1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. NBA »
  5. Dallas Mavericks vs Phoenix Suns

Dallas Mavericks vs Phoenix Suns, Ponturi Pariuri NBA 13.05.2022

Robert Bozdogescu
Robert Bozdogescu

2022-05-12 16:41:00

Baschet NBA

13 Mai 2022, 04:30

Dallas Mavericks

Dallas Mavericks

versus
Phoenix Suns

Phoenix Suns

1.65

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Dallas Mavericks v Phoenix Suns

În această dimineață, în American Airlines Center, Dallas Mavericks vor primi vizita celor de la Phoenix Suns în cea de-a șasea partidă a seriei din Playofful NBA. Mavericks sunt obligați să câștige pentru a împinge seria într-un joc decisiv, în timp ce Phoenix, în cazul unui succes, își vor asigura calificarea în finala conferinței pentru al doilea sezon consecutiv. Această partidă este programată de la ora 04:30, ora României, iar pronosticul meu îl veți putea afla la finalul analizei.

Dallas Mavericks: Forma echipei, știri și statistici

Dacă managementul din Phoenix poate fi lăudat pentru deciziile excelente luate în off-season și pentru felul în care au reușit să construiască un grup mai mult decât competitiv în jurul lui Devin Booker, nu același lucru îl putem spune despre Cynt Marshall și conducerea din Dallas. Luka Doncic este unul dintre cei mai buni baschetbaliști din lume în acest moment și fața francizei din Texas, punându-și rapid amprenta încă din sezonul de debut în NBA. Slovenul este liderul incontestabil al echipei atât în sezonul regulat, cât și în Playoff. Dacă pe parcursul sezonului, chiar și în ciuda scurtei perioade de absență, a înregistrat 28.4 puncte per meci, 9.1 recuperări și 8.7 pase decisive, conducându-și echipa spre poziția a patra în vest, în Playoffuri a reușit chiar să-și îmbunătățească aceste cifre. În post-season, Doncic înregistrează o medie de 30.9 puncte, 10.0 recuperări, 6.8 pase decisive și 1.6 intercepții, fiind liderul echipei la toate aceste capitole.

Luka a fost indisponibil în primele trei partide din seria cu Utah Jazz din cauza unei accidentări suferite în ultima partidă din sezonul regulat, dar nu a arătat semne de uzură sau nesiguranță la revenire, înregistrând 30 de puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive la debutul în Playoff.

În seria cu Phoenix, Doncic a marcat, în medie, 32 de puncte per meci, la care a adăugat 9.6 recuperări și 7.4 pase decisive.

Marea problemă pentru Mavericks o reprezintă lipsa eficienței a coechipierilor lui Doncic, în meciul al cincelea al seriei, doar Brunson și Bertans s-au aflat în double digits, cu 21, respectiv 10 puncte. Germanul Maxi Kleber a fost o piesă importantă a trupei lui Jason Kidd în absența lui Doncic în meciurile cu Utah Jazz, reușind, în medie, 14 puncte pe meci, aproape dublu față de media sezonului regulat, însă ulterior el aproape că a dispărut din rotație. Mavs au nevoie să schimbe ceva în acest sens, atât Kleber, cât și Brunson, Dinwiddie sau Finney-Smith să evolueze mai curajos și să-și asume responsabilitatea aruncărilor atunci când Luka este dublat de adversari.

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit și după primele 4 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Phoenix Suns: Forma echipei, știri și statistici

Dacă sezonul trecut, evoluția entuziasmantă a baschetbaliștilor din Phoenix a reprezentat o surpriză, ceea ce au reușit în acest an reprezintă o confirmare a managementului din Arizona. Devin Booker a făcut tranziția de la statutul de revelație la cea de superstar, iar în jurul lui oficialii din Phoenix au construit un grup care pare să se completeze pe toate planurile. Pickul din draftul din urmă cu doi ani s-a dovedit unul de succes, Deandre Ayton devenind o piesă indispensabilă din trupa lui Monty Williams pe poziția de pivot, în vreme ce experiența lui Chris Paul și calitatea de lider în vestiar a avut un impact considerabil asupra acestui grup tânăr, atât pe teren, cât și în afara lui.

Suns au încheiat sezonul regulat în postura de lideri ai conferinței de vest și au avut parte de un duel dificil în debutul postseasonului contra celor de la New Orleans Pelicans. Deși seria se anunța una complet la îndemână pentru ei, accidentarea suferită de Booker, ce l-a ținut pe bancă timp de trei meciuri, a forțat restul grupului să-și aducă aportul din punct de vedere ofensiv, lucru reușit grație, în mare parte, veteranului Chris Paul. Paul arată și la această vârstă că este unul dintre cei mai buni conducători de joc din lume, devenind o piesă indispensabilă din angrenajul echipei. CP înregistrează, în medie, 18.6 puncte, 9.1 pase decisive și 4.6 recuperări, secundându-l pe Booker, liderul formației în ceea ce privește marcatorii, cu 25.4 puncte înscrise per meci.

Această serie a mers cap la cap, ambele formații câștigându-și partidele de pe teren propriu. Suns au obținut un succes categoric în meciul 5, 110-80 pe propriul teren, într-un duel ce a rămas echilibrat doar în prima sa jumătate. Booker și Ayton au înscris, împreună, 48 de puncte, la care au adăugat 16 recuperări și 4 pase decisive, în vreme ce Chris Paul a fost la fel de eficient din postura de dirijor al ofensivei, bifând încă o partidă cu 10 pase decisive.

Per total, Phoenix au înregistrat cifre bune din punct de vedere ofensiv, cu o eficiență totală de 49.4% la aruncările din acțiune, 37.5% la aruncările din spatele semicercului și 75% la aruncările libere.

Statistica meciurilor directe Dallas Mavericks v Phoenix Suns

Până acum partidele din serie au mers cap la cap, ambele formații câștigându-și partidele de pe propriul teren. Mavericks s-au impus 121-114, respectiv 129-109 în meciurile 3 și 4 ale seriei, disputate în fața propriilor suporteri.

Cote pentru Dallas Mavericks v Phoenix Suns

Linia setată astăzi de bookmakeri a fost depășită în toate cele trei partide ale seriei disputate pe parchetul din Dallas. Casa de pariuri Betano vă oferă o cotă de 1.87 pentru over 211.5 puncte în meci.

Dallas Mavericks vs Phoenix Suns Pont: Luka Doncic (DAL) peste 49.5 puncte+recuperări+pase decisive

Luka Doncic are două înfrângeri din tot atâtea meciuri în Playoff în partidele unde s-a aflat sub amenințarea eliminării, însă de ambele dăți a înregistrat cifre extraordinare, bifând o medie de 42.0 puncte, 11.5 pase decisive și 8.0 recuperări. Slovenul este deja, la o vârstă destul de fragedă, un "big time player", el părând să nu resimtă niciun fel de presiune, chiar și în ciuda mizelor uriașe ale acestor partide. Anul trecut, Luka a înregistrat cifre extraordinare în post-season, cu 35.7 puncte, 10.3 pase decisive și 7.9 recuperări. Toată lumea este conștientă de impactul incredibil pe care slovenul îl are asupra echipei sale, dar chiar și asa, stilul său de joc îl face de neoprit. Din acest punct de vedere, Doncic se aseamănă foarte mult cu Nikola Jokic, sârbul care recent a câștigat titlul de MVP pentru al doilea sezon consecutiv, versatilitatea sa incredibilă făcându-l un jucător indispensabil în toate compartimentele. Fie că vorbim de aruncări la coș, viziune în joc sau capacități de lider atât pe parchet, cât și în vestiar, Doncic pare să le facă pe toate. Întreg jocul elevilor lui Jason Kidd gravitează în jurul lui Doncic, iar pentru Suns va fi greu să găsească un răspuns. Chiar și dacă îl vor dubla bine pe Luka și nu-i vor permite un număr mare de puncte marcate, el poate compensa cu ușurință prin a-și pune în valoare coechipierii rămași liberi, astfel că și acel plan de joc pare unul riscant în contextul actual. Într-un scenariu must win pentru Dallas, și cu suportul fanilor din tribune, mă aștept ca slovenul să se ridice, încă o dată, la cel mai înalt nivel, și să preia controlul asupra jocului în toate compartimentele. Pronosticul meu merge pe over 49.5 puncte+recuperări+pase decisive în dreptul lui Luka Doncic, pentru o cotă de 1.65. Am selectat acest meci din oferta Betano pariuri sportive.

Vă salut! Mă numesc Robert, sunt absolvent al facultății de jurnalism din Timișoara și fac parte din echipa Pariurix încă din 2017. Am lucrat în domeniul pariurilor sportive timp de trei ani și jumătate, pasiunea pentru sport fiind cea care m-a împins către acest domeniu. Sunt un mare împătimit al tenisului, dar urmăresc cu interes și cele mai importante competiții din fotbal și baschet.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+96
Câștigate
46
Pierdute
22
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici