Camerun - Etiopia, Ponturi pariuri fotbal, Cupa Africii, 13.01.2022. Gazdele deschid și etapa a doua

Alte Competitii

Cota: 1.90

Adaugat de: Grigore Cartianu

13 Ian 2022 00:57 786 0
Logo Camerun Camerun
Logo Etiopia Etiopia
VS
18:00 13 Ianuarie 2022
Fotbal - Cupa Africii pe Naţiuni

Analiză și informații pentru Camerun v Etiopia

Joi, 13 ianuarie, ora 18.00: Camerun - Etiopia, pe stadionul "Omnisport Paul Biya" din Yaoundé, capitala Camerunului. Este partida care dă startul etapei a doua, la patru zile de la debutul competiției (meciul de deschidere: Camerun - Burkina Faso 2-1).

Statistica primei etape ne oferă o statistică bizară: dintre cele 24 de echipe prezente la turneul final, una singură a reușit să marcheze mai mult de un gol: cea a țării-gazdă, Camerun (2)! Alte 10 formații au înscris câte un gol (învingătoarele Nigeria, Senegal, Coasta de Fildeș, Maroc, Guineea, Mali, Gabon, Gambia, Capul Verde și învinsa Burkina Faso), iar 13 n-au reușit să puncteze în prima etapă (neînvinsele Algeria, Sierra Leone, Sudan, Guineea-Bissau și învinsele Egipt, Tunisia, Ghana, Etiopia, Zimbabwe, Malawi, Comore, Guineea Ecuatorială).

O altă bizarerie statistică stă și la baza pronosticului pentru acest meci, la o cotă "pescuită" din oferta Superbet pariuri sportive.

Camerun: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Camerun a debutat cu o victorie la Cupa Africii 2021 (reportată în 2022): 2-1 cu Burkina Faso. Oaspeții au deschis scorul prin Sangaré (min. 24), dar gazdele au întors scorul până la pauză. Ambele goluri ale Camerunului au fost marcate de golgheterul echipei din preliminarii, Vincent Aboubakar (29 de ani), în minutele 40 și 45+3. Acesta joacă în Arabia Saudită, la Al Nassr din Riad. În sezonul trecut (2020-2021), acesta a fost golgheterul campioanei Turciei, Beșiktaș Istanbul, cu 15 goluri. În trecut a jucat mulți ani în Franța, dar și la FC Porto, unde a avut două sezoane remarcabile, marcând 13 goluri (2015-2016), respectiv 15 goluri (2017-2018).

Echipa cameruneză este antrenată de portughezul Antonio Conceiçao (60 de ani), cel care a pregătit și trei echipe din prima ligă a României: FC Brașov (decembrie 2010 - iulie 2011), Astra Giurgiu (ianuarie 2012 - martie 2012) și CFR Cluj (decembrie 2015 - iunie 2016, apoi iunie 2018 - februarie 2019). După despărțirea de CFR Cluj, Antonio Conceiçao a făcut pauză 8 luni, apoi, în octombrie 2019, a fost numit selecționer al Camerunului.

El are la dispoziție câteva vedete importante, precum portarul Onana (titular la Ajax Amsterdam), mijlocașul Anguissa (de la Napoli) și atacanții Choupo-Moting (de la Bayern München, fost la PSG) și Toko Ekambi (de la Lyon). Tot în atac se regăsește și recenta cunoștință a celor de la CFR Cluj, Ngamaleu (Young Boys Berna).

Deocamdată, Choupo-Moting nu se regăsește printre titulari. În meciul cu Burkina Faso, el a intrat în minutul 69, în locul lui Toko Ekambi.

Dintre cei 28 de jucători convocați, cei mai mulți evoluează în Franța (9), dar niciunul în Camerun! 22 dintre cei 28 sunt legitimați la cluburi din Europa.

Camerun a câștigat ultimele 5 meciuri, iar dintre ultimele 10 a pierdut unul singur (1-2 în deplasare cu Coasta de Fildeș, în preliminariile Campionatului Mondial), încasând doar 4 goluri! În 7 din cele 10 partide, poarta cameruneză a rămas neperforată.

Cum s-a calificat la CAN 2022: locul 1 în Grupa F preliminară, cu 11 puncte (din 18 posibile), devansând Insulele Capului Verde (10 p), Rwanda (6 p) și Mozambic (4 p).

Marcatori în Cupa Africii (preliminarii + turneul final): Vincent Aboubakar (5), Nicolas Ngamaleu (1), Zambo Anguissa (1), Clinton N'Jie (1), Serge Tabekou (1), Pierre Kunde (1).

În ce țări joacă fotbaliștii convocați pentru Cupa Africii: Franța (9), Belgia (3), Italia (2), Grecia (2), SUA (2), Anglia (1), Germania (1), Elveția (1), Olanda (1), Austria (1), Rusia (1), Nigeria (1), R. D. Congo (1), Arabia Saudită (1), China (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 2-1 (a) c Burkina Faso / Cupa Africii

* 1-0 (a) cu Coasta de Fildeș / preliminarii CM

* 4-0 (d) cu Malawi / preliminarii CM

* 1-0 (d) cu Mozambic / preliminarii CM

* 3-1 (d) cu Mozambic / preliminarii CM

Etiopia: Forma echipei, știri și statistici

Î V E E Î

Etiopia a debutat cu o înfrângere la Cupa Africii: 0-1 cu Insulele Capului Verde, într-un meci pe care l-a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 12, când a fost eliminat fundașul Bayeh. Etiopienii au rezistat până în prelungirile primei reprize (min. 45+1), când poarta lor a fost perforată de Julio Tavares.

Etiopia este cea mai "autohtonă" echipă de la acest turneu final: toți fotbaliștii din lotul său joacă pe continentul african, niciunul nu e legitimat în Europa sau în Asia! Mai mult: 26 dintre cei 28 de fotbaliști convocați de selecționerul Wubetu Abate (43 de ani) joacă în campionatul intern! Singurii "stranieri" sunt mijlocașul Bekele (legitimat la El Gouna, în Egipt) și atacantul Kassim (legitimat la JS Kabylie, în Algeria).

Considerată echipă "de mâna a doua" în Africa, Etiopia a obținut totuși două rezultate remarcabile în ultimul an: 2-1 cu Coasta de Fildeș și 1-1 cu Ghana, ambele în meciuri oficiale.

Cum s-a calificat la CAN 2022: locul 2 în Grupa K preliminară, cu 9 puncte (din 18 posibile), după Coasta de Fildeș (13 p), dar devansând Madagascar (8 p) și Mozambic (4 p).

Marcatori în Cupa Africii (preliminarii + turneul final): Kebede (3), Bekele (2), Gebremichael (2), Nasir (1), Mohammed (1), Dagnachew (1).

În ce țări joacă fotbaliștii convocați pentru Cupa Africii: Etiopia (26), Algeria (1), Egipt (1).

Ultimele 5 meciuri:

* 0-1 (n) cu Capul Verde / Cupa Africii

* 3-2 (d) cu Sudan / amical

* 1-1 (d) cu Zimbabwe / preliminarii CM

* 1-1 (a) cu Ghana / preliminarii CM

* 0-1 (d) cu Africa de Sud / preliminarii CM

Echipe probabile

Camerun

Echipă probabilă Camerun
Portar Onana
Fundași Fai, Onguene, Ngadeu, Tolo
Mijlocaşi Kunde, Oum Goulet, Anguissa
Atacanţi Ngamaleu, Aboubakar, Toko Ekambi

Etiopia

Echipă probabilă Etiopia
Portar Shamko
Fundași Hamid, Tamene, Debebe, Yesuf
Mijlocaşi Mohammed, Yohannes, Dagnachew
Atacanţi Gebremikael, Kebede, Nasser

Statistica meciurilor directe Camerun v Etiopia

Au fost doar două confruntări directe, cu rezultate echilibrate:

* 1970: Camerun - Etiopia 3-2, la Cupa Africii (în Sudan)

* 2016: Camerun - Etiopia 0-0, în Cupa Națiunilor.

Cote pentru Camerun v Etiopia

Din oferta Superbet pariuri sportive, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* Total goluri: 2-4 / cota 1,62

* Total goluri prima repriză: 1-3 / cota 1,55.

Camerun vs Etiopia Pont: Total Goluri: Par

Cele 12 meciuri din prima etapă au arătat un echilibru extraordinar între cele 24 de echipe, chiar dacă unele treceau drept mari favorite. Au fost 10 victorii la limită și două remize, adică 10 meciuri cu Total Goluri Impar și doar două cu Total Goluri Par! Cotele echilibrate între Par (0-0, 1-1, 2-2, 2-0, 3-1 etc.) și Impar (1-0, 2-1, 3-2, 4-1 etc.) arată o distribuție aproape egală între acestea, în șirurile medii și lungi. Până acum a fost un șir relativ scurt (12 meciuri), soldat cu o turbulență majoră (raportul de 10/2 între Impar și Par). Teoria probabilităților ne spune însă că, pe măsură ce se lungește șirul, turbulențele se estompează, iar echilibrul Par/Impar se restabilește. Altfel spus, în cazul de față, ne așteptăm la revenirea meciurilor cu rezultate pare, dintre care cele mai des întâlnite sunt remizele și victoriile la două goluri diferență.

Pont pariuri: Total Goluri: Par

Miza: 10/10

Cota: 1.90

Adaugat de: Grigore Cartianu

Status: Pierdut

Grigore Cartianu

Ponturi:

20

Castigate:

12

Pierdute:

4

Anulate:

1

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici