1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Alte Competitii »
  5. Coasta de Fildeș vs R. D. Congo

Coasta de Fildeș – R. D. Congo, Ponturi pariuri fotbal, Cupa Africii, 07.02.2024

Grigore Cartianu
Grigore Cartianu

2024-02-06 22:29:00

Fotbal - Cupa Africii pe Naţiuni

07 Februarie 2024, 22:00

Coasta de Fildeş

Coasta de Fildeş

versus
Congo DR

Congo DR

1.57

Cele mai bune cote:

Superbet
L1160659W000328
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Coasta de Fildeş v Congo DR

Cea de-a doua semifinală a Cupei Africii se dispută miercuri, de la ora 22.00, pe "Stade Olympique Alassane Ouattara" (capacitate: 60.000 de locuri) din Abidjan, fosta capitală a Coastei de Fildeș. 

Meciul va implica și formația țării-gazdă: Coasta de Fildeș – R. D. Congo. Învingătoarea va întâlni în finală echipa calificată din cealaltă semifinală, Nigeria - Africa de Sud.

Coasta de Fildeș și R. D. Congo sunt țări de pe coasta de vest a Africii, care pe linia litoralului sunt despărțite de alte 9 țări: Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Camerun, Guineea Ecuatorială, Gabon, Congo și Angola (ultima, prin micuța ei enclavă care e separată de restul țării tocmai prin "limba de pământ" ce asigură ieșirea R.D. Congo la Oceanul Atlantic).

Republica Democrată Congo (fostul Zair, fostă colonie belgiană) este țara mai mare atât ca suprafață (2.345.000 / 322.462 km², raport 7,3/1), cât și ca populație (96 / 27,5 milioane de locuitori, raport 3,5/1), în comparație cu Coasta de Fildeș.

La fotbal, însă, istoricul ivorienilor – care l-au dat, printre alții, pe legendarul Didier Drogba – este mai bogat. Raportul de forțe s-a mai echilibrat însă în ultimii ani.

Cota aleasă vine din oferta Superbet pariuri sportive.

YouTube
Concurs
Abonați-vă la podcastul DOPPIETTA și participați GRATUIT la concursurile de acolo pentru șansa de a câștiga un FREEBET de 50 RON!
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Coasta de Fildeş: Forma echipei, știri și statistici

Coasta de Fildeș, gazda Cupei Africii, este singura semifinalistă cu golaveraj negativ (5-7). Celelalte formații din Top 4 sunt pe plus: Nigeria (6-1), Africa de Sud (6-2) și R. D. Congo (6-4).

Coasta de Fildeș a trecut prin trei cumpene teribile pentru a ajunge în semifinale.

Mai întâi s-a calificat cu mari emoții din Grupa A, de pe locul 3, cu doar 3 puncte și golaveraj dezastruos (2-5), prinzând efectiv ultimul loc pe tabloul de 16.

Apoi, în "optimi", a fost condusă de favorita Senegal aproape tot meciul, din minutul 4 (gol Habib Diallo) până în minutul 86 (egalare Kessié, din penalty), impunându-se la loviturile de departajare (5-4).

Dramatismul a fost încă și mai mare în "sferturi", cu Mali: rămași în 10 oameni din minutul 43 (eliminat Kossounou) și conduși din minutul 71 (Dorgeles), ivorienii au egalat exact în minutul 90 (Adingra) și au înscris golul calificării în minutul 120+2 (Diakité), la ultima fază! Ambii marcatori ai Coastei de Fildeș au început ca rezerve și au intrat în joc târziu – în minutele 73 (Diakité) și 86 (Adingra). Ivorienii au încheiat chiar cu doi oameni în minus: Diakité, care avea deja un cartonaș galbeni din minutul 111, și-a exprimat bucuria marcării golului de 2-1 scoțându-și tricoul și fiind astfel eliminat. Dar era prea târziu, malienii nu mai aveau timp să egaleze.

Ivorienii au a mulțumi Marocului (care între timp a plecat acasă!), semifinalista mondială din 2022. Aceasta a învins Zambia în ultimul joc (1-0) deși nu avea neapărată nevoie de victorie. În acest fel, gazdele – aruncate pe locul 3 în Grupa A – au depășit, in extremis, două echipe care au ocupat aceeași poziție, în grupele lor, cu doar două puncte: Ghana și Zambia.

Marele mister este modul în care Coasta de Fildeș a pierdut, acasă, ultima partidă din grupă, cea cu Guineea Ecuatorială: 0-4!

Francezul Jean-Louis Gasset (70 de ani), selecționerul care avea ambiții mari la cârma Coastei de Fildeș, și-a anunțat demisia imediat după acel dezastru. Federația ivoriană i-a acceptat-o pe loc și l-a numit selecționer interimar pe fostul internațional Emerse Faé (40 de ani), născut la Nantes și crescut în fotbalul francez. Iar primele două examene ale lui Faé i-au adus calificări dramatice.

În semifinale, Coasta de Fildeș va avea patru jucători suspendați: fundașul Kossounu și atacantul Diakité au fost eliminați cu Mali, iar Aurier și Kouamé sunt loviți de cumulul de cartonașe galbene (tot contra Mali l-au luat pe cel de-al doilea). De altfel, partida Coasta de Fildeș – Mali  a avut parte de 10 cartonașe galbene (7-3) și 3 roșii (2-1)!

Cum s-a calificat la Cupa Africii: locul 2 în Grupa H preliminară, cu 13 puncte (din 18 posibile), golaveraj 9-5, după Zambia (13 p, golaveraj 12-6), dar devansând Insulele Comore (7 p) și Lesotho (1 p). Rezultate: 3-1 (a) și 0-3 (d) cu Zambia, 3-1 (a) și 2-0 (d) cu Insulele Comore, 1-0 (a) și 0-0 (d) cu Lesotho.

Cum s-a calificat în semifinale: 

* 2-1 cu Mali, după prelungiri / sferturi

* 1-1 cu Senegal, după prelungiri (5-4 la penalty-uri) / optimi

* locul 3 în Grupa A, cu 3 puncte, golaveraj 2-5, după Guineea Ecuatorială (7 p) și Nigeria (7 p), dar devansând Guineea-Bissau (0 p).

Golgheteri în Cupa Africii (preliminarii + turneul final): Sangaré (3), Kessié (2), Kouamé (2), Krasso (2), Adingra (1), Diakité (1), Haller (1), Seko Fofana (1), Aurier (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 2-1 (a) cu Mali, după prelungiri (1-1 după 90 de minute) / Cupa Africii, sferturi

* 1-1 (a) cu Senegal, după prelungiri (1-1 după 90 de minute), 5-4 la penalty-uri / Cupa Africii, optimi

* 0-4 (a) cu Guineea Ecuatorială / Cupa Africii, grupă

* 0-1 (a) cu Nigeria / Cupa Africii, grupă

* 2-0 (a) cu Guineea-Bissau / Cupa Africii, grupă

NetBet
L1160651W000195
50 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Congo DR: Forma echipei, știri și statistici

Republica Democrată Congo (fostul Zair) este o țară uriașă, cu un fotbal tot mai interesant. La Cupa Africii, în Coasta de Fildeș, congolezii sunt neînvinși: o victorie și 4 remize. În plus, ei au avut nervii mai tari decât egiptenii la o teribilă "ruletă a penalty-urilor", încheiată după câte 9 lovituri (8-7).

De altfel, două dintre remizele congolezilor au fost rezultate remarcabile, dată fiind valoarea adversarilor: Maroc (semifinalistă la CM 2022) și Egipt (finalista precedentei ediții a Cupei Africii, în 2021).

Din martie 2023, antrenorul R. D. Congo este francezul Sebastien Desabre (47 de ani). Acesta este un globe-trotter greu de egalat: la o vârstă încă tânără, are deja în CV echipe de club din 7 țări africane (Coasta de Fildeș, Camerun, Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Uganda), precum și naționala R. D. Congo!

Mijlocașul Kakuta, trecut cândva pe la Chelsea, a ratat meciurile eliminatorii (cu Egipt și Guineea), din cauza unei accidentări, și este incert pentru semifinală.

Patru jucători congolezi se află în pericol de a fi suspendați în posibila finală, dacă vor primi cartonaș galben în semifinala cu Coasta de Fildeș: Mbemba, Masuaku, Bongonda și Batubinsika.

Cum s-a calificat la Cupa Africii: locul 1 în Grupa I preliminară, cu 12 puncte (din 18 posibile), golaveraj 11-3, devansând Mauritania (10 p), Gabon (7 p) și Sudan (6 p). Rezultate: 3-0 (a) și 3-0 (d) cu Mauritania, 0-1 (a) și 2-0 (d) cu Gabon, 2-0 (a) și 1-2 (d) cu Sudan.

Cum s-a calificat în semifinale: 

* 3-1 cu Guineea - în "sferturi"

* 1-1 cu Egipt (după prelungiri), 8-7 la penalty-uri - în "optimi"

* locul 2 în Grupa F, cu 3 puncte, golaveraj 2-2, după Maroc (7 p), dar devansând Zambia (2 p) și Tanzania (2 p).

Golgheteri în Cupa Africii (preliminarii + turneul final): Bakambu (2), Masuaku (2), Wissa (2), Mayele (2), Mbemba (1), Elia (1), Katompa Mvumpa (1), Bongonda (1), Kakuta (1), Bolingi (1), Tshibola (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 3-1 (n) cu Guineea / Cupa Africii, sferturi

* 1-1 (n) cu Egipt, după prelungiri (1-1 în 90 de minute), 8-7 la penalty-uri / Cupa Africii, optimi

* 0-0 (n) cu Tanzania / Cupa Africii, grupă

* 1-1 (n) cu Maroc / Cupa Africii, grupă

* 1-1 (n) cu Zambia / Cupa Africii, grupă

Echipe probabile

Coasta de Fildeş Echipă probabilă Coasta de Fildeş
Portar Yahia Fofana
Fundași Singo, Ndicka, Boly, Konan
Mijlocaşi Seri, Kessié – Nicolas Pepé, Seko Fofana, Gradel
Atacanţi Haller
Congo DR Echipă probabilă Congo DR
Portar M'Pasi
Fundași Kalulu, Mbemba, Inonga, Masuaku
Mijlocaşi Pickel, Moutoussamy – Elia, Bongonda, Wissa
Atacanţi Bakambu

Statistica meciurilor directe Coasta de Fildeş v Congo DR

Au fost 15 meciuri directe, din 1960 încoace. Blanțul este destul de echilibrat, cu un ușor avantaj pentru Coasta de Fildeș: 6 victorii, 5 egaluri și 4 înfrângeri, golaveraj 27-22.

6 partide directe au fost în Cupa Africii. Avantaj minim Coasta de Fildeș: 3 – 1 – 2, golaveraj 14-11.

Ultima încleștare cu o asemenea miză a fost în 2015, tot într-o semifinală a Cupei Africii, disputată în Guineea Ecuatorială. Atunci, Coasta de Fildeș a câștigat cu 3-1 și avea să devină campioană (0-0 în finală cu Ghana, 9-8 la penalty-uri, după ce au executat toți cei 11 jucători!).

Ultimele 5 confruntări directe:

* 2023: R. D. Congo – Coasta de Fildeș 0-0 / African Nations Championship, la Annaba (Algeria)

* 2019: Coasta de Fildeș – R. D. Congo 3-1 / amical

* 2017: Coasta de Fildeș – R. D. Congo 2-2 / Cupa Africii, la Oyem (Gabon)

* 2015: Coasta de Fildeș – R. D. Congo 3-1 / Cupa Africii, la Bata (Guineea Ecuatorială)

* 2014: Coasta de Fildeș – R. D. Congo 3-4 / Cupa Africii, preliminarii

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
SUPER OFERTE, PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+. TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Cote pentru Coasta de Fildeş v Congo DR

Din oferta Superbet pariuri sportive, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* Pauză sau Final (PsF): Coasta de Fildeș / cota 1,85

* Cine merge mai departe: Coasta de Fildeș în timp regulamentar / cota 2,20.

YouTube
Concurs
Avem concurs GRATUIT pe canalul de YouTube la podcastul DOPPIETTA 
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Coasta de Fildeş vs Congo DR Pont: Cine merge mai departe: Coasta de Fildeș

După ce au trecut prin trei mari cumpene - calificarea miraculoasă din grupe, depășirea cu succes a "optimilor" și apoi a "semifinalelor" -, ivorienii nici nu concep să nu joace finala turneului pe care-l găzduiesc. Printre adversarii întâlniți până acum de Coasta de Fildeș s-au numărat puternicele Nigeria (0-1), Senegal (1-1) și Mali (1-1), rezultate înregistrate după 90 de minute. În cazul ultimelor două, însă, fiind meciuri eliminatorii, ivorienii au câștigat la penalty-uri (5-4), respectiv în prelungiri (2-1). Vine vremea ca gazdele să câștige și un meci în 90 de minute, așa cum n-au mai câștigat de la primul joc din Grupa A (2-0 cu Guinea-Bissau)! Chiar dacă au doi suspendați, ivorienii au forța de a da satisfacție zecilor de mii de fani din tribune. În fond, nici R. D. Congo nu e chiar o superputere a fotbalului african! Cota vine din oferta Superbet pariuri sportive.

Miza: 10/10
Cota: 1.57
Status: Castigat

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres Magazin), repor ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

Cele mai recente avancronici