Share

KRC Genk vs KAA Gent. Ponturi pariuri Belgia Pro League 1A. 21.01.2021. Genk, Gent, Generos

Alte Competitii

Cota: 1.65

Adaugat de: Răzvan Toma

21 Ian 2021 01:18 906 0
Logo Genk
Logo Gent
Genk
Gent
VS
22:00 21 Ianuarie 2021
Fotbal Belgia - Pro League

Analiză și informații pentru Genk v Gent

Jocul de cuvinte din titlul acestei analize vrea să spună că meciul Genk – Gent ar trebui să fie unul generos. Și asta nu prin prisma clasamentului, unde cele două se află în sfere diferite ale ierarhiei, ci prin cea a tradiției acestei confruntări. Cu toate că din punctul de vedere al denumirilor diferă doar litera din final, între cele două există numeroase diferențe. Localitatea Genk se află undeva în nord-estul Belgiei, regiunea Limburgia, și are o populație de doar 66.000 de locuitori pe o suprafață de 88 km2. Gent este înspre nord-vestul acestei țări, în regiunea Oost-Vlaanderen sau Flandra de Est, și are o populație puțin peste 260.000 de locuitori pe o suprafață de 156 km2. Cele două localități sunt despărțite de 126 km. Fotbalistic, KRC Genk, fondată în 1988, este mult mai tânără decât KAA Gent, fondată tocmai în 1864, dar mai titrată: 4 titluri (ultimul în 2018/19), 6 cupe (ultima în 2012/13) și 2 supercupe (ultima în 2019), față de 1 titlu (2014/15), 3 cupe (ultima în 2009/10) și 1 supercupă (în 2015). Și în prezent, KRC este pe poziția a doua, în timp ce KAA se află pe 13, distanța de puncte dintre ele fiind de 12 lungimi. Totuși în campionatul belgian de (prea) multe ori asemenea distanțe valorice nu se materializează și pe teren. Pontul acestui meci, ultimul al etapei a 22-a, poate fi găsit la sfârșitul analizei.

Genk: Forma echipei, știri și statistici

Î Î V E V

KRC Genk însepuse să arate spre mijlocul primei părți a sezonului regular o formă foarte bună care o recomanda să devină o candidată serioasă la titlu, făcând să se creadă că se va revedea un duel în doi cu Club Brugge. Din nefericire pentru clubul limburgic, au apărut repede rezultatele slabe, care, chiar dacă nu i-au determinat o alunecare de pe podium, au permis campioanei en titre să se desprindă la 7 puncte, înaintea acestei etape.

Rezultatele sale de-acasă din acest sezon: 1-1 (0-0) cu Leuven, 1-2 (0-1) cu Club Brugge, 3-1 (1-1) cu Mechelen, 2-2 (1-1) cu Oostende, 2-1 (1-0) cu Charleroi, 4-0 (1-0) cu Eupen, 4-1 (1-1) cu Mouscron, 4-2 (2-1) cu Antwerp, 2-0 (1-0) cu Kortrijk, 1-1 (1-1) cu Waasland-Beveren. Așadar, 6 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere, și gol marcat în fiecare etapă. Ultimele două rezultate ale lui Genk în campionat au însemnat tot atâtea înfrângeri, ambele în deplasare, în fața a două echipe din a doua jumătate a clasamentului, 1-2 la Kortrijk și 0-2 la Mouscron.

Două absențe importante pentru antrenorul John van den Brom, fundașul central Cuesta, eliminat etapa trecută și mijlocașul central Hrošovský, cumul de cartonașe galbene. Revine Kouassi după efectuarea etapei de supendare tot pentru cumul de galbene.

Gent: Forma echipei, știri și statistici

Î E Î V V

KAA Gent este una dintre decepțiile actualului sezon. Cotată la start ca una dintre protagonistele actualei ediții, s-a târât numai prin a doua parte a clasamentului, colecționând rezultate modeste, dezamăgire și reproșuri din partea propriilor fani.

Rezultatele din deplasare ale celor de la Gent din actualul sezon: 1-2 (1-1) cu Sint Truiden, 0-1 (0-1) cu Antwerp, 1-2 (0-1) cu Eupen, 1-0 (1-0) cu Mouscron, 2-5 (1-2) cu Cercle, 4-1 (4-0) cu Waasland-Beveren, 1-0 (1-0) cu Charleroi, 1-2 (1-0) cu Oostende, 1-0 (0-0) cu Club Brugge, 0-1 (0-0) cu Kortrijk și 1-1 (1-1) cu Beerschot. Așadar, 4 victorii, 1 egal și 6 înfrângeri. În doar două meciuri nu a marcat. Se pot remarca rezultate contradictorii, cu victorii neașteptate inclusiv pe terenul liderului Club Brugge! În ultimul meci disputat în campionat a pierdut pe teren propriu, 0-1, cu Antwerp.

Antrenorul Hein Van Haezebrouck are doi jucători accidentați, mijlocașii Odjidja-Ofoe și De Bruyn.

Echipe probabile

Genk

Echipă probabilă Genk
Portar Vukovic
Fundași Muñoz, Kouassi, Lucumi, Uronen
Mijlocaşi Heynen, Thorstvedt – Ito, Toma, Bongonda
Atacanţi Onuachu

Gent

Echipă probabilă Gent
Portar Sinan Bolat
Fundași Hanche-Olsen, Ngadeu, Núrio Fortuna
Mijlocaşi Castro-Montes, Dorsch, Kums, Marreh, Mohammadi
Atacanţi Bukari, Yaremciuk

Statistica meciurilor directe Genk v Gent

Cele două s-au confruntat oficial de 71 de ori (67 în campionat, 2 în cupă și 2 pentru barajul de calificare în Liga Europa). Genk a câștigat de 34 de ori, Gent de 23, în 14 rânduri fiind egal. În tur, la Gent, Genk a câștigat cu 2-1 (Bongonda 40, Hrošovský 84 / Castro-Montes 24). În sezonul trecut însă, Gent luase toate cele 6 puncte.

Cote pentru Genk v Gent

Betano pariuri propune o cotă de 1,93 pentru sub 3 HA.

Genk vs Gent Pont: Gent sub 1,5 goluri

Chiar dacă între cele două este o diferență considerabilă în clasament, ba mai mult, favorita joacă pe teren propriu, este riscant în campionatul Belgiei să pui un 1 cu ochii închiși. De altfel, din proprie experiență îi sfătuiesc pe pariori să ocolească Pro League 1A, căci în actualul sezon este o permanentă bombă cu ceas, cu multe rezultate neașteptate, lipsite de logică, dând de cele mai multe ori toate calculele peste cap. De altfel, chiar această KAA Gent, după o serie de nerealizări, a izbutit să învingă tocmai pe terenul campioanei Club Brugge! Iar KRC Genk după ce legase mai multe rezultate pozitive, a pierdut la Mouscron, pe când aceasta din urmă era „lanternă”! Revenind la meciul de față, jucând pe terenul unei fruntașe, totodată o favorită dacă nu la titlu la locul 2, echipa oaspete va juca cât se poate de pragmatic, așa cum a făcut-o și la Brugge, un „dă-i și fugi”, cu o apărare exactă și dacă se va putea și cu contraatacuri tăioase care să-și atingă ținta. Dacă totuși, ca prin absurd, lui Van Haezebrouck și alor săi li s-ar propune la startul meciului ca rezultatul să fie 0-0, ar fi mai mult decât mulțumiți. Deci Gent nu se deplasează la Genk cu gândul realizării unei rafale de goluri, așa ceva putându-se întâmpla doar dacă apărarea gazdelor va fi într-o zi a gafelor.

Pont pariuri: Gent sub 1,5 goluri

Miza: 8/10

Cota: 1.65

Adaugat de: Răzvan Toma

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Răzvan Toma

Ponturi:

15

Castigate:

4

Pierdute:

7

Anulate:

4

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrează în presa sportivă începând din 1986, pe când era student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. # De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: „Fotbal Plus” (membru fondator, redactor-șef adjunct), „Sportul Românesc”, „Sport XXI” (membru fondator, redactor-șef adjunct), „ProSport”. # A colaborat cu multe alte publicaţii, agenţii de presă, posturi radio şi TV. # Specialist în domeniul istoriei şi statisticii fotbalistice. A fost unul dintre fondatorii, în 1991, al Comisiei de Istorie şi Statistică a FRF, al cărui preşedinte a devenit la sfârşitul lunii octombrie 2011 până în 2014, atunci când a fost radiată de noua conducere. # A scris sau a făcut parte din colectivele care au realizat mai multe lucrări. Pentru „High-Life-ul Fotbalului European” şi „Fotbal de la A la Z” a fost premiat de Asociaţia Presei Sportive din România. Alte lucrări care merită menţionate sunt toate anuarele fotbalului românesc apărute după 1990 (la cele de după 2000 fiind coordonator), precum şi „Istoria Fotbalului Românesc” apărută în 2009, cu prilejul centenarului FRF. De asemenea a colaborat şi la cărţi din fotbalul internaţional, precum „A-Z del Futbol Europeo”, „European Football Yearbook” sau “L’Atlas Mondial du Football”. # A fost corespondentul din România al publicaţiilor „Don Balon” (Spania) şi „A Bola” (Portugalia), precum și al agenției Press Association (Marea Britanie).

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici