FK Sirius – IFK Göteborg – Pariuri Suedia Allsvenskan, 27.06.2022. Examenul din orașul universitar

Alte Competitii

Cota: 1.55

Adaugat de: Răzvan Toma

27 Iun 2022 04:06 330 0
Logo Sirius Sirius
Logo IFK Goteborg IFK Goteborg
VS
20:00 27 Iunie 2022
Fotbal Suedia - Allsvenskan

Analiză și informații pentru Sirius v IFK Goteborg

Încă două vecine de locuri în clasament se confruntă în această a 11-a etapă. Pe stadionul Stundenternas IP din Uppsala, echipa locală FK Sirius se va confrunta cu IFK Göteborg. Adică locul 11 vs locul 10, cele două având același număr de puncte, 14. Pontul acestei partide poate fi găsit la sfârșitul acestei analize.

Sirius: Forma echipei, știri și statistici

Î E V V Î

Uppsala, situat la 71 km nord de Stockholm, este al 4-lea oraș ca mărime din Suedia (aproape 180.000 locuitori), după Stockhholm, Göteborg și Malmö. Având cea mai veche universitate din Peninsula Scandinavă, fondată tocmai în 1477, mai este numit și orașul universitar, având totodată importante legături cu lumea științifică și culturală din această țară.

Echipa locală FK Sirius are 116 ani de existență, însă nu a reușit încă să câștige vreun trofeu important. În 1969 a debutat în Allsvenskan, iar acum se află abia la a 10-a participare (locul 30 în clasamentul all-time), pentru că a lipsit 42 de ani! În 2016 a reușit ultima promovare, de-atunci activând neîntrerupt pe prima scenă. În sezoanele trecute a ocupat locuri în a doua parte a clasamentului, 10 sau 11, de fiecare dată însă fiind ferită de emoțiile retrogradării. În prezent ocupă locul 11, de asemenea fiind destul de departe de locurile cu probleme. Și încă un fapt interesant, de ceva ani are un președinte femeie, Ulrika Moström Ågren.

Rezultatele din acest sezon, în ordine cronologică: 2-1 (a) cu Sundsvall, 0-0 (d) cu Värnamo, 1-0 (a) cu Helsingborg, 0-3 (d) cu Mjällby, 0-3 (a) cu Hammarby, 0-4 (d) cu Djurgården, 2-0 (d) cu Varberg, 2-0 (a) cu Elfsborg, 2-2 (d) cu AIK și 3-4 (d) cu Häcken. Cel din urmă a fost un meci de infarct; era 2-0 în min. 18, 2-2 în min. 77, 3-2 în min. 86, 3-3 în 90+5, iar în 90+6 gazdele marcând golul decisiv, cu toate că din minutul 55 evoluau în inferioritate numerică! După cum se poate observa, pe teren propriu s-a descurcat destul de bine, 3 victorii și o singură înfrângere.

Antrenorul Daniel Bäckström nu are probleme de efectiv. Va fi interesant de urmărit jucătorul ofensiv Karlsson Lagemyr, transferat în această pauză competițională chiar de la IFK Göteborg, unde evoluase 7 sezoane.

IFK Goteborg: Forma echipei, știri și statistici

V Î E Î Î

IFK Göteborg este una dintre cele mai titrate grupări din Suedia, având 18 titluri (ultimul în 2007) și 8 cupe (ultima în 2020), dar mai ales două cupe UEFA (1981/82 și 1986/87). Însă după cum se poate remarca, în ultima vreme, în afara cupei de-acum doi ani care în contextul actual pare mai mult un rod al hazardului, echipa „Blåvitt” nu a mai contat. Mai mult s-a aflat aproape de josul clasamentului decât de zona sa fruntașă, având acum doi ani chiar ceva emoții privind retrogradarea. La începutul fiecărui an, fanii săi tot speră să-și construiască o echipă cu care apoi să atace în forță primele poziții, așa cum o făcea odinioară. Primele trei etape, câștigate toate, păreau să indice așa ceva. Au urmat însă șase etape consecutive fără victorie, din care a scos numai 2 puncte, care au demolat toate speranțele inițiale. Abia etapa trecută a izbutit o nouă victorie care a înterupt seria nefastă. Astfel, după 10 etape, ocupă doar locul 10.

Rezultatele din acest sezon, în ordine cronologică: 2-1 (a) cu Värnamo, 1-0 (d) cu Helsingborg, 2-0 (d) cu Häcken, 1-1 (a) cu Djurgården, 0-1 (d) cu Malmö FF, 1-2 (a) cu Kalmar, 0-1 (d) cu AIK, 1-1 (a) cu Varberg, 1-3 (d) cu Elfsborg și 2-0 (a) cu Sundsvall. Iar ultima victorie a fost obținută cu forcepsul, fostul internațional M. Berg marcând cele două goluri în minutele 87 și 90.

Antrenorul Mikael Stahre nu are probleme de efectiv.

Echipe probabile

Sirius

Echipă probabilă Sirius
Portar Vaiho
Fundași Björkström, Da Graca, Mathisen
Mijlocaşi Aron Bjarnason, Roche, Hellborg, Shabani
Atacanţi Zeidan, Kouakou, Karlsson Lagemyr

IFK Goteborg

Echipă probabilă IFK Goteborg
Portar Hahn
Fundași Jallow, Bjärsmyr, C. Johansson, Wendt
Mijlocaşi Aiesh, G. Svensson, Yakob
Atacanţi M. Berg, Thern, Oscar

Statistica meciurilor directe Sirius v IFK Goteborg

Din 2014 încoace, cele două s-au confruntat oficial de 14 ori (10 în Allsvenskan, 4 în cupă). IFK are 5 victorii, Sirius 3, de 6 ori fiind egal. În sezonul trecut, ambele partide s-au încheiat la egalitate cu goluri multe, mai întâi la Göteborg a fost 2-2, iar în retur, la Uppsala, a fost 3-3. Ultima victorie a lui Sirius datează din iulie 2018, 3-2 acasă, de-atunci cele două mai confruntându-se de 8 ori, IFK câștigând de 4 ori (ultima oară în decembrie 2020).

Cote pentru Sirius v IFK Goteborg

Betano pariuri oferă o cotă de 1,50 pentru sub 3 TA 

Sirius vs IFK Goteborg Pont: 1X

Fiind două echipe vecine de clasament, având și același număr de puncte, acest lucru indică o apropiere valorică între ele. Este adevărat, echipa din Göteborg are un anume ascendent moral dat de statistică, faptul că nu a mai pierdut în fața lui Sirius de 8 meciuri. Totuși, ultimele etape nu o recomandă deloc pentru un rezultat favorabil căci și succesul din ultima etapă, cu care a întrerupt acea serie nefastă de meciuri fără victorie, a fost obținut în ultimele trei minute și asta în fața unei codașe precum Sundsvall. Iar Sirius, până acum, nu s-a descurcat tocmai rău pe teren propriu. Având în vedere toate acestea, o văd capabilă să nu piardă meciul de față de la Uppsala. Este așadar, un examen deloc ușor pentru IFK în acest oraș universitar.

Pont pariuri: 1X

Miza: 8/10

Cota: 1.55

Adaugat de: Răzvan Toma

Status: Pierdut

Răzvan Toma

Ponturi:

8

Castigate:

5

Pierdute:

1

Anulate:

1

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrează în presa sportivă începând din 1986, pe când era student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici