1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Baschet »
  4. Alte competiții baschet »
  5. Argentina vs Slovenia - Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Slovenia, prima apariție la Jocurile Olimpice!

Argentina vs Slovenia - Basketball Olympic Games – Tokyo 2020. Slovenia, prima apariție la Jocurile Olimpice!

Gabriel Stan
Gabriel Stan

2021-07-25 16:38:00

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020.

26 Iulie 2021, 07:40

Argentina

Argentina

versus
Slovenia

Slovenia

1.45

Cele mai bune cote:

Superbet
L1203785W001253
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Argentina v Slovenia

Slovenia se află la prima apariție la Jocurile Olimpice, în timp ce Argentina a bifat a 8-a califcare la această competiție.

Slovenii au obțiut biletele la Jocurile Olimpice, după ce au trecut în calificări de Lituania, în finala pentru competiția de la Tokyo.

Argentinieni au triumfat în finala Pan American, în fața lui Puerto Rico și au obținut astfel biletele către Jocurile Olimpice.

Slovenia și Argetina nu s-au mai întâlnit niciodată în istorie, fiind la primul duel.

Slovenia nu are nicio medalie la Olimpiadă, însă atunci când au făcut parte din fosta Yugoslavie (1950-1990) au obținut 6 medalii, dintre care una de aur, 4 de argint și una de bronz.

Argentina au la rândul lor două medalii obținute în 2004 de aur și în 2008 de bronz.

Cele două fac parte din Grupa C, unde mai evoluează și Spania alături de Japonia, gazda acestei ediții.

Japonia și Spania se vor duela tot în aceeași zi, la câteva ore distanță de meciul Argentinei contra Sloveniei.

Partida Argentina – Slovenia se va desfășura pe 26 iulie, de la ora 6:40 pe Saitama Super Arena (Tokyo).

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

Argentina: Forma echipei, știri și statistici

La Olimpiada precedentă, Argentina a obținut locul 4 în Grupa B, suficient să se califice în playoff, fiind la egalitate cu Lituania, Spania și Croația, cu un puncte peste Brazilia și două peste Nigeria.

Au fost eliminați încă din sferturi, categoric de Statele Unite ale Americii, scor 105-78, formație ce avea să obțină o nouă medalie de aur.

În 2019, la Campionatul Mondial de Baschet desfășurat în China, naționala Argentinei a încheiat prima în Grupa B, cu 6 puncte, deasupra Rusiei (5 puncte), Nigeriei (4) și a Koreei de Sud (3).

În runda secundă au terminat tot primii și în Grupa I, cu 10 puncte, peste Polonia (9), Rusia (8) și Venezuela (7).

În sferturi au trecut de Serbia (97-87), apoi de Franța (80-66) în semifinale, iar în finală au cedat în fața Spaniei (75-85) obținând medalia de argint.

Bronzul a fost bifat de Franța, după ce au triumfat în fața Australiei, scor 67-59.

Lotul Argentinei la Atena atunci când au obținut aurul a fost: Carlos Delfino, Gabriel Fernández, Emanuel Ginóbili, Leonardo Gutiérrez, Walter Herrmann, Alejandro Montecchia, Andrés Nocioni, Fabricio Oberto, Pepe Sánchez, Luis Scola, Hugo Sconochini și Rubén Wolkowyski.

La Beijing, în 2008 au obținut bronzul, iar naționala a trimis următorul lot: Carlos Delfino, Manu Ginóbili, Román González, Leonardo Gutiérrez, Juan Pedro Gutiérrez, Federico Kammerichs, Andrés Nocioni, Fabricio Oberto, Antonio Porta, Pablo Prigioni, Paolo Quinteros și Luis Scola.

În afară de aceste două performanțe, Argentina a mai bifat alte 5 prezențe, însă fără performanțe notabile: 1948 (locul 14 în Marea Britanie); 1952 (locul 4 în Finlanda); 1996 (locul 9 în Statele Unite ale Americii); 2012 (locul 4 în Marea Britanie) și în 2016 (locul 8 în Brazilia).

Lotul din acest sezon are foarte mulți stranieri, dar și 3 jucători din campionatul intern: Nicolás Brussino (Herbalife Gran Canaria); Agustín Caffaro (San Lorenzo); Facundo Campazzo (Denver Nuggets); Gabriel Deck (Oklahoma City Thunder); Marcos Delía (Pallacanestro Trieste); Máximo Fjellerup (San Lorenzo); Tayavek Gallizzi (Regatas Corrientes); Patricio Garino (Žalgiris); Nicolás Laprovíttola (Real Madrid); Lucio Redivo (Monferrato); Luis Scola (Pallacanestro Varese) și Luca Vildoza (New York Knicks).

Sergio Hernández este tehnicianul ce va pregăti echipa la acest turneu. El a mai antrenat Argentina în 2006 atunci când națioanala a prins locul 4 la Campionatul Mondial din Japonia. A fost ales cel mai bun tehnician de către Federația de baschet a Argentinei în 1993, 2001, 2002 și 2010.

De asemenea, el o antrenează pe Basket Zaragoza în Spania.

Următoarele două partide le vor disputa împotriva Spaniei și în final a Japoniei.

Slovenia: Forma echipei, știri și statistici

Slovenia a obținut biletele de calificare la Olimpiadă, după ce în calificări au ajuns în finale, unde au învins-o pe Lituania, scor 96-85 câștigând biletele spre Tokyo alături de alte 3 țări (Cehia, Italia și Germania).

În primul tur au trecut categoric de Angola, scor 118-68, iar în semifinale au eliminat Venezuela, scor 98-70.

În 2017, Slovenia a triumfat în finala Campionatului European, 93-85, în fața Serbiei și au obținut prima medalie din istorie.

La turneul european din 2009, din Polonia, națioanala Sloveniei a ajuns în finala mică pe care au pierdut-o în fața Greciei, scor 56-57, obținând doar un loc 4.

Slovenii își pun toate speranțele în cele două vedete ale echipei, Luka Doncic și Vlatko Cancar, cei doi sportivi care evoluează în NBA.

Lotul naționalei Sloveniei conține foarte mulți stranieri, printre care și un jucător ce evoluează în campionatul intern din România: Luka Rupnik (Cedevita Olimpija); Aleksej Nikolić (BCM Gravelines-Dunkerque); Klemen Prepelič (Valencia); Edo Murić (      Cedevita Olimpija); Mike Tobey (Valencia); Jaka Blažič (Cedevita Olimpija); Gregor Hrovat (Cholet Basket); Žiga Dimec (Cedevita Olimpija); Zoran Dragić (Baskonia); Vlatko Čančar (Denver Nuggets); Jakob Čebašek (Dinamo București) și Luka Dončić (Dallas Mavericks).

Aleksander Sekulić este tehnicianul slovenilor la acest turneu, iar în cariera a mai pregătit națioanala masculină Under 18 a Sloveniei.

În prezent este secund la echipa de club ERA Nymburk, în campionatul Cehiei.

După meciul cu Argentina, Slovenii se vor duela cu Japonia, iar în final cu Spania.

Statistica meciurilor directe Argentina v Slovenia

Argentina și Slovenia nu s-au mai întâlnit niciodată în istorie, fiind la primul joc în această fază a competiției.

Slovenia pare echipa mai pregătită la acest turneul final, având mai multe meciuri oficiale în picioare, după ce au susținut un turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice, în timp ce naționala Argentinei a avut parte numai de meciuri de pregătire pe care le-a pierdut.

La ultimul joc oficial, Slovenia a învins Lituania în finală și a obținut biletele la Jocurile Olimpice, în timp ce Argentina a cedat la turneul Pan American Cup în fața Columbiei.

 

Cote pentru Argentina v Slovenia

Se anunță un prim meci între cele două extrem de incitant, duel ce va conta extrem de mult în lupta pentru un loc în faza următoare a competiției.

Slovenia are 3 jocuri consecutive în care au marcat peste 95 de puncte, în timp ce naționala Argentinei are două jocuri din precedentele 3 în care au bifat peste 80 de puncte.

Slovenia are un singur eșec suferit în ultimele 10 partide, în timp ce Argentina a bifat doar 4 victorii în precedentele 10 jocuri.

La acest pont cu numărul 2, voi miza pe un duel cu multe puncte marcate, iar Superbet pariuri ne oferă o cotă bună: Peste 170.5 puncte – cotă 1.53.

Argentina vs Slovenia Pont: Victorie Slovenia

Slovenia are șansa a 4-a la câștigarea turneului, după Statele Unite ale Americii, Spania, Australia și Franța, în timp ce Argentina este a 8-a, chiar și sub naționala Nigeriei. Lotul Sloveniei pare cel puțin pe hârtie mai bun față de cel al Argentinei, iar cum am spus și în prezentarea echipei, toți fanii își pun speranețele în vedetele Luka Doncic și Vlatko Cancar. Pentru acest prim pont, voi merge pe succesul oaspeților, care se vor impune, însă nu fără emoții. Pontul partidei: Victorie Slovenia – cotă 1.45 oferită de Superbet.

Basketball Olympic Games – Tokyo 2020.

Victorie Slovenia

1.45
Argentina vs Slovenia

26 Jul 21, 07:40

Miza: 9/10
Cota: 1.45
Status: Castigat

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici