1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. Alte competiții baschet »
  5. Franța – SUA – Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Vedetele din NBA sunt prezente la Olimpiadă

Franța – SUA – Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Vedetele din NBA sunt prezente la Olimpiadă

Gabriel Stan
Gabriel Stan

2021-07-25 01:59:00

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020

25 Iulie 2021, 14:00

Franța

Franța

versus
SUA

SUA

1.55

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Franța v SUA

Ediția cu numărul 29 a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura la Tokyo, Japonia, între 23 iulie și 8 August unde vor fi prezente 205 națiuni + echipa EOR (Refugee Olympic Team). Vor fi 33 de competiții sportive și 50 de discipline care vor crea spectacol în acest an, cu o întârziere cauză de pandemie în 2020.

Tokyo a mai găzduit în 1964 Olimpiada de Vară, iar în 1972 și 1998 pe cea de iarnă.

Competiția masculină de baschet din acest sezon va avea la start 12 echipe împărțite în 3 grupe după cum urmează:

Grupa A: Franța, Cehia, Iran și SUA;

Grupa B: Italia, Nigeria, Germania și Australia;

Grupa C: Japonia, Slovenia, Argentina și Spania.

Primele două echipe se califică direct în playoff, în timp ce de pe locul 3, cele mai bine clasate două echipe vor prinde ultimele bilete spre faza superioară a competiției.

Statele Unite ale Americii și-au trimis și în acest sezon echipa cea mai bună, vedetele din NBA, pentru a obține o nouă medalie de aur la această competiție, așa cum au reușit și la Olimpiada precedentă disputată la Rio de Janeiro, în Brazilia.

În primul meci, SUA va da piept Franței, echipă ce are în componență jucători ce evoluează în NBA.

În celălalt meci al grupei, Iranul va întâlni Cehia, într-o luptă pentru locul 3 în Grupa A.

Partida Franța – SUA se va desfășura pe 25 iulie, de la ora 14:00 pe Saitama Super Arena (Tokyo).

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

Franța: Forma echipei, știri și statistici

Franța vine după un turneu de calificare la Campionatul European de baschet, unde au încheiat pe primul loc în Grupa C, la egalitate de puncte cu Marea Britanie (10 puncte), dar peste Muntenegru și Germania.

La Europeanul din 2017, Franța a prins locul 3 în Grupa A, sub Finlanda și Slovenia, dar peste Grecia, Polonia sau Islanda.

În optimi nu au putut să treacă de Germania, fiind învinși cu 84-81, de echipa ce avea să fie eliminată de Spania (84-72), un tur mai târziu, în sferturi.

Turneul a fost câștigat de Slovenia, care s-a impus în finală în fața Serbiei, scor 93-85.

Franța deține 9 medalii la Europene, printre care una de aur, două de argint și 6 de bronz.

La Jocurile Olimpice au obținut doar două medalii, ambelele fiind de argint.

Sezonul trecut, au fost tot în Grupa A, la JO de la Rio, alături de SUA, Australia, Serbia, Venezuela și China. Au încheiat pe 3, la un punct distanță de Australia (9) și la două de SUA (10), dar cu un punct peste ultima echipă calificată, Serbia (7).

Au fost eliminați încă din semifinale de Spania, scoor 91-67 ratând astfel șansa de a obține o medalie la acestă ediție a Jocurilor Olimpice.

Ultima medalie a fost obținută în 2000, la Sydney, în Australia, după ce au încheiat pe 2, pierzând finala în fața Statelor Unite ale Americii, scor 75-85.

În finala mică au ajuns Lituania și Australia, învingătoare fiind națioanala Lituaniei cu 89-71.

Lotul Franței pentru acest turneu olimpic este următorul: Frank Ntilikina (New York Knicks); Timothe Luwawu Kongbo (Brooklyn Nets); Thomas Heurtel (Real Madrid); Nicolas Batum (Los Angeles Clippers); Guerschon Yabusele (Real Madrid); Evan Fournier (Boston Celtics); Nando de Colo (Fenerbahce SK); Vincent Poirier (Real Madrid); Andrew Albicy (CB Gran Canaria); Rudy Gobert (Utah Jazz) Petr Cornelie (EB Pau-Orthez) și Moustapha Fall (Olympiacos BC).

Vincent Collet este antrenorul acestui lot format din jucători ce evoluează în afara țări, dintre care 5 sunt din NBA, 4 din Europa și 1 singur jucător din campionatul francez.

În acest sezon, Franța are șansa a 4-a la câștigarea unei medalii, după SUA, Spania și Australia.

Următorul duel în vor disputa în compania Cehiei, iar în final se vor duela cu Iranul.

SUA: Forma echipei, știri și statistici

Statele Unite ale Americii au adunat crema jucătorilor din NBA și au trimis-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a mai obține o nouă medalie.

SUA deține 18 medalii în palmares, dintre care 15 sunt de aur, una de argint și 2 de bronz.

La Rio de Janeiro, la ultima ediție, Statele Unite ale Americii au încheiat primii Grupa A, fără niciun eșec, contorizând 10 puncte.

În sferturi au trecut de Argentina cu 105-78, apoi de Spania în semifinale, scor 82-78 și de Serbia în finală, scor 96-66.

Lotul Statelor Unite din sezonul anterior a fost format din: Jimmy Butler, Kevin Durant, DeAndre Jordan, Kyle Lowry, Harrison Barnes, DeMar DeRozan, Kyrie Irving, Klay Thompson, DeMarcus Cousins, Paul George, Draymond Green și Carmelo Anthony.

SUA nu a mai ratat o medalie de aur la competiția de baschet masculin de la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena, atunci când Argentina a obținut primul loc, iar Statele Unite doar locul 3 și implicit bronzul.

În acest an pot contoriza a 4-a medalie consecutivă de aur, însă cea mai productivă perioadă din istorie a fost între 1936 (Berlin) și 1968 (Mexico City) când au adunat nu mai puțin de 7 medalii de aur.

Lotul Statelor Unite din acest sezon este următorul: Keldon Johnson (San Antonio Spurs); Zachary Lavine (Chicago Bulls); Damian Lillard (Portland Trail Blazers); Kevin Durant (Brooklyn Nets); Khris Middleton (Milwaukee Bucks); Jerami Grant (Detroit Pistons); Jayson Tatum (Boston Celtics); Javale Mc Gee (Denver Nuggets); Jrue Holiday (Milwaukee Bucks); Edrice Femi Adebayo (Miami Heat); Draymond Jamal Green (Golden State Warriors); Devin Booker (Phoenix Suns).

Gregg Popovich este antrenorul acestui lot pentru Jocurile Olimpice. Acesta are în palmares 5 titluri de campion al Conferinței cu San Antonio Spurs.

După duelul cu Franța, SUA va întâlni Iranul, iar în final vor juca împotriva naționalei Cehiei.

Statistica meciurilor directe Franța v SUA

Cele două formații s-au întâlnit de 4 ori în istorie, de două ori fiind la Jocurile Olimpice, o singură dată într-un amical, iar la precedentul joc s-au duelat la Campionatul Mondial de baschet.

SUA deține 4 victorii, Franța reușind singurul success la Mondialul de baschet din 2019.

Câteva rezultate notabile în istoria confruntărilor dintre cele două:

SUA – Franța 79-89 (2019);

SUA – Franța 100-97 (2016);

SUA – Franța 98-71 (2012);

SUA – Franța 86-55 (2010).

Cote pentru Franța v SUA

Franța are un lot bun, format preponderent din jucători aduși din NBA și de la alte echipe din campionatele europene.

De cealaltă parte, SUA a trimis cei mai buni jucători ai sezonlui recent încheiat din NBA, care sunt obligați să aducă acasă a 4-a medalie consecutivă de aur.

Întotdeauna meciurile între cele două naționale au fost echilibrate, iar la cum arată cele două formații, vom avea parte de un nou meci spectaculos cu multe puncte marcate de ambele părți.

SUA este favorită clară în fața unei echipe pe care în mare parte o cunoaște, ceea ce le va aduce un avantaj la final.

Ținând cont de loturile celor două, voi miza pe succesul oaspeților care se vor impune, însă nu la o diferență foarte mare, iar Winmasters bonus ne oferă o cotă bună: Handicap SUA – 9 puncte – cotă 1.57.

Franța vs SUA Pont: Peste 170.5 puncte

Statele Unite ale Americii este favorită clară în fața Franței, într-un duel ce pare un pic dezechilibrat la început. Francezii ce vor baza pe jucătorii ce evoluează în campionatul american (NBA) și care ar trebui să facă diferența pe teren. La rândul lor, starurile din NBA sunt gata de spectacol, ținând cont că 3 jucători din lot sunt deja încălziți după finala disputată în acest sezon între Milwaukee și Phoenix. Se anunță un meci deschis, cu multe puncte, în care SUA este așteptată să facă spectacol. Pontul partidei: Peste 170.5 puncte – inclusiv prelungiri – cotă 1.55 oferită de Betano.

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020

Peste 170.5 puncte

1.55
Franța vs SUA

25 Jul 21, 14:00

Miza: 8/10
Cota: 1.55
Status: Pierdut

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+96
Câștigate
46
Pierdute
22
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici