1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Alte Competitii »
  5. Pontul pentru RSC Anderlecht - Club Brugge KV, ProLeague: Amintirile unui mare derby

Pontul pentru RSC Anderlecht - Club Brugge KV, ProLeague: Amintirile unui mare derby

Răzvan Toma
Răzvan Toma

2020-01-19 03:44:00

Fotbal Belgia - Pro League

19 Ianuarie 2020, 19:00

Anderlecht

Anderlecht

versus
Club Brugge

Club Brugge

1.67

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Anderlecht v Club Brugge

Confruntarea de față își păstrează aura unui derby de mare intensitate al fotbalului belgian, chiar și în condițiile de față, când Anderlecht a devenit o echipă de pluton. Cele două rămân cele mai galonate grupări din țara lor; Anderlecht are 34 de titluri, 9 cupe și 13 supercupe, Brugge are 15 titluri, 11 cupe și 15 supercupe. Rivalitatea lor a început de prin anii 70, atunci când echipa din nord a început să ridice capul, arătându-și veleitățile. De vreo doi ani, o domină categoric pe Anderlecht, pe fondul unei crize prelungite a clubului bruxellez, care anul trecut a prins cu greu play-off-ul, în care efectiv s-a târât, iar acum riscă să nu mai aibă aceeași șansă de a se vedea între primele șase. Asta, în timp ce Club Brugge domină categoric competiția și doar dacă, Doamne ferește!, se abate asupra ei ceva distructiv ar mai putea pierde titlul actualei ediții. Ca o comparație la prima vedere între cele două, Club Brugge e lider cu 49 de puncte, iar Anderlecht este undeva la mijlocul clasamentului, cu 27 de puncte. Pontul pentru acest meci va fi găsit la sfârșitul analizei.

Participă gratuit la concursul PredictorX pentru a câștiga o parte din premiile lunare de 5,700RON CASH!

Anderlecht: Forma echipei, știri și statistici

Inspirată decizia celor de la Anderlecht de a-l fi adus pe Franky Vercauteren pe banca tehnică. Fostul mare internațional a izbutit să stopeze haosul care inrase în miezul echipei și să lege rezultatele pozite. În cele 13 partide de până acum cu el la cârmă, echipa a izbutit 5 victorii, 6 egaluri și a pierdut doar de 2 ori, o dată în campionat, o dată în cupă. Dacă își va putea păstra această constanță, Anderlecht ar putea, în cele 9 meciuri pe care le mai are de jucat, să recupereze ecartul care o desparte de locurile de play-off, mai ales că echipelor imediat de deasupra sa tocmai asta le lipsește, constanța în rezultate. Participarea de-acasă a bruxelezilor, în ordine cronologică: 1-2 cu Oostende, 0-0 cu Mechelen, 1-0 cu Standard Liège, 1-2 cu Antwerp, 0-0 cu Waasland-Beveren, 4-1 cu Sint Truiden, 3-3 cu Gent, 2-1 cu Cercle, 0-0 cu Kortrijk și Charleroi, 2-0 cu Genk. Așadar, după Antwerp nu a mai apărut vreo înfrângere. Pentru acest meci însă va avea un important handicap, fiind lipsită de vârful ei englez Roofe, care s-a accidentat. Tot accidentat este și Nasri. Așa că Vercauteren va fi obligat să apeleze la o improvizație, împingându-l ca vârf pe aripa Doku. Totodată este posibil să debuteze noua achiziție, fundașul dreapta internațional panamez, Murillo. 

Club Brugge: Forma echipei, știri și statistici

Pentru echipa antrenată de Philippe Clément actualul sezon se arată a fi doar o luptă cu sine. Deja are 10 puncte avans față de locul 2, chiar dacă are un meci mai puțin disputat, iar la cum merg lucrurile, acesta poate crește. Are o singura înfrângere (1-2 la Antwerp, la 10.11.2019) în cele 20 de meciuri oficiale interne pe care le-a jucat până în momentul de față. Rezultatele sale din deplasare din actualul sezon: 3-1 la Waasland-Beveren, 2-0 la Oostende și Cercle, 5-0 la Mechelen, 1-0 la Mouscron, 2-0 la Zulte Waregem, amintitul 1-2 la Antwerp, 2-1 la Sint Truiden și 1-1 la Gent. Se poate constata că în basolut toate aceste jocuri a marcat. Pentru acest meci, fundașul central Clinton Mata este suspendat. De asemenea va mai lipsi atacantul Vossen, accidentat, iar Diatta este incert. Se speră totuși pe restabilirea lui până la ora de start. Va juca însă mijlocașul Vanaken, desemnat pentru a doua oară consecutiv Balonul de Aur al Belgiei, distincție oferită celui mai bun fotbalist al anului din campionatul acestei țări.

Echipe probabile

Anderlecht Echipă probabilă Anderlecht
Portar Van Crombrugge
Fundași Murillo, Kompany, Kana, Cobbaut
Mijlocaşi Zulj, Lokonga – Saelemaekers, Vlap, Chadli
Atacanţi Doku
Club Brugge Echipă probabilă Club Brugge
Portar Mignolet
Fundași Sobol, Mechele, Deli
Mijlocaşi Diatta (Schrijvers), Vormer, Rits, Vanaken, Ricca
Atacanţi Tau, Dennis

Statistica meciurilor directe Anderlecht v Club Brugge

06.05.2018 este data ultimei victorii a lui Anderlecht în fața lui Club Brugge, chiar pe „Jan Breydel”, cu 2-1. De-atunci, însă, cele două rivale s-au mai confruntat de 6 ori, iar bruxellezii nu au mai reușit vreo victorie, încasând în schimb 5 înfrângeri: 1-2 în campionat (d), 2-2 campionat (a), 2-3 campionat (a), 0-1 campionat (d), 1-2 campionat (d) și 0-2 cupă (d). Ultimele două jocuri s-au disputat la 22.09., respectiv 19.12.2019, deci, în actualul sezon competițional. Așadar, apăsare mare (și) din acest punct de vedere pe alb-violeți.

Cote pentru Anderlecht v Club Brugge

1,75 este cota over 1,5 pentru Club Brugge KV.

Anderlecht vs Club Brugge Pont: Ambele marchează

De obicei, în asemenea derby-uri de tradiție, contează mai puțin forma de moment, cât ambiția și inspirația din timpul confruntării. Brugge are totuși prea multe argumente în favoarea sa cu Anderlecht, ceea ce o transformă în favorita întâlnirii, chiar dacă aceasta se va disputa pe „Constant Vanden Stock” (Lotto Park). Cu atât mai mult că acum doar o lună a învins-o pe acest stadion cu un sec 2-0 în sferturile de finală ale Cupei. Iar în afara rivalității tradiționale pe care o au cu echipa din Bruxelles, cei de la Brugge au tot interesul să-i pună o piedică acesteia pentru a nu prinde play-off-ul. Pe de altă parte, de la venirea lui Vecauteren pe banca tehnică, cei de la Anderlecht nu numai că nu au mai pierdut pe teren propriu în campionat, dar au și legat mai multe rezultate bune, ofensiva lor începând să funcționeze. Ofensiva însă va avea de suferit la acest meci, deoarece vârful titular, englezul Roofe, va lipsi. Vor putea suporterii din cartierul bruxellez să acopere prin susținerea lor toate diferențele care despart echipa lor de lider?

Fotbal Belgia - Pro League

Ambele marchează

1.67
Anderlecht vs Club Brugge

19 Jan 20, 19:00

Miza: 7/10
Cota: 1.67
Status: Castigat

Nume: Toma Prenume: Răzvan Născut: 08.04.1964 (Bucureşti) Studii superioare (Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea TCM, secţia Maşini-Unelte) # Lucrez în presa sportivă începând din 1986, pe când eram student, atunci fiind colaborator la cotidianul „Sportul”. La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. # De-a lungul timpului am ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+99.44
Câștigate
45
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici