KuPS – AC Oulu – Pariuri Finlanda Veikkausliiga, 22.06.2022. Chiar o nouă mare surpriză consecutivă?

Alte Competitii

Cota: 1.52

Adaugat de: Răzvan Toma

21 Iun 2022 04:04 336 0
Logo KuPS Kuopio KuPS Kuopio
Logo Oulu AC Oulu AC
VS
18:00 22 Iunie 2022
Fotbal Finlanda - Veikausliiga

Analiză și informații pentru KuPS Kuopio v Oulu AC

AC Oulu a produs marea supriză a etapei trecute, câștigând pe terenul campioanei, HJK, cu 1-0. Sorții au decis ca meciul imediat următor să-l joace pe terenul celeilalte contracandidate la titlu, KuPS. Aceasta nu este deloc binedispusă, după ce în etapa trecută a suferit prima înfrângere sezonală, pe terenul lui Honka, o altă fruntașă, locul 3. Rămâne însă pe primul loc, datorită golaverajului superior celor de la HJK, având ambele câte 26 puncte, KuPS însă un joc mai puțin. AC Oulu este pe poziția a 4-a, cu 18 puncte, tot 11 jocuri, ca și KuPS. Pontul acestei partide poate fi găsit la sfârșitul acestei analize.

KuPS Kuopio: Forma echipei, știri și statistici

Î V E V V

KuPS sau Kuopion Palloseura este una dintre grupările populare ale Finlandei, cucerind 6 titluri, ultimul destul de recent, în 2019. De asemenea și-a mai adjudecat și 3 cupe, ultima chiar anul trecut. În clasamentul all-time ocupă locul 4.

Și-a păstrat aplombul și pentru sezoanele următoare ale Veikkausliiga, când s-a aflat tot în față, iar în cel de anul trecut, s-a bătut parte în parte cu HJK, cea din urmă câștigând în cele din urmă cu numai un singur punct avans.

Și în actuala ediție, a 66-a pentru ea, încă din start a arătat că obiectivul principal a rămas câștigarea titlului. Așa că nu întâmplător se află pe primul loc, sperând că învățând din erorile trecutului sezon, în cel actual va ieși învingătoare în lupta cu HJK sau poate chiar cu altă echipă, căci și Honka pare capabilă să intre în această luptă. De altfel, echipa din Espoo i-a aplicat lui KuPS în etapa trecută prima înfrângere sezonală, un 2-0 conturat încă din minutul 15. KuPS a rămas însă pe primul loc, deoarece și HJK a pierdut surprinzător pe propriul teren, chiar în fața actualei adversare a sa, AC Oulu.

Rezultatele sale în ordine cronologică: 2-1 (a) cu Inter Turku, 2-1 (d) cu Ilves, 2-0 (a) cu SJK, 1-0 (d) cu Lahti, 3-1 (a) cu VPS, 1-1 (d) cu Mariehamn, 2-1 (a) cu Haka, 3-0 (d) cu Oulu, 1-0 (d) cu HIFK, 0-0 (a) cu HJK și 0-2 (a) cu Honka. Așadar, pe lângă cele două egaluri s-a adăugat și această înfrângere în capitolul pierderii de puncte. De altfel, aceste două derby-uri, cu HJK și cu Honka, sunt singurele partide în care nu a marcat. De asemenea, a izbutit să se califice în sferturile Cupei, după ce a învins pe 13 iunie pe terenul divzionarei secunde, MP, cu 1-0.

Antrenorul Simo Valakari nu se va putea folosi de serviciile fundașului stânga Carrillo, eliminat în meciul de la Espoo, în ultima etapă, precum și de cele ale mijlocașului lateral Talles, accidentat în meciul de cupă de la Mikkeli.

Oulu AC: Forma echipei, știri și statistici

V Î V V V

AC Oulu este un club tânăr, fondat în 2002, în urma unei mari fuziuni a patru grupări din oraș, OLS, OPS (cea mai perfromantă dintre ele, care a câștigat două titluri, în 1979 și 1980), OTP și Tervarit. Inițial s-a  numit FC Oulu. La cinci ani după înființare, a izbutit să promoveze în Veikkausliiga. Avea să retrogradeze, apoi să revină, după care din cauza problemelor financiare nu a mai primit licența în 2010. A promovat ultima oară în Veikkausliiga la finele lui 2020, iar în 2021 a trecut prin mari emoții ca să evite retrogradarea, terminând pe penultimul loc, și conform regulamentului a fost nevoită să susțină barajul de menținere/promovare, pe care din fericire pentru ea l-a trecut cu bine.

În sezonul actual lucrurile par să se fi schimbat radical. Și culmea, după un start slab, în care părea că va repeta comportarea din sezonul trecut. Din etapa a 5-a însă, parcă s-a trezit din pumni, începând să strângă punct după punct, ajungând la poalele podiumului, fiind revelația startului de sezon 2022. De-atunci au urmat 7 partide din care a câștigat 5. Ultima dintre ele, mare surpriză, pe terenul campioanei HJK, printr-un gol marcat în minutul 73 din penalty, de vârful de atac M. López, unul dintre cei patru jucători care se află în fruntea golgeterilor cu câte 6 reușite.

Rezultatele sale în ordine cronologică: 2-2 (d) cu VPS, 1-2 (d) cu Inter Turku, 2-2 (a) cu Ilves, 1-2 (d) cu Mariehamn, 3-0 (a) cu Haka, 1-1 (a) cu HIFK, 2-1 (a) cu Honka, 0-3 (a) cu KuPS, 2-0 (d) cu Lahti, 1-0 (a) cu SJK și 1-0 (d) cu HJK. E drept, a fost eliminată surprinzător din cupă de o echipă de eșalon secund, JäPS, cedând pe terenul acesteia cu 1-2.

Echipe probabile

KuPS Kuopio

Echipă probabilă KuPS Kuopio
Portar Kreidl
Fundași Aspegren, Toivomäki, Paulo Ricardo, Antwi
Mijlocaşi Tomas, Hämäläinen – Ikaunieks, Popovitsch, Haarala
Atacanţi Väyrynen

Oulu AC

Echipă probabilă Oulu AC
Portar Ward
Fundași Selander, Rafinha, Hetemaj, Pallas
Mijlocaşi Yaghoubi, Breitenmoser – Suutari, Jokelainen, Rafael Floro
Atacanţi M. López

Statistica meciurilor directe KuPS Kuopio v Oulu AC

Din 1994 încoace, cele două s-au confruntat oficial de 15 ori (8 în prima ligă, 2 în cea secundă, 3 în cupă, 2 în cupa ligii). Bilanțul este favorabil echipei din Kuopio, cu 10 victorii, față de 3 câte are cea din Oulu, de 2 ori fiind egal. Prin sistemul ciudat de desfășurare al etapelor din campionatul finlandez, cele două s-au mai întâlnit deja o dată în actualul sezon, KuPS câștigând la Oulu cu 3-0 (T. Väyrynen 41, Talles 65, 73).

Cote pentru KuPS Kuopio v Oulu AC

Betano pariuri oferă o cotă de 1,62 pentru nu înscriu ambele echipe.

KuPS Kuopio vs Oulu AC Pont: Sub 3 goluri asiatic

Cu siguranță că antrenorul Simo Valakari și oamenii pe care îi pregătește au constatat de ce sunt în stare cei de la AC Oulu, cu 5 victorii în ultimele 7 partide din Veikkausliiga, cea din urmă de-a dreptul uimitoare, pe terenul campioanei HJK. Așa că vor încerca să-și ia toate măsurile necesare, pentru ca tehnicianul portughez Ricardo Duarte și trupa sa să nu izbutească o nouă mare surpriză consecutivă. Mai ales că cei din Kuopio vin și după prima lor înfrângere din acest sezon, cea cu Honka, iar orice rezultat în afară de victorie poate da startul unui posibil început de criză de care nu au nevoie în demersul lor de a câștiga titlul.

Pont pariuri: Sub 3 goluri asiatic

Miza: 8/10

Cota: 1.52

Adaugat de: Răzvan Toma

Status: Anulat

Răzvan Toma

Ponturi:

3

Castigate:

1

Pierdute:

1

Anulate:

0

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrează în presa sportivă începând din 1986, pe când era student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici