1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. Alte competiții baschet »
  5. Nigeria W vs SUA W - Basketball Olympic Games Women – Tokyo 2020. SUA își apără trofeul!

Nigeria W vs SUA W - Basketball Olympic Games Women – Tokyo 2020. SUA își apără trofeul!

Gabriel Stan
Gabriel Stan

2021-07-26 14:17:00

Basketball Olympic Games Women

27 Iulie 2021, 06:40

Nigeria W

Nigeria W

versus
SUA W

SUA W

1.53

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Nigeria W v SUA W

Statele Unite ale Americi vor avea șansa să-ți aprere trofeul obținut în sezonul trecut, la Rio de Janeiro, în Brazilia, de această dată în Japonia, la Tokyo.

Va fi a 11-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară în care națioanlele feminine de baschet se vor lupta pentru o medalie.

În această campanie, echipele sunt împărțite în 3 grupe, după cum urmează:

Grupa A: Spania, Coreea de Sud, Serbia și Canada;

Grupa B: Nigeria, Japonia, Franța și SUA;

Grupa C: Australia, Puerto Rico, China și Belgia.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică direct în faza următoare a competiției, iar cele mai bune două formații care au ocupat locul 3, vor obține la rândul lor biletele spre sferturile de finală.

Dacă Statele Unite au fost deja calificate la Jocurile Olimpice după ce au câștigat Cupa Mondială, Nigeria alături de celelalte formații au obținut biletele după o campanie de calificare desfășurată în 3 țări și 3 orașe diferite (Belgia – Ostend, Franța – Bourges și Sebia – Belgrad).

Nigeria și SUA s-au mai întâlnit într-un amical în acest sezon, câștigat de națioanala Statelor Unite ale Americii, dar și în grupele preliminariilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Din grupa lor mai fac parte Japonia și Franța, care se vor duela în aceeași zi pe Saitama Super Arena (Tokyo).

Partida Nigeria W – SUA W se va desfășura pe 27 iulie, de la ora 6:40 pe Saitama Super Arena (Tokyo).

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

Nigeria W: Forma echipei, știri și statistici

Nigeria au obținut bielete de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au încheiat pe locul 3 în calificări, într-o grupă cu SUA, Serbia și Mozambique.

Formația africană au profitat de faptul că naționala Statelor Unite au obținut calificarea înainte de acest turneu, la Mondialul din 2018, pe care l-au câștigat în fața Australiei, scor 73-56.

În această perioadă, Nigeria au mai avut 4 amicale pe care le-au cedat rând pe rând, 47-79 și 60-67 în fața Belgiei, 52-61 în fața Spaniei și 62-93 în fața Statelor Unite ale Americii.

Nigeria au revenit la Jocurile Olimpice după o pauză de 16 ani, iar lotul pentru acest turneu final este următorul: Amy Okonkwo (Uni Girona CB); Pallas Kunaiyi-Akpannah (Faenza Basket Project); Elizabeth Balogun (Louisville Cardinals); Aisha Mohammed (Bashkimi Prizren); Promise Amukamara (Charnay BB); Adaora Elonu (Nadezhda Orenburg); Atonye Nyingifa (CB Isla Única); Oderah Chidom (Angers); Ezinne Kalu (Landerneau BB); Victoria Macaulay (Bursa); Erica Ogwumike (fără echipă); Ify Ibekwe (fără echipă).

Otis Hughley Jr. este antrenorul echipei feminine a Nigeriei.

Nigeria nu deține nicio medalie la Jocurile Olimpice și nicio echipă din Africa nu a obținut o medalie în istoria Jocurilor Olimpice.

Duelul următor îl vor disputa în compania Franței, iar ultimul în fața Japoniei.

SUA W: Forma echipei, știri și statistici

SUA a reușit să obțină biletele încă de la Campionatul Mondial desfășurat în 2018, în Spania.

Naționala Statelor Unite ale Americii a încheiat prima în Grupa D, peste China, Senegal și Letonia, în sferturi au trecut de Nigeria, scor 71-40, apoi în semifinale de Belgia, 93-77.

În finală s-au duelat cu Australia, pe care au învins-o cu 73-56 și au obținut medalia de aur fără a ceda vreun joc.

Argintul a fost bifat de Australia, iar bronzul de Spania, care s-a impus în finala mică în fața Belgiei, scor 67-60.

SUA a bifat a 17-a apariție la un Mondial de baschet feminin în care au triumfat de 15 ori, obținând 9 medalii de aur.

La Jocurile Olimpice, SUA deține 10 medalii, dintre care 8 sunt de aur, una de argint și una de bronz.

În ultimele 6 ediții, naționala Statelor Unite ale Americii au triumfat în finală, obținând numai medalii de aur, hegemonia începând de la Atlanta, în 1996 și continuând cu Sydney (2000), Atena (2004), Beijing (2008), Londra (2012) și Rio de Janeiro (2016).

În acest sezon sunt din nou favorite să obțină medalia de aur, ținând cont că au cel mai bun lot: Jewell Loyd (Seattle Storm); Skylar Diggins-Smith (Phoenix Mercury); Sue Bird (Seattle Storm); Ariel Atkins (Washington Mystics); Chelsea Gray (Las Vegas Aces); A'ja Wilson (Las Vegas Aces); Breanna Stewart (Seattle Storm); Napheesa Collier (Minnesota Lynx); Diana Taurasi (Phoenix Mercury); Sylvia Fowles (Minnesota Lynx); Tina Charles (Washington Mystics); Brittney Griner (Phoenix Mercury).

Dawn Staley va conduce de pe banca echipa Statelor Unite ale Americii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind prezentă din 2017 la cârma echipei. În paralel, Staley este și antrenoarea formației din WNBA, South Carolina.

Predecesoarea ei, Geno Auriemma, a obținut ultimele două medalii de aur la Olimpiadele din 2016 și 2012.

Următorul meci al naționalei Statelor Unite ale Americii va fi împotriva Japoniei, iar în final se vor duela cu naționala Franței.

Statistica meciurilor directe Nigeria W v SUA W

Cele două formații s-au întâlnit de 4 ori în istorie și de fiecare dată Statele Unite ale Americii au reușit să se impună.

Ultima confruntare a fost într-un meci amical, înainte de Jocurile Olimpice, două întâlniri a fost la Campionatele Mondiale, iar un meci în calificările de la Jocurile Olimpice din acest sezon.

Câteva rezultate notabile în istoria confruntărilor dintre cele două:

SUA W - Nigeria W 93-62 (2021);

Nigeria W – SUA W 71-76 (2020);

SUA W - Nigeria W 71-40 (2018);

Nigeria W – SUA W (49-79).

Cote pentru Nigeria W v SUA W

Două din cele trei partide oficiale disputate împotriva Nigeriei s-au încheiat cu victoria la scor a Statelor Unite ale Americii, singurul meci echilibrat fiind în 2020, în calificările pentru Jocurile Olimpice.

SUA are unul dintre cele mai bune loturi de la Jocurile Olimpice și vor face totul pentru a obține o nouă medalie de aur.

Nigeria speră la un loc 3 ce le poate permite accederea în turul următor dacă întrunește condițiile de calificare, însă nu vor avea o viață ușor cu Japonia, gazda acestei ediții.

La acest pont cu numărul doi, voi miza pe victoria oaspeților și implicit pe atacul lor, care vor crea spectacol la Jocurile Olimpice, iar Superbet pariuri: H2 – 25.5 puncte – inclusiv prelungiri – cotă 1.55.  

Nigeria W vs SUA W Pont: SUA F – peste 88.5 puncte

Lotul Statelor Unite ale Americii este net superior Nigeriei, națională ce a revenit la Jocurile Olimpice după o pauză de 16 ani. SUA își apără trofeul obținut în stagiunea precedentă, în timp ce, Nigeria va avea de dovedit multe la acest turneu final. Se anunță un joc intereasant, în care oaspeții vor avea parte de un meci ușor înaintea următoarelor dueluri cu Japonia și Franța. Pentru acest voi merge pe atacul oaspeților, care se vor impune fără prea mari probleme: SUA F – peste 88.5 puncte – inclusive prelungiri – cotă 1.53 oferită de Betano.

Basketball Olympic Games Women

SUA F – peste 88.5 puncte

1.53
Nigeria W vs SUA W

27 Jul 21, 06:40

Miza: 9/10
Cota: 1.53
Status: Pierdut

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici