Share

Italia U20 vs Cehia U20 - Basketball European Challengers U20. Italia speră la o medalie în acest sezon!

Alte competiții baschet

Cota: 1.78

Adaugat de: Gabriel Stan

20 Iul 2021 10:18 222 0
Logo Italia U20 Italia U20
Logo Cehia U20 Cehia U20
VS
18:30 20 Iulie 2021
Basketball European Challengers U20

Analiză și informații pentru Italia U20 v Cehia U20

După ce am început să urmărim turneul de baschet feminim under 20, ne propunem să aruncăm o privire și peste cel masculin, la aceeași categorie de vârstă, care a început de pe 19 iulie și se va încheia pe 25 iulie.

Ultimul sezonul disputat a fost în 2019, atunci când Israel, gazda competiției, s-a impus în finală, contra Spaniei, scor 92-84 și a obținut medalia de aur, a 2-a din istoria țării.

În finala mică, Germania și Franța au disputat ultimul loc pe podium, câștig de cauză având nemții, care au triumfat cu 73-65.

2020 a fost anul pandemiei, iar competiția nu s-a mai desfășurat în Lituania, așa cum era programată, fiind oficiată în actuala stagiune, în 4 orașe din 4 țări, care vor găzdui cele 26 de echipe.

La Brno, Cehia, din Grupa A fac parte: Spania, Rusia, Italia, Cehia, Portugalia și Albania.

La Tibilisi, Georgia, din Grupa B fac parte: Turcia, Franța, Germania, Polonia, Georgia și Bulgaria.

La Heraklion, Grecia, din Grupa C fac parte: Slovenia, Grecia, Croația, Israel, Ucraina și Belgia.

Iar Sopron din Ungaria vor găzdui ultimele două grupe; în Grupa D fac parte: Macedonia de Nord, Elveția, România și Luxemburg, iar din Grupa E: Belarus, Ungaria, Slovacia și Kosovo.

La această categorie de vârstă, Spania are cele mai multe trofee bifate (15), fiind urmată de Franța și Lituania. Cu toate acestea, mai multe medalii de aur dețin Grecia și Serbia (3), însă au mai puține medalii de argint și bronz, elenii contorizând un total de 5 (2 de argint), în timp ce sârbii au 4 medalii (1 de bronz).

Echipa României se află la a 3-a participare din istorie, după cea din 1992 atunci când au obținut un loc 9 și cea din 2018 când au terminat pe 16.

Țara noastră a gâzduit trei turnee finale, de promovare din a 2-a Divizie, B, în A, prima Divizie. În 2008 a fost la Târgu Mureș, atunci când Germania a ieșit campioană, în 2013 la Pitești, Polonia fiind câștigătoarea competiției și în 2017 la Oradea, România triumfând în fața Croației, scor 80-67 și obținând biletele spre prima scenă.

Primul meci pe care îl avem în vedere este Italia – Cehia, unul dintre duelurile din Grupa A, unde se mai află Spania, Croația, Portugalia și Albania.

Ultima oară când s-au întâlnit, în 2017, Italia s-a impus la limităm scor 55-53, într-un turneu disputat în Grecia.

Duel din acest sezon se va desfășura la Brno, în Cehia, la Hall Vodova, pe 20 iulie, de la ora 18:30.

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

Italia U20: Forma echipei, știri și statistici

Î Î Î V V

Italia au încheiat turneul precedent pe locul 3 în Grupa B, cu 4 puncte adunate, după Serbia și Israel (5 puncte), dar la egalitate cu Ucraina (locul 4).

Au fost eliminați încă din optimi de Turcia, scor 82-80, formația ce avea să piardă în sferturi, la limită, 69-70 în fața Spaniei.

Italia a bifat 22 de turnee din cele 24 disputate, aici fiind inclus și actualul, singurele la care nu au ajuns fiind în 1998 în Macedonia și în 2002 în Lituania.

În istoria țării au bifat 5 medalii, dintre care 2 de aur, 2 de argint și 1 de bronz, ultima clasare pe locul 1 fiind izbutită în 2013, în Estonia.

Lotul italiei conține mai mulți jucători din campionatul intern, dar și câțiva stranieri pentru această campanie, printre care: Gianmarco Arletti - Delaware Blue Coats (Statele Unite ale Americii), Matteo Spagnolo – Real Madrid (Spania), Lorenzo Donadio – se află la o Universitate din Statele Unite alte Americii, Sasha Mattias Grant – Bayern Munchen (Germania) și Francesco Borra – UC Davis (Statele Unite alte Americii).

Italia se află printre cele 5 echipe care au evoluat numai în Divizia A a baschetului european, alături de Franța, Lituania, Spania și Turcia.

În actuala stagiune fac parte din Grupa A alături de Spania, Croația, Cehia, Portugalia și Albania.

Croația a fost prima oară arondată grupei C, însă au fost nevoiți să schimbe locul cu Rusia, din cauza restricțiilor primite de cetățenii ruși din partea Cehiei, pe tema situației actuale de Covid-19.

Meciurile celor două formații nu au fost schimbate fiind înlocuite pe aceleași poziții în care au trași la sorți.

Rusia a scăpat de o grupă tare și a dat peste una la fel de puternică cu actuala campioană inclusă, Israel, alături de Slovenia Belgia, Grecia și Ucraina. Toate meciurile le vor disputa la Heraklion, pe teren elen.

Următorul duel al Italiei va fi împotriva Croației, iar apoi vor da piept Portugaliei.

Cehia U20: Forma echipei, știri și statistici

V V V V Î

Cehii vin după un turneu foarte bun reușit în sezonul trecut în Divizia B la această categorie, unde au ajuns în finală și au obținut promovarea în Divizia A.

Aceștia au făcut parte din Grupa B unde s-au luptat cu Bulgaria, Finlanda, Albania și România pentru primul loc, câștigând prima poziție cu 8 puncte, cu unul peste Bulgaria, locul secund și la 4 de ultima clasată, România.

În sferturi au trecut de Islanda, scor 77-67, în semifinale de Belgia, 86-64, iar în finala au cedat în fața Portugaliei, scor 57-73.

Formației portugaliei a obținut medalia de aur fără a pierde niciun meci, obținând 7 succese consecutive, în timp ce reprezentativa Cehiei au avut 6 victorii și un eșec, iar locul 3, Belgia au reușit 5 victorii și 2 eșecuri.

Cehia are doar 10 participări la turneele finale din Divizia A, cea mai bună clasare fiind un loc 7 în 2015, în Finlanda și un loc 8 în 2004, în Cehia.

Reprezentativa Cehiei deține 4 medalii în palmares, dintre care 3 de argint și una de bronz.

În acest sezon, aceștia fac parte din Grupa A, alături de Spania, Croația, Italia, Portugalia și Albania.

Lotul Cehiei este format din jucători ce evoluează în campionatul intern, singura excepție fiind Ondrej Hanzlik, de la Juaristi ISB (Spania).

Meciul următor vor evolua contra Albaniei, iar apoi împotriva Spaniei.

Statistica meciurilor directe Italia U20 v Cehia U20

Italia s-au impus în 3 din ultimele 5 jocuri împotriva Cehiei, precedentul succes fiind obținut la limită, la turneul final din 2017.

Ultimul succes bifat de Cehia a fost în 2016, fiind la al 2-lea consecutiv după cel din 2015, reușit în overtime.

În 7 întâlniri disputate între cele două în istorie, Italia are 5 victorii, iar Cehia deține doar două.

Câteva rezultate notabile în istoria confruntărilor dintre cele două:

Italia U20 – Cehia U20 55-53 (2017);

Italia U20 – Cehia U20 73-65 (2017);

Italia U20 – Cehia U20 81-66 (2016);

Italia U20 – Cehia U20 71-82 (2016);

Italia U20 – Cehia U20 108-112 (2015).

Cote pentru Italia U20 v Cehia U20

Italia este favorită clară în acest duel împotriva unei echipe ce a revenit de curând din Liga a 2-a de baschet.

Și în acest sezon, Italia se află printre favoritele la câștigarea trofeului, alături de Spania, Franța, Germania, Turcia sau Lituania.

Cehia speră la o poziție cât mai bună în clasament la final, în Grupa A, însă vor avea o misiune extrem de grea împotriva Spaniei, Croației, Italiei și a Portugaliei.

Albania pare singura echipa abordabilă din această grupă, însă orice este posibil la un turneu final.

Pentru acest pont cu numărul 2, voi miza pe succesul gazdelor, care se vor impune fără prea mari probleme, iar Superbet pariuri ne oferă o cotă bună: Victorie Italia – cotă 1.40.

Italia U20 vs Cehia U20 Pont: Italia – peste 76.5 puncte

Italia are un meci accesibil și are nevoie să pornească cu dreptul în această campanie pentru a spera la titlu. De cealaltă parte, cehii speră să producă surprize în acest sezon, însă vor avea o misiune extrem de dificilă împotriva Italiei, în debutul competiției. Ținând cont de lotul celor două formații, voi miza pe atacul gazdelor, care se vor impune fără probleme în fața unei echipe ce a revenit de curând în Divizia A de baschet. Pontul partidei: Italia – peste 76.5 puncte – cotă 1.78 oferită de Betano.

Pont pariuri: Italia – peste 76.5 puncte

Miza: 9/10

Cota: 1.78

Adaugat de: Gabriel Stan

Status: Pierdut

Gabriel Stan

Ponturi:

36

Castigate:

19

Pierdute:

16

Anulate:

0

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici