1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Campionatul European »
  5. Austria vs Macedonia de Nord, Ponturi pariuri fotbal Euro 2020, 13.06.2021: Nu trebuie să așteptăm spectacol în primul meci de la București!

Austria vs Macedonia de Nord, Ponturi pariuri fotbal Euro 2020, 13.06.2021: Nu trebuie să așteptăm spectacol în primul meci de la București!

Dan Bara
Dan Bara

2021-06-12 15:27:00

Campionatul European de fotbal

13 Iunie 2021, 19:00

Austria

Austria

versus
Macedonia de Nord

Macedonia de Nord

1.60

Cele mai bune cote:

Superbet
L1203785W001253
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Austria v Macedonia de Nord

Duminică, de la ora 19:00, Arena Națională din București găzduiește partida din Austria și Macedonia de Nord, primul meci al grupei C a Campionatului European de fotbal 2020. Aflați în continuare care este pontul meu pentru pariuri. 

Austria: Forma echipei, știri și statistici

Olanda este favorita grupei C, atât prin prisma valorii și experienței, cât și pentru că va disputa meciurile din această fază pe teren propriu. Celelalte trei echipe, Austria, Macedonia și Ucraina vor evolua de câte două ori la București și o dată la Amsterdam. 

„Naționala” Austriei vine la turneul final sub auspicii nu tocmai bune. Selecționerul Franco Foda este extrem de contestat, rezultatele recente sunt dezamăgitoare iar amintirea ultimelor turnee finale la care a participat generează îndoieli suplimentare. De la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut și până în prezent, Das Team are o singură victorie, 3-1 cu Feroe, iar în precedentele trei meciuri nu a marcat. Austria a disputat două jocuri de pregătire pentru Euro, contra Angliei (0-1 în deplasare) și contra Slovaciei (0-0 acasă), iar stilul chinuit și haotic de exprimare a făcut ca Franco Foda să fie extrem de criticat înaintea turneului final. Cu toate acestea, neamțul le-a transmis suporterilor că elevii săi sunt pregătiți pentru Euro și că pot sta liniștiți. 

Lotul deplasat la Euro cuprinde mulți fotbaliști care evoluează la echipe din Bundesliga germană, precum Julian Baumgartlinger (Leverkusen), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marcel Sabitzer (Leipzig), Martin Hinteregger (Frankfurt) sau Sasa Kalajdzic (Stuttgart), iar vedeta echipei e David Alaba, fostul jucătorul al lui Bayern Munchen, care a semnat cu Real Madrid în această vară. Nu trebuie uitat nici Marko Arnautovic, chiar dacă fostul jucător al lui Stoke și West Ham evoluează în prezent în China, la Shanghai Port. Problema e că, în ciuda experienței și a valorii individuale, lucrurile nu funcționează la nivel colectiv, așa că nu ar trebui să ne mirăm prea tare dacă Austria va eșua lamentabil.

Nu ar fi prima oară când se întâmplă așa. Das Team a mai fost prezentă la două Campionate Europene, în 2008 (din postura de co-organizatoare) și în 2016, însă nu a obținut nicio victorie în cele 6 meciuri disputate, ci doar două remize, golaveraj 2-7. Despre calificările la Campionatul Mondial nu mai are rost să vorbim, ultima prezență datând din 1998.  

Per total, nu ar trebui să ne așteptăm la prea mult de la această formație. Ucraina și Macedonia de Nord au mult mai multă ambiție și prestează un joc colectiv destul de bun, așa că Austria are mult de recuperat. Pentru confruntarea de duminică, Konrad Laimer și căpitanul Julian Baumgartlinger sunt incerți.

Superbet
L1203785W001253
Pariază pe Austria vs Macedonia de Nord cu 43RON fără depunere la Superbet
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Macedonia de Nord: Forma echipei, știri și statistici

La fel ca și Austria, Macedonia de Nord este fără victorie la Campionatele Europene însă, spre deosebire de adversarul de duminică, trupa condusă de Igor Angelovski nici nu a mai fost prezentă la vreun turneu final. Istoria de 27 de ani a acestei selecționate abia acum începe să își pună amprenta în fotbalul mare, iar rezultatele recente dovedesc că „leii” din sud-estul Europei sunt cel puțin determinați să facă o figură frumoasă. 

Macedonia de Nord începe turneul final din postura selecționatei cu cea mai slabă clasare în clasamentul FIFA (locul 62) dintre echipele prezente. Dar, în ultimele 14 jocuri (oficiale și amicale) are doar două înfrângeri și opt victorii, cu 27 de goluri marcate și 14 primite. La finalul lunii martie, elevii lui Igor Angelovski au învins Germania în deplasare, scor 2-1, în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2021, iar în cele două jocuri de verificare de dinaintea Campionatului European au remizat cu Slovenia (1-1) și au învins Kazahstanul (4-0). 

Lotul ales pentru turneul final (detalii aici) cu prinde câteva nume interesante, precum Ezgjan Alioski, de la Leeds United, Eljif Elmas, de la Napoli, Enis Bardhi, de la Levante și, desigur, atacantul Goran Pandev, de la Genoa, care a împlinit 37 de ani. În victoria cu Germania, Elmas și Pandev au fost marcatorii golurilor care au adus cel mai mare rezultat din istoria Macedoniei de Nord. 

Pentru elevii antrenorului Igor Angelovski nu există meciuri ușoare la acest turneu, așa că fiecare confruntare va avea o miză egală. Totuși, fiind la meciul de debut, probabil că se va acorda un plus de atenție defensivei. Sunt șanse mari ca Macedonia să meargă în continuare pe sistemul 3-5-2, așa cum a făcut-o în ultima vreme dar, cel mai probabil, contra Austriei acesta va fi mai degrabă un 5-3-2, așa cum s-a întâmplat și în disputa cu Germania.  

Echipe probabile

Austria Echipă probabilă Austria
Portar Bachmann
Fundași Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer
Mijlocaşi Baumgartner, Ilsanker, Grillitsch, Alaba
Atacanţi Kalajdzic, Sabitzer,
Macedonia de Nord Echipă probabilă Macedonia de Nord
Portar Dimitrievski
Fundași Velkovski, Musliu, Ristevski
Mijlocaşi Ristovski, Nikolov, Ademi, Elmas, Alioski
Atacanţi Pandev, Trajkovski

Statistica meciurilor directe Austria v Macedonia de Nord

Austria și Macedonia de Nord au fost colege în grupa de calificare la Euro, iar balanța celor două confruntări s-a înclinat atunci categoric în favoarea austriecilor, care au câștigat ambele partide:

16.11.19 EUR Austria - Macedonia de Nord 2 : 1
10.06.19 EUR Macedonia de Nord - Austria 1 : 4

Austria s-a calificat de pe locul secund, terminând în urma Poloniei, în vreme ce Macedonia de Nord a ajuns la Euro în urma barajelor de calificare, eliminând Kosovo și Georgia. 

Cote pentru Austria v Macedonia de Nord

Superbet oferă cota 1.72 pentru varianta în care se înregistrează un rezultat de egalitate fie la pauză, fie la final. Varianta „X” solist este foarte tentantă, iar cota pe care acest bookmaker o propune e 3.45. Tot la Superbet mai avem posibilitatea să alegem pariurile cu mai multe variante, precum cea conform căreia meciul va avea fie desfășurarea X la pauză, X la final, fie desfășurarea X la pauză, 1 la final. Cota pentru un asemenea pariu e 2.21.

Austria vs Macedonia de Nord Pont: Sub 2.5 goluri

România a întâlnit recent atât Macedonia de Nord, cât și Austria, iar microbiștii din țara noastră au putut vedea cu ochii lor nivelul celor două formații. Nici una dintre echipe nu pare impresionantă, însă experiența ne spune că, de foarte multe ori, lucrurile stau într-un fel în meciurile de calificare și într-un cu totul alt fel la turneele finale. Diferența e făcută de ambiția suplimentară, iar la acest capitol Austria a demonstrat în mai multe rânduri că are probleme. În plus, este primul meci, iar în cele mai multe cazuri, în această fază se merge pe cartea prudenței. Cred că nu vom avea multe goluri, iar pariul meu e pe maximum două reușite.

Campionatul European de fotbal

Sub 2.5 goluri

1.60
Austria vs Macedonia de Nord

13 Jun 21, 19:00

Miza: 5/10
Cota: 1.60
Status: Pierdut

Va salut, prieteni! Sunt Dan Bara, jurnalist de sport, pasionat de analiza meciurilor de fotbal. Spre deosebire de majoritatea colegilor din presa de sport, eu am fost mai mereu interesat de analizele premergatoare partidelor si de pronosticarea acestora, ceea ce m-a dus, in mod natural, in zona pariurilor. Inca din copilarie am fost un mare pasionat al Pronosportului, asa ca lucrurile s-au pus ca ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.32
Câștigate
33
Pierdute
11
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+34.79
Câștigate
12
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici