1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Alte Competitii »
  5. SL Benfica vs FC Porto, Ponturi pariuri Portugalia Primeira Liga. 06.05.2021. Derby dincolo de obiectiv

SL Benfica vs FC Porto, Ponturi pariuri Portugalia Primeira Liga. 06.05.2021. Derby dincolo de obiectiv

Răzvan Toma
Răzvan Toma

2021-05-06 04:29:00

Fotbal Portugalia - Primeira Liga

06 Mai 2021, 20:30

Benfica Lisabona

Benfica Lisabona

versus
FC Porto

FC Porto

1.80

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Benfica Lisabona v FC Porto

Această a 31-a etapă programează așanumitul O Clássico, adică marele derby între echipele cele mai titrate ale fotbalului portughez. Au împreună 66 de titluri naționale dintr-un total de 87 de ediții disputate, cu aceasta de față. Numai că cel care urmează și-a pierdut din măreție, căci este foarte posibil să nu mai aibă miza titlului, așa cum se întâmplă de obicei, ci doar ordinea ocupărilor locurilor 2 și 3. Liderul Sporting a învins ieri, în deplasare, 2-0, pe Rio Ave, și s-a distanțat la 9 puncte de FC Porto. Un lucru a devenit clar, matematic Benfica nu mai poate câștiga titlul. Doar Porto mai are speranțe, o eventuală victorie aducând-o din nou la 6 puncte în spatele liderului, urmând să aștepte niște piedici ale alb-verzilor în ultimele 3 etape. Dacă însă va pierde acum la Lisabona, șansele celor de la Porto scad la doar de 1%, adică ar trebui să se întîmple o minune ca Sporting să piardă toate meciurile până la final, în timp ce ea să le câștige. Ba vor trebui mai de grabă să aibă grijă de locul 2, căci Benfica s-ar apropia la doar un punct distanță. Deci, cei de la Sporting vor fi suporterii concitadinilor lor în acest joc al cărui pont poate fi găsit la finele analizei.

Benfica Lisabona: Forma echipei, știri și statistici

SL Benfica a avut un comportament oscilant în sezonul de față, cu multe puncte pierdute în mod neașteptat, motiv din cauza căruia a fost mai mereu departe de locul 1. Un sezon pe care suporterii dar și cei din cadrul clubului vor să-l uite cât mai repede.

Rezultatele sale de-acasă din 2021: 2-0 cu Tondela, 1-1 cu Nacional, 3-0 cu Belenenses (în cupă), 0-0 cu Vitória Guimarães, 2-0 cu Famalicão, 1-1 cu Arsenal (în Liga Europa), 2-0 cu Rio Ave, 2-0 cu Estoril (în cupă), 2-0 cu Boavista, 1-0 cu Maritimo, 1-2 cu Gil Vicente și 2-1 cu Santa Clara.

Mai mulți jucători importanți vor lipsi, din cauza accidentărilor, mijlocașul Taarabt și atacantul D. Núñez alăturându-se mai vechilor absenți André Almeida, Samarēs și Jardel. Va reveni Otamendi, după o etapă de suspendare.

FC Porto: Forma echipei, știri și statistici

Nici FC Porto nu a avut un comportament mult diferit față de cel al marii sale rivale, fiind un pic mai constantă și având o comportare net superioară în cupele europene. În campionat, părea la un moment dat că este capabilă să refacă handicapul mare care o despărțea de liderul Sporting CP. Numai că avea să o lovească și pe ea un blanc de formă, ceea ce a făcut că tot în spatele ei să rămână, cu șanse mai mult teoretice la titlu.

Rezultatele sale în deplasare din 2021: 4-1 cu Famalicão, 4-2 d.prel. cu Nacional (în cupă), 1-2 cu Sporting (cupa ligii), 1-0 cu Farense, 2-0 cu Gil Vicente (în cupă), 0-0 cu Belenenses, 2-2 cu Sporting Braga, 1-1 tot cu Sporting Braga (în cupă), 2-1 cu Maritimo, 2-0 cu Gil Vicente, 2-3 d.prel. cu Juventus (în Liga Campionilor), 2-1 cu Portimonense, 2-0 cu Tondela, 1-0 cu Chelsea (în Liga Campionilor), 1-0 cu Nacional și 1-1 cu Moreirense. La zi, în ultima etapă, a învins acasă pe Famalicão cu 3-2.

Fundașul Marcano nu va putea participa la acest meci, fiind accidentat. De asemenea, aripa dreaptă Corona este incert, după o accidenatare din meciul cu Famalicão. Va reveni veteranul Pepe, după o etapă de suspendare.

Echipe probabile

Benfica Lisabona Echipă probabilă Benfica Lisabona
Portar Helton Leite
Fundași Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen
Mijlocaşi Diogo Gonçalves, Weigl, Pizzi, Grimaldo
Atacanţi Rafa Silva, Seferovic, Éverton
FC Porto Echipă probabilă FC Porto
Portar Marchesin
Fundași Wilson Manafá, Pepe, Mbemba, Sanusi
Mijlocaşi L. Diaz, Sérgio Oliveira, Uribe, Otávio
Atacanţi Marega, Taremi

Statistica meciurilor directe Benfica Lisabona v FC Porto

În campionat cele două mari rivale s-au confruntat de 173 de ori. Porto a repurtat 68 de victorii, Benfica 67, iar de 48 de ori a fost egal. În turul actualei ediții, la Porto a fost 1-1 (Taremi 25 / Grimaldo 17). În 2019/20, Porto câștigase ambele partide, 2-0 deplasare, 3-2 acasă. Iar Benfica câștigase la rându-i ambele meciuri cu un sezon înainte, 1-0 acasă și 2-1 în deplasare.

Cote pentru Benfica Lisabona v FC Porto

Betano pariuri oferă o cotă de 2,05 pentru peste 2,5.

Benfica Lisabona vs FC Porto Pont: GG - Ambele marchează

Chiar dacă acest derby găsește cele două mari rivale la ceva distanță de primul loc, el are importanța sa, dincolo de orgoliul lor, căci o poate ține încă pe FC Porto în plasa liderului Sporting CP sau în caz contrar, o poate aduce pe SL Benfica foarte aproape de locul 2. Este limpede că orice rezultat în afara victoriei lui FC Porto va fi salutat de cei de la Sporting. Valoarea celor două este apropiată, de aceea este de așteptat o confruntare echilibrată, fără prea multe goluri, dar în care fiecare va încerca să aibă un cuvânt de spus.

Fotbal Portugalia - Primeira Liga

GG - Ambele marchează

1.80
Benfica Lisabona vs FC Porto

06 May 21, 20:30

Miza: 8/10
Cota: 1.80
Status: Castigat

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrez în presa sportivă începând din 1986, pe când eram student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. # De-a lungul timpului am ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici