1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. Alte competiții baschet »
  5. SUA vs Iran - Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Americanii sunt obligați să câștige!

SUA vs Iran - Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Americanii sunt obligați să câștige!

Gabriel Stan
Gabriel Stan

2021-07-27 15:51:00

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020

28 Iulie 2021, 06:40

SUA

SUA

versus
Iran

Iran

1.65

Cele mai bune cote:

NetBet
L1160651W000195
Pariază acum la NetBet

Analiză și informații pentru SUA v Iran

Americanii vin cu moralul șifonat după ce au pierdut în fața Franței, în primul duel de la Jocurile Olimpice.

Plecați ca favoriți înaintea acestei ediții, naționala Statelor Unite ale Americii au cedat categoric în fața francezilor un meci ce părea la îndemână.

De cealaltă parte, Iranul a cedat la 6 puncte diferență în fața Cehiei, la a 3-a participare în istoria țării.

După primul joc, Iranul se află pe 3 în timp ce SUA este ultima în Grupa A, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

SUA și Iran s-au mai întâlnit o singură data în istorie, în 2010, la Campionatul Mondial din Turcia, atunci când Statele Unite ale Americii s-au impus categoric.

Partida a 2-a a grupei dintre SUA și Iran se va desfășura pe 28 iulie, de la ora 6:40 pe Saitama Super Arena (Tokyo).

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

SUA: Forma echipei, știri și statistici

Statele Unite ale Americii au pornit cu stângul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au cedat în fața Franței, scor 76-83.

A fost cel mai slab meci al echipei naționale din ultimii ani la Jocurile Olimpice, un duel în care au bifat doar 69 de Field Goals, 36 de recuperări și 23 de assisturi.

Chiar dacă s-au impus în primele sferturi și părea că dețin controlul meciului, SUA a cedat teren adversarilor imediat după pauză, iar acest lucru s-a văzut la final pe tabelă când au pierdut la 7 puncte diferență.

Jrue Holiday cu 18 puncte, Edrice Adebayo cu 12, Damian Lillard cu 11 și Kevin Durant cu 10 puncte au fost cei mai buni marcatori pentru Statele Unite ale Americii.

Adebayo a mai contribuit cu 10 recuperări, în timp ce Holiday alături de Draymond Green au oferit câte 4 assisturi.

SUA a mai avut o prestație modestă la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, atunci când au cedat 3 partide în Grupa B, însă pe atunci au fost 6 echipe în grupe.

În 2004, Statele Unite ale Americii cedau în fața lui Puerto Rico (73-92) și a Lituaniei (94-90), iar apoi în fața Argentinei în semifinale (89-81). Aveau să câștige finala mica, după ce învingeau Lituania, scor 104-96.

În istoria Jocurilor Olimpice, SUA a reușit în 143 de partide să câștige 138 și să cedez doar 5 confruntări obținând 15 medalii de aur, una de argint și două de bronz.

Ultimul meci al grupei îl vor disputa în compania Cehiei.

Iran: Forma echipei, știri și statistici

Iranul au pierdut în primul meci de la Jocurile Olimpice, scor 78-84 în fața Cehiei, într-o partidă în care au bifat 62 de Field Goals, 33 de recuperări și 20 de assisturi.

Singurul sfert bun al iranienilor a fost ultimul, atunci când s-au impus la 15 puncte diferență.

După acest eșec sunt pe 3 în Grupa A, deasupra Statelor Unite ale Americii, dar sub Cehia și Franța.

Yakhchalidehkordi Behnam a fost cel mai bun marcator ale echipei cu 23 de puncte, fiind urmat de Jamshidijafarabadi Mohammad cu 16 și Haddadi Hamed cu 15. Hamed a mai bifat 10 recuperări, în timp ce Mohammad a oferit 8 assisturi.

Iranul se află la a 3-a participare la Jocurile Olimpice, după cele din 1948 când au ocupat locul 14 și din 2008 când au terminat pe 11.

Iranul a ieșit de 3 ori campioana Asiei, de două ori fiind consecutiv (2007 și 2009) și apoi în 2013.

Lotul din acest an de la Jocurile Olimpice cuprinde și 5 stranieri, dintre care 2 din Germania, unul din campionatul Argentinei, unul din cel al Slovaciei și un altul ce evoluează în campionatul Chinei: Mohammadsina Vahedi (Mahram Tehran); Philip Jalalpoor (Medi Bayreuth); Mohammad Hassanzadeh (Palayesh Naft Abadan); Saeid Davarpanah (Palayesh Naft Abadan); Mohammad Jamshidi (Chemidor Qom); Samad Nikkhah Bahrami (Petrochimi Bandar Imam); Hamed Haddadi (Sichuan Blue Whales); Navid Rezaeifar (Shahrdari Gorgan); Mike Rostampour (Prievidza); Aaron Geramipoor (San Lorenzo); Arsalan Kazemi (Palayesh Naft Abadan) și Behnam Yakhchali (Rostock Seawolves).

Mehran Shahintab este antrenorul Iranului din 2018, iar din 2019 antrenează paralel și echipa de baschet Shahrdari Gorgan din Iran.

Acesta a ieșit campion al Asiei în 2013 și a câștigat Cupa Asiei în 2014 cu Iranul.

Următorul duel îl vor disputa în compania Franței.

Statistica meciurilor directe SUA v Iran

Cele două formații s-au întâlnit o singură dată, în 2010, la Campionatul Mondial, atunci când SUA s-au impus la 37 de puncte.

SUA și Iran vor disputa primul meci la Olimpiadă din istoria echipelor naționale.

Câteva rezultate notabile în istoria confruntărilor dintre cele două:

Iran – SUA 51-88 (2010).

Cote pentru SUA v Iran

SUA nu își mai permit pași greșiți în această grupă, mai ales că mai au de jucat un meci în fața Cehiei, o echipă deloc comodă.

Iranul pare a fi victima perfectă a americanilor, pentru a marca multe puncte și a se impune la scor.

Oaspeții vor să dea totul pentru a încurca Statele Unite, însă sunt conștienți că este o misiune aproape imposibilă.

La acest pont cu numărul 2 voi miza pe succesul gazdelor, care se vor impune la scor și vor marca multe puncte, iar Betano pariuri sportive ne oferă cea mai bună cotă: Handicap SUA – 36.5 puncte – cotă 1.62.

SUA vs Iran Pont: SUA – peste 101.5 puncte

SUA au nevoie de acest succes la scor pentru a îmbunătății punctajul la finalul partidelor din grupe, dar și pentru a își asigura cel mai bun loc 3, în cazul unui eșec în fața Cehiei. Iranul speră la o minune cu Statele Unite, după jocul prestat în fața Cehiei, însă americanii vor veni montați să câștige și o vor face în stil mare. Presa din America a pus jocul slab pe seama oboselii, dar și a numeroaselor “vedete” din lot, care nu au evoluat la nivelul așteptat. Aceștia au fost criticați că nu fac faza defensivă și de faptul că au greșit foarte multe mingi ușoare, plus multe aruncări ratate. De aceea, SUA va veni motivată să câștige la scor în fața Iranului, o echipă ce pare victimă sigură în fața gigantului american. Pontul partidei: SUA – peste 101.5 puncte – inclusiv prelungiri – cotă 1.65 oferită de Sportingbet.

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020

SUA – peste 101.5 puncte

1.65
SUA vs Iran

28 Jul 21, 06:40

Miza: 8/10
Cota: 1.65
Status: Castigat

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+104
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici