și azi, la Glasgow. Scoțienii sunt arțăgoși, aleargă mult, pun suflet, dar și-au arătat limitele cu Cehia. Va fi un meci de luptă, cu multe dueluri la limită, e foarte posibil să vedem chiar un egal, rezultat ce nu le-ar avantaja însă pe niciuna dintre combatante, pentru că ele au doar câte un punct până acum. Am ales cota din oferta 888sport pariuri sportive.

Campionatul European de fotbal

Croatia HA+0,5

1.38
Croatia vs Scoția

22 Jun 21, 22:00

Miza: 1/10
Cota: 1.38
Status: Castigat

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici