1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. NBA »
  5. Golden State Warriors vs Boston Celtics

Golden State Warriors vs Boston Celtics. Pariuri Ponturi Baschet NBA, 14.06.2022

Boogie-Alexandru-Ștefan
Boogie-Alexandru-Ștefan

2022-06-12 19:42:00

Baschet NBA

14 Iunie 2022, 04:00

Golden State Warriors

Golden State Warriors

versus
Boston Celtics

Boston Celtics

1.65

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Golden State Warriors v Boston Celtics

Avem o finală NBA pe cinste în acest an și odată cu victoria celor de la Golden State din jocul 4 vom asista la cel puțin 6 jocuri, astfel după jocul de luni noapte echipele vor juca joi noapte în TD Garden jocul 6, unul pe care una dintre echipe îl va disputa cu titlul pe masă. Jocul 5 e crucial iar noi ne încumetăm să alegem un pariu special, unul pe care îl găsiți la finalul analizei. 

Golden State Warriors: Forma echipei, știri și statistici

Boston trăiește periculos în această seria dar lucrul acesta s-a întâmplat atât cu Bucks cât și în seria cu Miami Heat. Verzii au fost dominați în jocul 4 la capitolul recuperări, 42-55 iar războinicii au făcut diferența sub panou, incluzând și avantajul acestor recuperări.

Curios este un lucru până acum, aici subliniem situația fin tabăra gazdelor care au 6-0 bilanț în acest play-off după ce veneau în urma unui eșec. Golden State nu a mai pierdut două jocuri la rând din martie și lucru acesta se transpune și în tabăra cealaltă dar vom puncta ulterior acest lucru.

Toată lumea a vorbit doar despre Stephen Curry după jocul 4. Prestația lui a fost demențială, a marcat 43 de puncte și a adunat 10 recuperări incluzând și 7 coșuri de 3 puncte. Cifrele lui din finală sunt impresionante, 34.3 puncte înscrise în medie, 6.3 recuperări, 3.8 assisturi, 2 intercepții în medie, 50% din acțiune, 49% din teritoriul de la 3 puncte și 85.7% de la libere. Steph e primul jucător din istoria ligii care reușește minim 3 coșuri de 3 puncte în 4 jocuri consecutive dintr-o finală, și asta nu e tot, el a reușit minim 5 coșuri de 3 puncte până acum, făcând această performanță mai mult decât formidabilă.

Recent a apărut o întrebare care ridică multe semne de întrebare, merită Curry să câștige titlul de MVP al finalei chiar dacă Warriors pierd finala? Există un precedent în istoria ligii când titlul de MVP a revenit unui jucător din echipa pierzătoare, în 1969 Jerry West a primit această onoare chiar daca Lakers au pierdut finala cu Celtics. Poate și în 2015 LeBron merită titlul de MVP chiar daca Cavs au cedat cu Golden State, atunci King a înregistrat o medie de 35.8 puncte înscrise în medie, 13.3 recuperări și 8.8 pase decisive. Andre Iguodala a fost desemnat MVP în acea finală. 

Distincția aceasta e cam singura care îi lipsește lui Curry. În 2017 și 2018 titlul de MVP a fost adjudecat de Kevin Durant care a fost actorul principal al finalelor. În ultimii 10 ani îl regăsim de LeBron James cu 4 titluri de genul, Kevin Durant cu două, Kawhi Leonard tot cu două, Iguodala în 2015 și Giannis Antetokounmpo anul trecut.

Revenind la Warriors, echipa a ajuns a 6-a oară în finală în 9 ani de când l-a draftat la Steph iar acesta nu a dezamăgit până acum, fiind singurul care a ținut în viață echipa în această finală. Doar Michael Jordan în 1991 și Durant în 2017 au mai avut medii de peste 30 de puncte și 50% din acțiune cu minim 45% de la 3 puncte. 

Apărarea a fost foarte bună și a funcționat peste așteptări. Aceștia îi limitează pe Celtics la 45.7% din acțiune și îi trimit în medie pe aceștia de 19 ori pe meci la linia de libere. Mai mult de atât ei obțin în medie 10 intercepții pe meci. 

Chase Center este o fortăreață în adevăratul sens al cuvântului pentru Warriors, aceștia au bilanț 10-1 în play-off în fața fanilor. Ratingul ofensiv e unul de top, 115.1, au o medie de 1.19 puncte pe posesie în aceste 11 jocuri de acasă. Băieții antrenați de Steve Kerr au o rată de recuperări ofensive de 28.5%

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit sănătos și după primele 5 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Boston Celtics: Forma echipei, știri și statistici

Boston are un post-sezon fantastic și dețin un record mai impresionant decât adversarii lor, au 7-0 în play-off în urma unui meci pierdut, în traducere, jocul de luni noapte ar trebui să îl câștige dacă se repetă această statistică. În plus echipa nu a mai cedat din ianuarie două jocuri la rând iar atunci titularii nu au jucat, fiind odihniți. 

Am ajuns să discutăm de jucători mai mult decât de echipe însă în tabăra oaspeților avem două nume prezente în cursa pentru titlul de MVP, Jayson Tatum și Jaylen Brown. Diferența dintre cei doi e foarte mică și oricare se poate apropia de această distincție. 

Tatum a fost destul de ineficient pe parcursul acestei finale, 34% din acțiune și doar 25% din acțiune în sferturile 4 ale acestor jocuri din ultimul act. Cu încă 4 turnover-uri acesta ar deveni jucătorul cu cele mai multe turnover-uri dintr-o finală, trecând peste LeBron James care are ca record 94 de mingi pierdute, Tatum având 91 până acum. Fiecare a jucat 22 de jocuri, însă Jayson mai are de jucat cel puțin două. 

Brown are aceeași medie ca și Tatum, 22.3 puncte și 7 recuperări pe meci însă doar 3.8 assisturi în comparație cu colegul său care are 7.8 pase decisive. Jaylen beneficiază de faptul că Tatum coordonează atacurile și e mult mai responsabil însă acesta are o eficiență mai bună decât a coleglui său. Din punct de vedere defensiv ambii își fac treaba foarte bine.

Oaspeții înregistrează o medie de 26.8 pase decisive în această serie și trage 42.4% din teritoriul de la 3 puncte asigurând 29.7% din recuperările ofensive. Aceștia au generat 23.3 aruncări libere în acest play-off și au o rată de conversie de peste 80%. 

Celtics oferă războinicilor 16.3 libere în medie până acum și au o medie de 6.5 blocaje pe joc în finală. Ei își țin adversarii la 43.6% din acțiune și 33.3% de la 3 puncte. Totodată apărarea lor limitează adversarii la o medie de 20.5 pase decisive pe meci

Statistica meciurilor directe Golden State Warriors v Boston Celtics

Ca o scurtă recapitulare amintim faptul că Boston a început finala cu o victorie aici, în Chase Center, 120:108, urmată apoi de un eșec, 88:107. Odată ce seria s-a mutat în Boston, Celtics au luat din nou avans în urma succesului 116:100 în timp ce Warriors au replicat în jocul 4 câștigând 107:97.

Cote pentru Golden State Warriors v Boston Celtics

1.62 oferă Betano pentru un succes al celor de la Golden State cu ocazia jocului 5. Linia lui Steph Curry a fost mutată la 31.5 puncte după prestația stelară din jocul 4 însă cu Draymond Green ieșit din formă și cu Klay Thompson care trage 35% din acțiune nu ar fi exclus să vedem o nouă prestație magică din partea lui Curry

Golden State Warriors vs Boston Celtics Pont: Jayson Tatum peste 5.5 assisturi

Repetăm alegerea din jocul 4 și în acest joc și mergem pe o specială selectată din oferta celor de la Betano pariuri sportive, Tatum peste 5.5 pase decisive. Acesta înregistrează o medie de 7.8 assisturi în cele 4 jocuri de până acum și traversează o formă oarecum modestă pe plan ofensiv dar cert e că livrează pase neîntrerupt către colegi, asumându-și toate atacurile. E greu să mergem pe mâna unei învingătoare deși pare dificil de crezut că Warriors vor renunța la încă un joc acasă. Totuși ambele echipe au revenit fantastic după un eșec în acest play-off și ambele par capabile să își adjudece acest joc. Așadar ne limităm la acest pariu special în condițiile în care scorul general al finalei e 422-421 pentru Golden State.

Activez in acest domeniu de aproape 15 ani, imi place fotbalul, baschetul, tenisul, hocheiul, handbalul, baseballul iar la categoria E-esports urmaresc League of Legends. Voi incerca sa aduc un suflu nou aici prin analize si predicții din sporturile americane, NBA, NHL si MLB.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+96
Câștigate
46
Pierdute
22
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici