1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Alte sporturi »
  4. Alte sporturi diverse »
  5. Michael Smith vs Joe Cullen

Michael Smith vs Joe Cullen, Ponturi Pariuri PDC Grand Slam of Darts, 18.11.2021

Robert Bozdogescu
Robert Bozdogescu

2021-11-18 10:00:00

PDC Grand Slam of Darts

18 Noiembrie 2021, 21:10

Michael Smith

Michael Smith

versus
Joe Cullen

Joe Cullen

1.54

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Michael Smith v Joe Cullen

Turneul Grand Slam of Darts din acest sezon este a 15-a ediție organizată în circuitul profesionist de Professional Darts Corportation. După ce în 2020 s-a desfășurat în spatele porților închise, la Coventry, din cauza contextului pandemic, turneul revine în Aldersley Leisure Village din Wolverhampton, acolo unde s-a ținut în 2018 și 2019. Campionul en-titre este portughezul Jose de Sousa, cel care anul trecut bifa aici primul succes major din carieră după o finală încheiată cu scorul de 16-12 în fața englezului James Wade. Pentru prima dată în istoria competiției, jucătorii din BDO (Brittish Darts Oganisation) nu au luat parte la linia de start, turneul fiind recunoscut pentru acest mix între cei mai buni jucători din PDC, respectiv BDO.

Dintre primii 8 jucători ai lumii lipsește doar ocupantul poziției a 5-a în Order of Merit, belgianul Dimitri Van den Bergh, fiind depistat pozitiv cu covid-19 chiar înaintea startului turneului.

Ne aflăm în faza optimilor de finală, la finalul acestei seri urmând să aflăm componența sferturilor. Prima partidă a serii îi va pune față în față pe englezii Michael Smith și Joe Cullen. Acest meci este programat de la ora 21:10, ora României, iar pronosticul meu îl veți putea afla la finalul analizei.

Michael Smith: Forma echipei, știri și statistici

Michael Smith este un englez în vârstă de 31 de ani, ocupantul poziției a 10-a în ierarhia PDC Order of Merit. "Bully Boy" a ratat la limită un loc între principalii capi de serie din acest an, doar primii 8 bucurându-se de acest statut, iar Dimitri Van Der Bergh este singurul component al top 10 mai bine clasat ce absentează de la linia de start. Acest aspect s-a dovedit, totuși, irelevant în final, întrucât englezul a terminat Grupa H pe prima poziție și a evitat unul dintre principalii favoriți în optimile de finală. Grupa lui Smith a fost considerată una dintre cele mai dificile de prezis la începutul turneului, alături de el fiind prezenți doi foști multipli campioni mondiali, Raymond van Barneveld și Gary Anderson, singura necunoscută din ecuația celor patru fiind prezența lui Joe Davis, care nu s-a putut ridica la nivelul așteptărilor și la miza competiției.

Smith a impresionat prin evoluțiile sale, în special pe plan mental, dând dovadă de foarte multă maturitate în gestionarea momentelor importante, îndeosebi în prima partidă contra lui Van Barneveld, câștigată în leg decisiv. Acela a fost și cel mai bun meci al englezului în ceea ce privește scoringul, înregistrând 100.43 de puncte cu 3 aruncări de 180 reușite și un procentaj de 41.67% la închidere (5 din 12). Ulterior a bifat un nou meci solid contra lui Gary Anderson, de care a trecut cu aparentă lejeritate, 5-2, înregistrând un average de 98.3 pct, cu 2 aruncări de 180 și un procentaj de 45.45% la închidere (5 din 11). Cel mai slab meci a venit în cel mai bun moment, în ultima rundă a grupei când a avut nevoie de 8 leguri pentru a-l învinge pe neexperimentatul Joe Davis, scor 5-3. Michael a bifat doar 87.38 average, însă acel meci a fost unul practic fără miză pentru el, asigurându-și calificarea mai departe de pe primul loc încă după primele două partide.

Finalist la nu mai puțin de 5 astfel de turnee (Campionatul Mondial, World Matchplay, Premier League, Masters și World Series Finals), Smith încă e în căutarea primului succes într-un turneu major. Recent a câștigat două titluri în circuitul Players Championship, victorii ce-i pot oferi un impuls pe plan mental pentru cele mai importante competiții ale finalului de an.

La Grand Slam, cel mai bun rezultat din carieră îl reprezintă semifinala înregistrată în urmă cu șase sezoane.

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 9 luni pe profit din 10 pe 2021. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Joe Cullen: Forma echipei, știri și statistici

Joe Cullen este un englez în vârstă de 32 de ani, ocupantul poziției a 13-a în lume în clasamentul PDC Order of Merit. Câștigător a două turnee în acest sezon și finalist la cea mai recentă ediție din cadrul Players Championship, Cullen caută să bifeze o evoluție cât mai bună și într-un turneu major, acolo unde nu s-a descurcat tocmai bine în 2021, dar și de-a lungul carierei. Cel mai bun rezultat al sezonului pentru el într-o competiție televizată este semifinala înregistrată la Campionatul European de luna trecută, acolo unde avea să fie învins clar de Rob Cross, fostul campion mondial și cel ce avea să se impună în finală în fața lui Michael Van Gerwen.

Calificarea în optimile de finală de la Grand Slam reprezintă Personal Best-ul său în ceea ce privește acest turneu, până acum fiind de fiecare dată eliminat încă din faza grupelor. De această dată englezul și-a respectat statutul, mergând braț la braț alături de Michael Van Gerwen în faza eliminatorie după trei evoluții per total foarte solide. Cullen i-a învins în grupe pe John Henderson, scor 5-0, respectiv pe Lisa Ashton, scor 5-2, Van Gerwen administrându-i singura înfrângere, însă într-o partidă în care nimeni nu l-ar fi putut învinge pe olandez. Fostul campion mondial și lider al ierarhiei PDC a înregistrat o medie de 115.19 puncte, cea mai mare din istoria turneului. Chiar și în acele condiții, englezul nu a lăsat o impresie deloc ștearsă, reușind să câștige 2 leg-uri după un average de 98.33 de puncte și 4 aruncări de 180 de puncte reușite.

Cullen se află pe partea inferioară de tablou, pornind, teoretic, cu șansa a doua în această seară, dar dacă va învinge iar Michael Van Gerwen va trece de Gary Anderson, vom avea o reeditare a partidei din faza grupelor în sferturile de finală.

Englezul a înregistrat un average de 97 de puncte și 3.7 aruncări de 180 de puncte reușite per partidă pe durata celor trei meciuri din faza grupelor.

Statistica meciurilor directe Michael Smith v Joe Cullen

Michael Smith a dominat întâlnirile directe, impunându-se de 8 ori din 11 ocazii în fața lui Joe Cullen. Cel mai recent duel direct și singurul din acest an s-a consumat la începutul lunii martie în prima rundă de la UK Open, atunci când tot Michael avea câștig de cauză după o partidă ce a avut nevoie de leg decisiv (10-9).

Cote pentru Michael Smith v Joe Cullen

Se anunță un duel echilibrat între doi jucători ce au etalat evoluții similare în ceea ce privește scoringul în partidele din grupe. Michael Smith are experiența de partea sa, dar Joe Cullen pare să traverseze o formă ceva mai bună. Casa de pariuri Unibet vă oferă o cotă de 1.64 pentru over 16.5 leg-uri în meci.

Michael Smith vs Joe Cullen Pont: Peste 10.5 aruncări de 180 de puncte în meci

Prima partidă a serii în Aldersley Leisure Village din Wolverhampton va avea ca protagoniști doi jucători ce nu au fost cotați printre capii de serie la startul turneului, însă se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase dueluri din această fază. Michael Smith are experiența superioară de partea sa, actualul nr.10 mondial este de 5 ori finalist în carieră în turneele majore și fost semifinalist la Grand Slam, spre deosebire de colegul său de generație care nu trecuse niciodată de faza grupelor până în acest moment. Ambii au etalat un joc foarte solid în faza grupelor, cu evoluții similare în ceea ce privește scoringul. Joe Cullen a înregistrat un average de 97 de pct cu 3.7 aruncări de 180 de puncte reușite per meci, în vreme ce Michael Smith a înregistrat 95.37 pct pe meci, o medie ce a avut mult de suferit după meciul slab din ultima rundă a grupei contra lui Joe Davis, unul în care Smith nu s-a implicat prea mult, fiind deja calificat de pe primul loc. În ceea ce privește aruncările de 180 de puncte, Michael a bifat 2.7 astfel de reușite per meci, sub ceea ce a reușit adversarul său. Chiar și în aceste condiții, Smith are, în medie, 0.33 reușite per leg, un pic peste media sezonului, în vreme ce Cullen a depășit cu mult media obișnuită din 2021, reușind 0.57 per leg. Dacă cei doi vor păstra același nivel bun de joc din punct de vedere al scoringului, cred că ne putem aștepta la un număr ridicat de reușite "maxime". De asemenea, mă aștept la o partidă echilibrată care să meargă undeva peste 15-16 leg-uri, ceea ce ar ajuta cu atât mai mult pariul nostru. Pronosticul meu merge, așadar, pe over 10.5 aruncări de 180 de puncte în meci pentru o cotă de 1.54. Am selectat acest meci din oferta Unibet pariuri sportive.

Miza: 10/10
Cota: 1.54
Status: Castigat

Vă salut! Mă numesc Robert, sunt absolvent al facultății de jurnalism din Timișoara și fac parte din echipa Pariurix încă din 2017. Am lucrat în domeniul pariurilor sportive timp de trei ani și jumătate, pasiunea pentru sport fiind cea care m-a împins către acest domeniu. Sunt un mare împătimit al tenisului, dar urmăresc cu interes și cele mai importante competiții din fotbal și baschet.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.32
Câștigate
33
Pierdute
11
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+34.79
Câștigate
12
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici