Share

A 91-a editie a Premiilor Oscar

Alte sporturi

Cota: 1.87

Adaugat de: Tudor Cosma

23 Feb 2019 14:53 2,2k 0
Logo Oscars
Logo Oscar
Oscars
Oscar
VS
03:00 25 Februarie 2019
Premiile Oscar

Analiză și informații pentru Oscars v Oscar

"Dacă nu poți aprecia ceea ce ai, ai face bine să obții ceea ce apreciezi" (My fair Lady). 

Filmele au rezonat întotdeauna cu natura umană. Nu doar fiindcă reflectă ceea ce oamenii sunt, simt sau gândesc, însă fiindcă un film poate mai mult decât orice artă să capteze atenția și să transpună privitorul într-o altă lume. O lume cu care poate să empatizeze sau la care poate să viseze, lăsând-l fericit, șocat, speriat sau amuzat. 
Așadar nu este surprinzător faptul că lung metrajele au devenit atât de importante în societatea modernă, mai mult, fiind uneori un simbol după care societatea trebuie să se ghideze. Fiindcă mesajul transmis devine din ce în ce mai important, iar spectatorii pot să fie foarte mult influențați la nivel emoțional de ceea ce privesc. 
Filmele astfel modelează societatea, abordând un număr nelimitat de teme, inspirând oamenii să viseze la a fi supereroi, făcându-i să trăiască supliciul razboiului sau să devină conștienți de teme precum rasismul sau xenofobia. 
Iar în prezent Premiile Oscar onorează mai mult decât oricând teme cu impact social, uneori ducând această latură spre extrem. 
Premiile Academiei Americane de Film se decernează începând din 1929, și au devenit unul dintre cele mai importante evenimente din an, asemănătoare în mediatizare cu Superbowl-ul. 
Acest lucru este normal tocmai fiindcă atât de multă lume apreciază filmele, în plus mulți fiind atrași de latura mondenă a decernării, covorul roșu și faptul că pot vedea toate vedetele preferate de cinema. 
Anul acesta Premiile Academiei Americane de Film nu au gazdă pentru prima oară în ultimii 30 de ani, contextul politic și social fiind destul de sensibil în Statele Unite, iar atmosfera din jurul Oscarurilor fiind foarte liberală. 
Oricum decernarea o să fie iarăși urmărită de milioane de telespectatori, iar filmele nominalizate în acest an merită aproape în totalitate privite. 

Deschide cont și încasează până la 500RON EXTRA la prima depunere

Cel mai bun film (Best motion picture)

Dacă acum câteva luni " A star is born" în regia lui Bradley Cooper era destul de mare favorit să ia cel mai important trofeu, acum filmul în care joacă și Lady Gaga este cotat doar al 7-lea favorit, Betano oferind de exemplu o cota de 75.00 pentru un succes. 
Punctul cel mai important de discuție este nominalizarea Black Panther pentru această categorie, în special deoarece este un punct de reper pentru comunitatea afro-americană din SUA, un film care se spune că poate să îi facă să viseze că pot ajunge mai sus decât sunt, știindu-se toate probleme sociale care există. Este în plus primul film cu super-eroi nominalizat pentru Best Motion Picture, asta în condițiile în care The Dark Knight a fost omis surprinzător în 2009. 
Lupta pentru trofeu se va da astfel între Roma, Green Book și The Favourite, până la urmă cele mai bune trei filme ale anului alături de Bohemian Rapsody. 
Green Book este comedie-drama biografică, inspirată din călătoria lui Tony Vallelonga și a pianistului Don Shirley în sudul Statelor, într-o perioadă în care rasismul era foarte pronunțat în acea zonă. Green Book este pentru mine cel mai bun film al anului, îmbinând latura comică cu părți foarte dramatice, și având în Viggo Mortensen și în Mahershala Ali doi actori care își joacă rolul aproape de perfecțiune. Din păcate însă Green Book a fost implicat în câteva controverse, în special din cauza unor tweet-uri ale regizorului, și astfel este cotat doar cu șansa secundă, Betano oferind 3.75 pentru victoria sa, care poate fi încercată. 
The Favourite are cotă 17.00, fiind al treilea favorit (ironic), filmul fiind foarte apreciat pe toate planurile, în special deoarece Emma Stone, Rachel Weisz și Olivia Colman împart fantastic ecranul, iar jocul primelor două duce spre o comedie neagră. Fiind un film de epoca, istoric, excelează și la capitolul imagine și costume, însă are foarte mici șanse să ia Oscarul deoarece nu are o temă foarte puternică. 
Roma este clar în pole pentru acest premiu, având cotă 1.40, fiind primul film Netflix care poate obține această onoare. Pelicula este foarte dura, un film despre viața în cartierul Colonia Roma din Mexico City în anii 1970. Are 10 nominalizări, va câștiga sigur premiu și pentru cel mai bun regizor - Alfonso Cuaron, și fiind un film atât de greu pe plan emoțional are șanse să impresioneze membrii academiei. 

Cea mai bună actriță în rol principal 

Deși Olivia Colman are și ea șanse să câștige trofeul pentru The favourite, aproape toată lumea este de acord că premiul va merge la Glenn Close pentru rolul din The wife. Actrița de 71 de ani a fost nominalizată deja de 7 ori pentru Oscar, și consider că acum Academia o va răsplăti nu doar pentru acest rol, însă pentru toată cariera sa, până la urmă Close fiind un nume foarte important la Hollywood. 

Cel mai bun actor în rol principal

Dacă ne uităm la cotele oferite de Betfair, vedem că Rami Malek este aproape sigur de triumf, având o cotă de 1.07. 
Și consider că acest lucru este normal, Rami jucându-l senzațional de Freddie Mercury în Bohemian Rapsody, un omagiu adus unuia dintre cei mai mari artiști din istoria umanității, liderul trupei Queen. 
Evident, Viggo Mortensen a fost minunat în Green Book iar Christian Bale a fost și el de nerecunoscut (în sensul bun) în Vice, în rolul lui Dick Cheney, vicepreședintele SUA în mandatul lui Bush. Însă este greu de crezut că Rami, egiptean la origine, nu va câștiga acest trofeu. 

Cea mai bună actriță în rol secundar

Rachel Weisz și Emma Stone sunt ambele nominalizate pentru "The favourite", și deși ambele joacă incredibil probabil nici una nu va lua trofeul. Amy Adams pentru Vice are șanse, fiind una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, însă mare favorită este Regina King pentru "If Beale Street could talk". Filmul este foarte bun, despre chinul unei familii de afro-americani și despre sistemul juridic din Statele Unite, iar Regina King, deși nu apare mult, face un rol foarte puternic în rol de mamă. În plus ea are deja 3 premii Emmy. 

Cel mai bun actor în rol secundar

Unibet oferă 1.05 pentru o victorie a lui Mahershala Ali la această categorie, și este normal. 
Mahershala Ali îl joacă spectaculos pe Don Shirley, celebrul pianist, într-un rol foarte greu deoarece trebuie să evidențieze contrastul între felul în care Shirley era și felul în care era privit de cei din jur, natura sa și dificultatea în a se intregra într-o societate conservatoare. 

Cote pentru Oscars v Oscar

Pont Oscars vs Oscar: The Favourite - sub 3.5 Oscaruri

The Favourite are 10 nominalizări la Premiile Oscar, însă doar la 3 este favorit. Astfel The favorite are cotă 1.50 pentru "Cele mai bune costume", cota 1.40 pentru "Cel mai bun design de producție" și 1.50 pentru "Cel mai bun scenariu original". Însă în toate aceste categorii poate pierde, mai ales că în primele două principalul rival este Black Panther, care poate lua un premiu în special în contextul actual. Ca surpriză The Favourite poate lua premiul pentru "Cea mai bună actriță în rol secundar", însă acolo Rachel Weisz este cotată doar cu șansa a 3-a la majoritatea caselor de pariuri. Așadar nu cred că The Favourite poate obține 4 sau mai multe premii, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Betano.

Pont pariuri: The Favourite - sub 3.5 Oscaruri

Miza: 8/10

Cota: 1.87

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 3

75%

Nu 1

25%

Pont Oscars vs Oscar: Vice - 2 sau mai multe premii

Vice are 99% asigurat premiul pentru cel mai bun machiaj, nu cred că aici există vreo necunoscută în ceea ce privește câștigătorul, pentru al doilea Oscar are prima șansă la cel mai bun montaj, fiind favorit. Mai are alte 6 nominalizări, dar cu șanse reduse de reușită, însă nu se știe niciodată de unde poate pica o surpriză, mai ales că unele filme nominalizate și-au atras critici în afara filmului propriu-zis din cauza comportamentului celor care au participat la realizarea lor și Academia nu are nevoie de un nou scandal, de parcă nu are destule pe cap.

Pont pariuri: Vice - 2 sau mai multe premii

Miza: 9/10

Cota: 1.72

Adaugat de: Modster

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Pont Oscars vs Oscar: Roma - filmul cu cele mai multe premii

Roma este favoritul principal, cu o cotă de 1,50, în cursa pentru cel mai bun film, fiind favorit de departe la categoriile cea mai bună imagine, cel mai bun film străin, cel mai bun regizor, premii care sunt ca și câștigate. Dacă ar câștigat și premiul pentru cel mai bun film ar deveni candidatul principal la cele mai multe premii obținute, având și alte 6 nominalizări în care nu este favorit filmul, dar unde are șanse de a câștiga.

Pont pariuri: Roma - filmul cu cele mai multe premii

Miza: 10/10

Cota: 1.53

Adaugat de: Modster

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Pont Oscars vs Oscar: The Favourite - Peste/ Sub Oscaruri:Sub 3.5 & Cel mai bun scenariu adaptat:BlacKkKlansman & Cel mai bun scenariu original:The Favourite

Un combo interesant în cotă 3 este acela că The favourite va obține sub 3,5 premii Oscar, printre care cel mai bun scenariu original, la care este favorit detașat, iar BlacKkKlansman va lua Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, din nou, și aici filmul este favorit clar, având o cotă de 1,3 comparativ cu următorul favorit care are cota de 5. Este un pariu riscant dar care merită.

Pont pariuri: The Favourite - Peste/ Sub Oscaruri:Sub 3.5 & Cel mai bun scenariu adaptat:BlacKkKlansman & Cel mai bun scenariu original:The Favourite

Miza: 7/10

Cota: 3.00

Adaugat de: Modster

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Tudor Cosma

Ponturi:

48

Castigate:

26

Pierdute:

16

Anulate:

4

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si nimic nu este absolut in aceasta meserie. Va urez succes!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici