1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Campionatul Mondial »
  5. SUA vs Țara Galilor

SUA - Țara Galilor Ponturi Pariuri Cupa Mondială 21.11.2022. Duel pentru locul secund!

 Csaba Zsolt
Csaba Zsolt

2022-11-19 23:23:00

Cupa Mondiala

21 Noiembrie 2022, 21:00

SUA

SUA

versus
Țara Galilor

Țara Galilor

1.75

Cele mai bune cote:

Winmasters
L1160650W000194
Pariază acum la Winmasters

Analiză și informații pentru SUA v Țara Galilor

Confruntarea dintre SUA și Țara Galilor va avea loc luni, 21 noiembrie 2022, de la ora 21:00, pe stadionul Ahmad bin Ali din Al Rayyan. Cele două fac parte din grupa B, alături de Anglia și Iran. Trupa pregătită de Gareth Southgate este favorita grupei, în timp ce celelalte trei echipe luptă pentru ultimul loc care duce în optimile de finală.

Meciul va fi condus de singurul "central" din Qatar, de Abdulrahman Al-Jassim. Aribtrul în vârstă de 35 de ani a fost prezent și la Cupa Mondială din Rusia, dar acolo a fost doar arbitru asistent video.

La finalul analizei veți regăsi și un pont.

Mai mult despre loturile complete SUA și Țara Galilor AICI.

 

SUA: Forma echipei, știri și statistici

După ce a lipsit de la turneul final din 2018, SUA s-a întors la Cupa Mondială cu un lot plin de jucători tineri și talentați, care pot acumula experiență pentru 2026. Peste trei ani și jumătate, Campionatul Mondial va avea loc în America de Nord și va fi găzduit de Mexic, SUA și Canada. De-a lungul istoriei, SUA a mai participat de 10 ori la cea mai importanta competiție fotbalistică la nivel de echipe naționale. În 1930, la prima ediție, a ajuns cel mai departe. S-a oprit în semifinale, unde a fost eliminată de Argentina, scor 1-6. La ultima prezență, în 2014, a trecut de faza grupelor, dar în optimile de finală belgienii au fost mai inspirați și mai bine pregătiți fizic, scor final 1-2, după prelungiri.

Drumul spre Qatar a fost unul anevoios și a avut emoții până în ultimul meci. Estadio Cuscatlan, Nissan Stadium, Estadio Olimpico Metropolitano, Q2 Stadium, Lower Field, TQL Stadium, Independence Park, Allianz Field, Estadio Azteca, Exploria Stadium și Estadio Nacional sunt arenele unde a strâns cele 25 de puncte, cu care s-a clasat pe locul trei în grupă, după Canada și Mexic, dar la egalitate cu Costa Rica. Departajarea s-a făcut în funcție de golaveraj, capitol la care trupa pregătită de Gregg Berhalter a stat mai bine față de echipa din America Centrală. Christian Pulisic a fost cel mai bun marcator al echipei, cu cinci reușite, și a fost inclus în echipa ideală a campaniei de calificare, alături de Walker Zimmerman.  

"Este o mare onoare să jucăm la Cupa Mondială, dar nu dorim să fim doar participanți, vrem să facem performanță. Suntem o echipă agresivă, care pune presiune și care prefera să aibă posesie. Cel puțin pentru mass-media americană, Țara Galilor este subestimată. Când mă uit la formația lor, care este practica o echipă din Premier League", a declarat selecționerul.

La două zile după ratarea calificării la Cupa Mondială din Rusia (2018), Bruce Arena și-a prezentat demisia, care a fost acceptată. În următorul an, Dave Sarachan s-a străduit să construiască o națională puternică, dar rezultatele obținute în partidele amicale n-au fost pe placul nimănui. Pe banca tehnică a urmat Gregg Berhalter, cel care devine primul om care reprezintă SUA la Cupa Mondială, atât ca jucător, cât și ca selecționer. Înainte să ajungă la națională a mai antrenat doar două formații, unde n-a cucerit niciun trofeu. Dar ca selecioner, are deja două titluri: Liga Națiunilor (2019-2020) și Gold Cup (2021).  

În ultimii ani naționala a suferit modificări majore, iar DeAndre Yedlin este singurul supraviețuitor. În afară de el, niciun jucător n-a mai participat la vreun Campionat Mondial. Chiar și așa, obiectivul la acest turneu final este calificarea în runda următoare, iar șansele sunt destul de ridicate, chiar dacă medie de vârstă a lotului este de doar 24 de ori. Jucătorul celor de la Chelsea Londra, Christian Pulisic, este principalul pericol pentru poarta adversă, dar nici Jesus Ferreira nu trebuie subestimat, deoarece în 2022 a marcat de 18 ori pentru FC Dallas. Gregg Berhalter a lăsat "acasă" câțiva jucători, care nu se așteptau la acest lucru. Printre ei se numără portarul celor de la Manchester City, Zack Steffen, și al doilea cel mai bun marcator din campionatul turciei, Haji Wright. Dintre cei 26 de jucători convocați, doar nouă joacă în Major League Soccer și nu mai puțin de jumătate din ei evoluează în primele cinci campionate din Europa.

În luna septembrie a susținut două partide de verificare, în care n-a marcat niciun gol. În duelul cu Japonia, care a avut loc la Dusseldorf, pe Markur Spiel Arena, a pierdut cu 0-2, după 90 de minute în care n-a avut niciun șut pe spațiul porții. La patru zile distanță a urmat confruntarea cu Arabia Saudită, la Murcia, unde a practicat un joc mai de calitate, ceea ce era de așteptat, având în vedere diferența de valoare, scor final 0-0.

De știut:

  • După golul reușit în poarta celor de la Wolverhampton Wanderers, Christian Pulisic a devenit al 3-lea jucător american, după Clint Dempsey (57) și Brian McBridge (36), care marchează cel puțin 20 de goluri în Premier League;

  • Cu cele nouă goluri, Joshua Sargent este cel mai bun marcator american în cele patru ligi din Anglia.

  • În ultimii doi ani, Walker Zimmerman a câștigat 295 de dueluri aeriene.

  • Începând cu 2020, de când a sosit la Juventus, Weston McKennie a marcat cinci goluri cu capul. La acest capitol, doar Sergej Milinkovic-Savic stă mai bine, cu șapte reușite.

Lotul SUA pentru Cupa Mondială:

Portari: Matt Turner (Arsenal Londra), Sean Johnson (New York City), Ethan Horvath (Luton Town);
Fundași: DeAndre Yedlin (Inter Miami), Tim Ream (Fulham), Walker Zimmerman (Nashville), Aaron Long (New York Red Bulls), Antonee Robinson (Fulham), Segino Dest (AC Milan), Shaq Moore (Nashville), Cameron Carter-Vickers (Celtic), Joe Scally (Borussia Monchengladbach);
Mijlocași: Kellyn Acosta (Los Angeles), Weston McKennie (Juventus), Tyler Adams (Leeds United), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Brenden Aaronson (Leeds United), Yunus Musah (Valencia), Luca de la Torre (Celta Vigo);
Atacanți: Christian Pulisic (Chelsea Londra), Jordan Morris (Seattle Sounders), Timothy Weah (Lille), Josh Sargent (Norwich City), Jesus Ferreira (FC Dallas), Giovanni Reyna (Borrusia Dortmund), Haji Wright (Antalyaspor);

TOP3 cei mai bine cotați jucători:

1. Christian Pulisic (24 de ani) - 38 de milioane de euro;
2. Giovanni Reyna (20 de ani) - 35 de milioane de euro;
3. Brendan Aaronson (22 de ani) - 30 de milioane de euro;

Programul SUA în grupe:

*vs Anglia (25 Noiembrie, 21:00 - Al Bayt Stadium, Al Khor) | Cupa Mondială;
*vs Iran (29 Noiembrie, 21:00 - Al Thumama Stadium, Doha) | Cupa Mondială;

Mai multe informații despre echipă și lotul complet AICI

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit sănătos și după primele 10 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Țara Galilor: Forma echipei, știri și statistici

Cei născuți în anul în care Țara Galilor a participat la singurul Campionat Mondial, au acum 64 de primăveri. Așteptarea a fost una lungă, iar în această perioadă doar o singură dată a mai fost aproape de încă un turneu final. În calificările pentru Cupa Mondială din 1982 s-a clasat pe locul trei în grupe, la egalitate cu Cehoslovacia, dar din cauza golaverajului a rămas acasă. În 1958, în Suedia, a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Brazilia lui Pele, care a și cucerit trofeul, în fața țării gazde.

Campania de calificare a fost una lungă, dar care s-a terminat cu bine. În grupa E s-a clasat pe locul secund, cu 15 puncte, la cinci lungimi de Belgia, formație în fața căreia a suferit singura înfrângere (4V, 3E). N-a avut nicio șansă la primul loc, dar s-a calificat la baraj, unde n-a avut o viață ușoară. În semifinale a trecut de Austria, scor 2-1, datorită dublei lui Gareth Bale, iar în finală a trecut de Ucraina, scor 1-0. A avut parte și de noroc, deoarece singurul gol al partidei a fost marcat de Andriy Yarmolenko, în propria poartă.

"Mergem la Cupa Mondial și ar fi frumos, dacă noi și Anglia, vom avea maximum de puncte înainte de confruntarea directă din ultimul meci. Dar acum nu pot să-mi fac griji în privința asta. Trebuie să mă concentrez pentru a obține maximum de puncte din cele două partide", a declarat Robert Page.

Acuzat de violențe conjugale, Ryan Giggs și-a prezentat demisia în urmă cu cinci luni, iar secundul Robert Page a preluat oficial naționala. Presiunea este uriașă pe umerii lui, datorită rezultatelor din ultima perioadă. Are 48 de ani și până acum a mai antrenat doar două formații, în ligi inferioare (Northampton și Port Vale).

În ultimii ani totul s-a învârtit în jurul lui Gareth Bale, chiar și în momentele în care atacantul n-a fost 100% pregătit. Cu cele 40 de goluri în cele 108 apariții, este de departe cel mai bun marcator al naționalei, fiind la 12 lungimi de ocupanta locului secund, Ian Rush. În TOP10 marcatori all-time se mai află un jucător activ, Aaron Ramsey, cu 20 de reușite. Fostul atacant al celor de la Real Madrid a ajuns în MLS, la Los Angeles FC, unde a marcat doar de trei ori în cele 13 partide în care a jucat. Ce-i drept, doar de două ori a prins echipa de start, dar chiar și așa a contribuit la titlul cucerit. Dintre cei 26 de jucători convocați Robert Page, niciunul nu joacă în campionatul intern, dar patru din ei sunt legitimați la echipe din Țara Galilor (Swansea City și Cardiff City).

Joe Allen n-a mai jucat niciun minut din septembrie și cel mai probabil nu va fi forțat în primul meci.

De știut:

  • În campania de calificare pentru Cupa Mondială, Aaron Ramsey a marcat un gol la fiecare 170 de minute.

  • Chris Gunter este cel mai selecționat jucător, având 109 prezențe la națională.

  • La ultimele două turnee majore (EURO 2016 și EURO 2020), Gareth Bale și Aaron Ramsey au participat la nouă din cele 13 goluri marcate de Țara Galilor.

Lotul Țara Galilor pentru Cupa Mondială:

Portari: Wayne Hennessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Stoke City);
Fundași: Neco Williams (Nottingham Forest), Ben Davies (Tottenham Hotspur), Ben Cabango (Swansea City), Joe Rodon (Rennes), Chris Mepham (Bournemouth), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Gunter (AFC Wimbledon), Connor Roberts (Burnley), Tom Lockyer (Luton Town);
Mijlocași: Aaron Ramsey (Nice), Joe Allen (Swansea City), Harry Wilson (Fulham), Joe Morrell (Portsmouth), Dylan Levitt (Dundee United), Rubin Colwill (Cardiff City), Jonny Williams (Swindon Town), Matthew Smith (Milton Keynes Dons), Sorba Thomas (Huddersfield Town);
Atacanți: Gareth Bale (Los Angeles FC), Dan James (Fulham), Kieffer Moore (Bournemouth), Mark Harris (Cardiff City), Brennan Johnson (Nottingham Forest);

TOP3 cei mai bine cotați jucători:

1. Ben Davies (29 de ani) - 20 de milioane de euro;
=1. Brennan Johnson (21 de ani) - 20 de milioane de euro;
3. Neco Williams (18 ani) - 18 de milioane de euro;

Programul Țara Galilor în grupe:

*vs Iran (25 Noiembrie, 12:00 - Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan) | Cupa Mondială;
*vs Anglia (29 Noiembrie, 21:00 -  Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan) | Cupa Mondială;

Mai multe informații despre echipă și lotul complet AICI

Echipe probabile

SUA Echipă probabilă SUA
Portar Turner
Fundași Robinson, Long, Zimmerman, Dest
Mijlocaşi McKennie, Adams, Musah
Atacanţi Pulisic, Ferreira, Aaronson
Țara Galilor Echipă probabilă Țara Galilor
Portar Hennessey
Fundași Ampadu, Rodon, Davies
Mijlocaşi Roberts, Ramsey, Morrell, Williams
Atacanţi Bale, Johnson, James

Statistica meciurilor directe SUA v Țara Galilor

Până acum cele două s-au întâlnit de două ori, niciodată la vreun turneu final.

La Cupa Mondială, SUA a câștigat doar un singur meci în fața unei formații din Europa (5E, 11Î), iar acest lucru s-a întâmplat în 2002, în duelul cu Portugalia, scor 3-2. În timp ce Țara Galilor a jucat doar o singură dată cu o echipă din CONCACAF, în 1958, cu Mexic, scor final 1-1.

Cele două confruntări directe:

  • 12 Noiembrie 2020 | Țara Galilor - SUA 0-0 | Amical

  • 27 Mai 2003 | SUA - Țara Galilor 2-0 | Amical

Cote pentru SUA v Țara Galilor

Cele două echipe lupta pentru locul secund în grupa B, deoarece prima poziție cel mai probabil va fi ocupată de trupa pregătită de Gareth Southage. Având în vedere miza partidei, sunt șanse mari să avem parte de puține reușite. Pentru pronosticul "sub 2.5 goluri", Superbet pariuri sportive oferă cota 1.50.

SUA vs Țara Galilor Pont: SUA (Miză rambursată la egalitate)

SUA și Țara Galilor luptă pentru locul secund în grupa B. Conform cotelor oferite de casele de pariuri, trupa pregătită de Gregg Berhalter este ușor favorită în această confruntare, iar un succes ar deschide larg ușa spre calificarea în optimile de finală. 4-3-3 este un sistem care a dat roade în ultimul timp, iar în fața unei echipe care preferă să joace defensiv și să aștepte o strălucire din partea lui Gareth Bale, poate fi o soluție câștigătoare. Având în vedere linia de mijloc, dar și forța ofensivei, mă aștept ca formația din America de Nord să obțină toate cele trei puncte puse în joc. Pronosticul l-am ales din oferta Superbet pariuri sportive.

Miza: 8/10
Cota: 1.75
Status: Anulat

SUA vs Țara Galilor Pont: Sub 940.5 pase reușite

Partida dintre SUA și Țara Galilor se anunță a fi foarte echilibrată, loturi apropiate ca valoare cu un ușor avantaj pentru americani însă britanicii știu fotbal și ei. Mi-a atras atenția pragul de 940.5 pase reușite setat de Betano și mi se pare ușor exagerat, astfel under-ul e alegerea mea aici. Recent în grupa de Nations League am văzut partide ale britanicilor cu sub 940 de pase reușite și au avut adversari precum Olanda sau Belgia, echipe mult mai calitative decât SUA. Nu mai spunem de americani care au avut în calificări meciri cu 500 sau 600 de pase reușite, departe de pragul setat azi. Depinde și de evoluția scorului însă nu avem adepte de tiki-taka, mai degrabă jocul va fi fragmentat și spectacolul va lipsi.

Miza: 9/10
Cota: 1.87
Status: Castigat

Salut. În 2020 m-am alăturat proiectului pariurix.com, unde ofer pronosticuri din fotbal. De câțiva ani urmăresc cu mare interes cel mai puternic campionat din lume, Premier League, iar majoritatea ponturilor oferite de mine sunt din fotbalul englez. În afară de cel mai iubit sport din lume, urmăresc cu mare interes handbal, tenis și baschet.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+99.44
Câștigate
45
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici