Capul Verde - Burkina Faso, Ponturi pariuri fotbal, Cupa Africii, 13.01.2022. Bătălia pentru locul 2

Alte Competitii

Cota: 1.85

Adaugat de: Grigore Cartianu

13 Ian 2022 02:49 731 0
Logo Capul Verde Capul Verde
Logo Burkina Faso Burkina Faso
VS
21:00 13 Ianuarie 2022
Fotbal - Cupa Africii pe Naţiuni

Analiză și informații pentru Capul Verde v Burkina Faso

Joi, în etapa a doua a Cupei Africii, Grupa A: Capul Verde - Burkina Faso, de la ora 21.00, la Yaoundé, capitala Camerunului. Cum în "optimi" se vor califica și 4 dintre cele 6 echipe de pe locul 3, iar Capul Verde are deja 3 puncte (după 1-0 cu Etiopia), echipa micuțului arhipelag atlantic cu origini portugheze ar mai avea nevoie de un punct pentru a-și atinge obiectivul. În principiu, cu 4 puncte mergi mai departe.

În schimb, Burkina Faso nu ma are loc de întors: o înfrângere i-ar putea fi fatală, după ce a pierdut și în prima etapă (1-2 cu Camerun, după ce a deschis scorul). Burkinabezii sunt favoriți la casele de pariuri, dar cotele sunt destul de echilibrate. Pronosticul meu, și în acest caz, este unul bazat pe statistică și probabilități, iar cota vine de la Superbet pariuri sportive.

Capul Verde: Forma echipei, știri și statistici

V E V V V

Insulele Capului Verde reprezintă un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, în largul coastelor vestice ale Africii, la sud de arhipelagul portughez Madeira. Descoperite în secolul al XV-lea de un navigator venețian care slujea la curtea monarhiei portugheze, aceste insule au acum 556.000 de locuitori, majoritatea cu strămoși portughezi. Suprafața Capului Verde este mai mică decât cea a unui județ din România.

Talentul fotbalistic al portughezilor li s-a transmis și locuitorilor din Capul Verde. Două rezultate remarcabile obținute de insulari anul trecut: 3-1 cu Camerun (acasă) și 1-1 cu Nigeria (în deplasare).

Selecționerul Capului Verde este un "băștinaș", Pedro Leitao Brito (52 de ani), zis Bubista, numit în această funcție în octombrie 2020.

În meciul de debut de la Cupa Africii, Capul Verde a învins Etiopia cu 1-0, prin golul lui Julion Tavares (min. 45+1), atacant care a jucat mulți ani în Franța, iar acum evoluează în Arabia Saudită.

Cum s-a calificat la CAN 2022: locul 2 în Grupa F preliminară, cu 10 puncte (din 18 posibile), după Camerun (11 p), dar devansând Rwanda (6 p) și Mozambic (4 p).

Marcatori în Cupa Africii (preliminarii + turneul final): Ryan Mendes (2), Julio Tavares (1), Garry Rodrigues (1), Cuca (1) + autogoluri Bagnack (Camerun) și Faisal Bangal (Mozambic).

În ce țări joacă fotbaliștii convocați pentru Cupa Africii: Portugalia (6), Belgia (2), Olanda (2), Norvegia (2), Turcia (2), Cipru (2), Elveția (1), Irlanda (1), Ungaria (1), Bulgaria (1), Grecia (1), Azerbaidjan (1), Arabia Saudită (1), Emiratele Arabe Unite (1), Maroc (1), SUA (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 1-0 (n) cu Etiopia / Cupa Africii

* 1-1 (d) cu Nigeria / prel. CM

* 2-1 (a) cu Republica Centrafricană / prel. CM

* 1-0 (a) cu Liberia / prel. CM

* 2-1 (d) cu Liberia / prel. CM

Burkina Faso: Forma echipei, știri și statistici

Î V E E E

Burkina Faso are o problemă majoră: lotul său e bântuit de Covid-19! Mai mulți jucători au fost testați pozitiv, dar numele lor sunt volatile, iar lista absenților se schimbă de la o oră la alta. Printre posibilii absenți: fundașul Edmond Tapsoba (de la Bayer Leverkusen), Oula Traore, Dango Ouattara, Soumaila Ouattara, Saidou Simpore. Un mare semn de întrebare, din același motiv, este și în privința lui Bertrand Traore, care joacă în Anglia, la Aston Villa.

Burkina Faso e pregătită din august 2019 de un localnic, Kamou Malo (58 de ani). Și acesta se află însă la izolare, din cauza infectării cu Covid-19!

Cum s-a calificat la CAN 2022: locul 1 în Grupa B preliminară, cu 12 puncte, devansând Malawi (10 p), Uganda (8 p) și Sudanul de Sud (4 p).

Marcatori în preliminarii: Aristide Bancé (2), Lassina Traoré (2), Sangaré (1), Bertrand Traoré (1), Bryan Dabo (1).

În ce țări joacă fotbaliștii convocați pentru Cupa Africii: Franța (5), Maroc (4), Burkina Faso (3), Egipt (2), Guineea (2), Belgia (2), Spania (1), Germania (1), Anglia (1), Elveția (1), Olanda (1), Suedia (1), Croația (1), Cipru (1), Rusia (1), Armenia (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 1-2 (d) cu Camerun / Cupa Africii

* 3-0 (d) cu Gabon / amical

* 0-0 (d) cu Mauritania / amical

* 2-2 (d) cu Algeria / prel. CM

* 1-1 (a) cu Niger / prel. CM

Echipe probabile

Capul Verde

Echipă probabilă Capul Verde
Portar Rosa
Fundași Steven Fortes, Lopes, Stopira
Mijlocaşi Jeffrey Fortes, Borges, Rocha Santos, Dylan Tavares
Atacanţi Rodrigues, Julio Tavares, Monteiro

Burkina Faso

Echipă probabilă Burkina Faso
Portar Koffi
Fundași Kabore, Dayo, Yago, Malo
Mijlocaşi Bertrand Traore, Guira, Sangare, Blati Toure, Bayala
Atacanţi Konate

Statistica meciurilor directe Capul Verde v Burkina Faso

Au fost 6 confruntări directe, iar echipa micuțului arhipelag atlantic (Insulele Capului Verde) se află, surprinzător, în avantaj: 3 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri, golaveraj 4-7. Așadar, doar golaverajul general le e favorabil burkinabezilor, care au câștigat la scor ultimele două partide.

Cele 6 confruntări directe:

* 2004: Cap Verde - Burkina Faso 1-0 / prel. CM

* 2005: Burkina Faso - Cap Verde 1-2 / prel. CM

* 2008: Burkina Faso - Cap Verde 0-0 / amical

* 2011: Cap Verde - Burkina Faso 1-0 / amical

* 2016: Cap Verde - Burkina Faso 0-2 / prel. CM

* 2017: Burkina Faso - Cap Verde 4-0 / prel. CM

Cote pentru Capul Verde v Burkina Faso

Din oferta Superbet pariuri sportive, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* Total goluri: 2-4 / cota 1,85

* Total goluri prima repriză: 1-3 / cota 1,75.

Capul Verde vs Burkina Faso Pont: Total Goluri: Par

Judecata este una pur matematică, la fel ca la analiza celuilalt meci din Grupa A, Camerun - Etiopia. În cazul de față, predispoziția la remiză este evident mai mare, deci cresc șansele unui rezultat par. Cele 12 meciuri din prima etapă au arătat un echilibru extraordinar între cele 24 de echipe, chiar dacă unele treceau drept mari favorite. Au fost 10 victorii la limită și două remize, adică 10 meciuri cu Total Goluri Impar și doar două cu Total Goluri Par! Cotele echilibrate între Par (0-0, 1-1, 2-2, 2-0, 3-1 etc.) și Impar (1-0, 2-1, 3-2, 4-1 etc.) arată o distribuție aproape egală între acestea, în șirurile medii și lungi. Până acum a fost un șir relativ scurt (12 meciuri), soldat cu o turbulență majoră (raportul de 10/2 între Impar și Par). Teoria probabilităților ne spune însă că, pe măsură ce se lungește șirul, turbulențele se estompează, iar echilibrul Par/Impar se restabilește. Altfel spus, în cazul de față, ne așteptăm la revenirea meciurilor cu rezultate pare, dintre care cele mai des întâlnite sunt remizele și victoriile la două goluri diferență.

Pont pariuri: Total Goluri: Par

Miza: 10/10

Cota: 1.85

Adaugat de: Grigore Cartianu

Status: Pierdut

Grigore Cartianu

Ponturi:

20

Castigate:

12

Pierdute:

4

Anulate:

1

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici