Djurgårdens IF – Hammarby IF – Pariuri Suedia Allsvenskan, 03.07.2022. Bătălia Stockholm-ului

Alte Competitii

Cota: 1.78

Adaugat de: Răzvan Toma

03 Iul 2022 04:18 455 0
Logo Djurgarden Djurgarden
Logo Hammarby Hammarby
VS
16:00 03 Iulie 2022
Fotbal Suedia - Allsvenskan

Analiză și informații pentru Djurgarden v Hammarby

Punctul de atracție al etapei a 12-a din Allsvenskan este adevăratul derby al Stockholm-ului. De ce adevăratul? Unii consideră derby-uri ale Capitalei și atunci când contra celor două este implicată și AIK. Numai că aceasta aparține unei suburbii a Stockholm-ului numită Solna. Așadar, nu numai că se întâlnesc două rivale locale, ci și două fruntașe care au veleități la titlu. Sunt vecine de clasament, Djurgården locul 3, Hammarby locul 4, ambele cu câte 21 de puncte, numai că cea din urmă are un meci mai puțin. Nu degeaba, biletele pentru această confruntare s-au epuizat de ceva timp, fiind sold-out. Pontul partidei poate fi găsit la sfârșitul acestei analize.

Djurgarden: Forma echipei, știri și statistici

V V Î V E

Djurgårdens IF, ca grupare sportivă a fost înființată în 1891, secția fotbal apărând opt ani mai târziu. A cucerit 12 titluri, ultimul în 2019 și 5 cupe, ultima în 2018. Fieful ei este zona de est a centrului Capitalei, unde este de fapt o insulă chiar cu numele de Djurgården, o zonă cu oameni mai bogați. Acolo se află fostul său stadion, Östermalm, pe care l-a abandonat în 2013, când a hotărât să joace meciurile de-acasă pe nou-construitul Tele2 Arena.

Este un club care stă bine financiar, datorită unei înțelepte politici de transferuri, aducând ieftin jucători din Africa, pentru a-i vinde apoi pe sume foarte mari. Așa s-a întâmplat cu Amartey, Olunga, Badji, Chilufya, Colley sau Kadewere. Astfel, după cucerirea titlului din 2019, a fost pe-aproape, mai ales în sezonul trecut, când a terminat pe locul 3, însă la doar două puncte distanță de primele două clasate. A fost victima unui dezechilibru pe final de sezon, când a pierdut multe puncte importante și oportunități în a-și apropia titlul.

Și în sezonul de față obiectivul rămâne tot titlul. Conducerea tehnică este în continuare bicefală, cu același duo de anul trecut, Kim Bergstrand și Thomas Lagerlöf. Rezultatele sale înregistrate până acum, într-o ordine cronologică: 3-1 (a) cu Degerfors, 0-1 (d) cu Mjällby, 2-1 (a) cu Norrköping, 1-1 (d) cu IFK Göteborg, 0-1 (d) cu AIK, 4-0 (a) cu Sirius, 2-2 (d) cu Helsingborg, 0-0 (d) cu Elfsborg, 4-0 (a) cu Malmö FF, 0-1 (d) cu Kalmar, 4-0 (a) cu Varberg și 5-2 (d) cu Sundsvall. După cum se poate remarca, s-a dovedit foarte redutabilă pe teren propriu, unde doar un singur meci nu l-a încheiat cu victorie, surprinzător, tocmai cu „lanterna” Helsingborg, în care chiar a obținut cu mare noroc un punct, după ce a fost condusă 0-2, golul egalării marcându-l în prelungiri. Pentru ca meciul următor susținut la Stockholm s-o umilească cu un incredibil 4-0 pe campioana Malmö FF! De altfel, după ultimele două rezultate, 4-0 acasă cu Varberg și 5-2 din ultima rundă la Sundsvall, se anunță a fi într-o exelentă formă, având cea mai bună ofensivă la zi din Allsvenskan, 25 de goluri marcate în 12 partide.

Fundașul stânga Käck este singura absență pentru acest derby. Va reveni însă la timp mijlocașul central internațional finlandez Schüller, după etapa de suspendare.

Hammarby: Forma echipei, știri și statistici

E Î V E Î

Hammarby IF, ca grupare sportivă a apărut în 1889, însă secția fotbal s-a născut 26 de ani mai târziu. Este echipa cartierului muncitoresc Södermalm unde a avut propria arenă, Söderstadion, pe care așa cum a făcut și rivala sa cu Östermalm, l-a părăsit în 2013, pentru a juca meciurile de-acasă pe nou-construitul Tele2 Arena.. Ca și Djurgården și Södermalm este tot o insulă, situată însă în centrul Capitalei.

Vitrina sa de trofee nu este prea plină, câte un titlu și o cupă, obținute în 2001, respectiv anul trecut. Surprinzător, din 2015 încoace are cea mai mare afluență de public la meciurile de pe teren propriu nu numai din Suedia, ci din întreaga Peninsulă Scandinavă.

Anul trecut a ocupat locul 5, având 53 de puncte, cu șase mai puține decât primele două clasate.

Startul din acest sezon este destul de bun, chiar promițător pentru mulții săi fani care visează la un nou titlu, cupa obținută în 2021 pe care a fost la un pas s-o recâștige și în acest an (a pierdut la loviturile de departajare finala cu Malmö FF, după 0-0 timp de 120 minute) întregindu-le aceste speranțe. Rezultatele sale din acest an, în ordine cronologică: 2-1 (a) cu Helsingborg, 5-1 (d) cu GIF Sundsvall, 2-0 (a) cu Mjällby, 1-0 (d) cu Degerfors, 3-0 (d) cu Sirius, 0-0 (a) cu Malmö FF, 0-2 (d) cu Kalmar, 3-3 (a) cu AIK, 3-0 (a) cu Norrköping, 0-1 (d) cu Värnamo și 2-2 (a) cu Häcken. După cum se poate observa, începutul a fost ca din tun, cu 5 victorii consecutive. Însă apoi a început să piardă încet-încet teren, temându-se parcă de forța startului.

Antrenorului spaniol Marti Cifuentes îi va lipsi fundașul central Fenger, suspendat pentru cumul de „galbene” (în Allsvenskan se stă la trei avertismente).

Echipe probabile

Djurgarden

Echipă probabilă Djurgarden
Portar Zetterström
Fundași Piotr Johansson, Hien, Ekdal, Pierre Bengtsson
Mijlocaşi Finndell, Schüller, Magnus Eriksson
Atacanţi Asoro, Edvardsen, Radetinac

Hammarby

Echipă probabilă Hammarby
Portar Blažević
Fundași Sandberg, Kurtulus, Paulsen, Jeahze
Mijlocaşi Besara, Sadiku, Bojanić
Atacanţi Collander, Ludwigson, Trawally

Statistica meciurilor directe Djurgarden v Hammarby

Începând din 20.05.1921, în Allsvenskan cele două s-au confruntat de 84 de ori, Djurgården câștigând de 38 de ani, Hammarby de 32, în 14 rânduri fiind egal. În sezonul trecut, a fost 2-2 cu Hammarby gazdă, 4-1 pentru Djurgården când a fost ea considerată gazdă. Ambele joacă partidele de pe teren propriu pe același stadion, Tele2 Arena. Interesant că în ultimele 14 confruntări dintre ele în campionat, ambele au marcat, iar 12 dintre acestea au avut peste 2,5!

Cote pentru Djurgarden v Hammarby

Betano pariuri oferă o cotă de 1,62 pentru ambele înscriu.

Djurgarden vs Hammarby Pont: Peste 2,5 goluri asiatic

Este așadar unul dintre marile derby-uri ale fotbalului suedez cu peste 100 de ani vechime, care se dispută la un înalt nivel, cele două situându-se în zona fruntașă a clasamentului, ambele țintind foarte sus. La asemenea derby-uri locale contează foarte puțin calitatea de gazdă sau de oaspete, cu atât mai mult în cazul de față unde ambele formații își joacă partidele de-acasă, de 9 ani, pe aceeași Tele2 Arena. Privindu-le istoricele ultimelor lor rezultate, ambele se arată a fi într-o formă ofensivă bună, mai ales Djurgården, liderul golurilor marcate la zi. Ca să nu mai zic de istoricul întâlnirilor lor directe, ceva ce rar se mai poate întâlni, în ultimele 14 ambele au marcat, iar în 12 dintre acestea a fost peste 2,5! Așa că n-am cum să nu mă îndrept spre așa ceva. Sper să nu fie vorba de acea vorbă cu „pomul lăudat”...

Pont pariuri: Peste 2,5 goluri asiatic

Miza: 8/10

Cota: 1.78

Adaugat de: Răzvan Toma

Status: Pierdut

Răzvan Toma

Ponturi:

8

Castigate:

5

Pierdute:

1

Anulate:

1

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrează în presa sportivă începând din 1986, pe când era student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici