Wout van Aert vs Mads Pedersen, Ponturi Ciclism Turul Franței, 02.07.2022

Alte sporturi diverse

Cota: 1.72

Adaugat de: Marius Huțu

01 Iul 2022 23:38 258 0
Logo Wout van Aert Wout van Aert
Logo Mads Pedersen Mads Pedersen
VS
13:35 02 Iulie 2022
Ponturi ciclism - Turul Franței

Analiză și informații pentru Wout van Aert v Mads Pedersen

Etapa a 2-a a Turului Franței la ciclism se desfășoară sâmbătă, începând cu ora 13:35, tot pe teritoriul Danemarcei, oferind prima oportunitate sprinterilor. Am selectat pentru pariuri duelul dintre Wout van Aert și Mads Pedersen.

Înainte de a face o scurtă prezentare a celor doi cicliști să observăm câteva dintre cele mai importante caracteristici ale zilei. Traseul are o distanță de 202 de kilometri, între Roskilde și Nyborg. Nu este o zi complicată, teoretic, cel puțin până în faza finală. Pe hartă sunt incluse trei cățărări de categoria a patra plus un sprint intermediar, toate până la kilometrul 127.

Oamenii de clasament general vor în alertă maximă spre final, pentru a preveni orice pierdere de timp. Plutonul va trece peste podul Grand Belt, în lungime de aproximativ18 kilometri. Poate fi haos aici dacă vântul este deosebit de puternic, pentru că rutierii vor fi expuși. Sunt acele riscuri de a se crea acele borduri.

Echipele care sunt cele mai bune în a face față condițiilor de vânt vor avea de jucat o carte tactică. Dacă vreunul dintre favoriți nu este suficient de vigilent, va avea motive întemeiate să regrete finalul. Ieșirea de pe pod este cu mai puțin de 4 kilometri înainte de linia de sosire.

Wout van Aert: Forma echipei, știri și statistici

Wout van Aert a ieșit oarecum dezamăgit după contratimpul individual din prima zi. L-a învins pe Filippo Ganna, campionul mondial, a sperat că va câștiga etapa și va prelua tricoul galben, dar un alt belgian, Yves Lampaert, i-a refuzat victoria pentru 5 secunde. Etapa a doua va fi însă o nouă șansă pentru el să lupte pentru tricoul galben, fiind unul dintre cei mai puternici oameni din pluton, cu rezultate foarte bune inclusiv la sprint.

În ierarhia mondială UCI, Wout van Aert ocupă locul 3. El are 28 de ani și concurează pentru Jumbo Visma, iar anul trecut și-a trecut în cont trei victorii în Turul Franței, inclusiv în sprintul de pe Champs-Élysées. În total, belgianul are șase victorii de etapă în istoria participărilor în Marea Buclă.

În acest sezon, rutierul de la Jumbo are 5 victorii, inclusiv două la sprint în cursa pregătitoare pentru Turul Franței, în Criterium du Dauphine. A câștigat clasica Saxo Bank în primăvară și a fost pe podium în monumentele Liege – Bastogne – Liege și Paris – Roubaix.

Mads Pedersen: Forma echipei, știri și statistici

Mads Pedersen este un ciclist danez, care concurează pentru echipa Trek – Segrafedo. El a venit pe locul 6 în contratimpul de vineri, la 15 secunde de liderul Yves Lampaert.

Marea consacrare pentru pentru Pedersen a venit în 2019, când a câștigat titlul mondial la cursa de fond pe șosea. El este încă în căutarea unei victorii într-un Mare Tur. Are la activ două prezențe în Turul Franței și alte două în Turul Italiei, iar cea mai bună clasare a fost un loc 2 în Marea Buclă, în 2020.

În acest sezon, el are 6 victorii, dar cele mai multe obținute în curse mai mici. Cea mai importantă a venit la un sprint în cursa Paris – Nisa. Nu a ieșit în evidență în clasicele din primăvară. Cel mai bun rezultat într-o cursă monument a venit în Milan – Sanremo, unde a fost pe locul 6.

Cote pentru Wout van Aert v Mads Pedersen

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen a făcut o mulțime de valuri înainte de debutul său în Turul Franței. Dacă echipa lui Quick-Step l-a lăsat în afară pe Mark Cavendish pentru a-l selecționa pe batav, spune multe despre calitatea acestuia. El este considerat principalul favorit pentru a câștiga sâmbătă și are o cotă de 1.50 la Unibet pariuri sportive că va fi în Top 3.

Wout van Aert vs Mads Pedersen Pont: Wout van Aert vs Mads Pedersen. Câștigă Wout van Aert

Wout van Aert își dorește să-și ia o revanșă după ce a pierdut victoria vineri, la contratimp. Urmărește să preia tricoul galben în Turul Franței, fiind la 5 secunde distanță de liderul Yves Lampaert. La final se acordă bonusuri de 10, 6 și 4 secunde primilor trei clasați, astfel că rutierul de la Jumbo Visma poate lua tricoul galben cu o victorie sau locul 2, dacă se ajunge la sprint. Va fi o cursă nervoasă pe final, iar vântul ar putea juca un rol în acest caz. Dar Wout van Aert este unul dintre cei mai puternici rutieri din pluton și are în jurul lui și o echipă care poate face față condițiilor de vânt. Jumbo Visma este pe locul 1 în ierarhia UCI. Danezul Mads Pedersen este și el un ciclist cu șanse bune de a fi în față, își dorește mult o victorie pe teren propriu, dar etapa de luni, expusă mai puțin la vânt, s-ar preta mai bine pentru el. Trek, echipa danezului, este pe locul 15 în ierarhia mondială. Tactica de echipă ar putea juca un rol mai mare acum, motiv pentru care înclin să cred că Wout van Aert va fi mai în față, dacă nu va câștiga.

Pont pariuri: Wout van Aert vs Mads Pedersen. Câștigă Wout van Aert

Miza: 7/10

Cota: 1.72

Adaugat de: Marius Huțu

Status: Castigat

Marius Huțu

Ponturi:

11

Castigate:

5

Pierdute:

2

Anulate:

1

Salutare! Sunt Marius Huțu, jurnalist de sport din 1999. Am început activitatea la Transilvania Expres, iar din 2005 am fost cooptat în redacția ProSport. Din 2021 am făcut parte din echipa Eurosport România, iar azi sunt membru al echipei We Love Sport. Sunt specializat pe handbal, domeniu pe care îl mediatizez de peste 15 ani. Experiența am dobândit-o inclusiv prin prezența la 11... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici