1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Alte sporturi »
  4. Alte sporturi diverse »
  5. Eurovision 2022

Ponturi Pariuri Finala Eurovision 2022 de la Torino - vezi cotele la pariuri

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-05-13 12:05:00

Eurovision 2022

14 Mai 2022, 22:00

Eurovision

Eurovision

versus
Eurovision 2022

Eurovision 2022

2.10

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Eurovision v Eurovision 2022

Sâmbătă seară, cu începere de la ora 22:00, are loc finala celei de-a 66-a ediții Eurovision. Aceasta se ține la Torino deoarece anul trecut Eurovisionul a fost câștigat de către trupa italiană Måneskin cu piesa ”Zitti e buoni”. Finala va putea fi urmărită în direct pe TVR1, dar și live pe Youtube pe canalul oficial al competiției.

În finală vom avea 25 de țări: cinci dintre ele reprezintă ”The Big Five” (țările care sponsorizează Eurovisionul), acestea primind un loc direct în finală. Este vorba de Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Celelalte 20 de finaliste au fost decise în cele două semifinale care au avut loc marți, respectiv joi, din rândul a 35 de țări participante.

România și Moldova vor fi și ele în finală

Atât România cât și Moldova porneau ambele cu șanse nu prea mari de a prinde finala, ambele având cote aproximative de 2.50 – 3.00 pentru a trece mai departe. La acest aspect a contat și faptul că cele două țări au nimerit în semifinale diferite, ceea ce a însemnat că nu s-au putut vota reciproc (de regulă ele își dau maximul de puncte una celeilalte atunci când au ocazia).

Moldova a participat în semifinala de marți cu ”Trenulețul”, o piesă destul de inedită cântată de Zdob şi Zdub & Advahov Brothers în limba română. Aceasta se pare că a prins la public, Moldova ajungând în finală și fiind văzută acum cu șanse mult mai bune la un loc onorabil, decât era văzută înainte de semifinale. Conform Betano, Moldova are o cotă de 2.15 pentru a termina în top10. Zdob și Zdub se află la a treia participare la Eurovision, după locul 6 obținut în 2005 cu piesa ”Bunica bate toba” și locul 11 din 2011 cu melodia ”So Lucky”.

România este reprezentată la concursul de anul acesta de către buzoianul WRS (pe numele lui real de Andrei Ionuț Ursu) cu piesa ”Llámame”, o piesă ritmată ce vine cu ritmuri latino și cu elemente de dans. De altfel WRS și-a început cariera ca dansator, dar din 2015 a început să cocheteze și cu muzica, lansând până acum 10 single-uri. România nu este totuși văzută prea bine în această finală, având o cotă de 13.00 pentru o clasare în top10. România va intra în concurs a doua, după Cehia, iar Moldova va intra a 19-a.

Cum funcționează sistemul de votare

Sistemul de votare a fost schimbat ultima dată în 2016, și este valabil și pentru concursul de anul acesta. Toate cele 40 de țări participante la Eurovision (25 din finală, și 15 care nu au trecut de semifinale) vor alcătui câte două clasamente proprii: unul al publicului de acasă din țara respectivă (prin televoting), și unul al unui juriu de specialitate. Se vor acorda 12 puncte la primul loc, 10 puncte la al doilea loc, și între 1 și 8 puncte pentru locurile 10-3. Publicul va avea la dispoziție 15 minute să voteze după terminarea ultimei piese din concurs. Evident că o țară nu se poate vota singură.

Apoi se va da legătura în direct fiecărei țări, care va prezenta punctajul acordat de juriul acesteia (atenție, doar de juriu). Procesul este unul destul de îndelungat și va dura probabil minim o oră. La final vom avea un clasament al punctajelor date de juriu. Atenție însă, acest punctaj contează doar 50%. Totul poate fi dat peste cap în partea a doua, atunci când sunt prezentate punctele date de către publicul de acasă.

Nu se va mai da legătura în direct fiecărei țări în parte, ci va fi prezentat direct numărul total de puncte obținut de fiecare țară în urma adunării tuturor punctelor obținute de la publicul celorlalte țări. Așa că tot clasamentul poate fi dat peste cap în câteva minute, așa cum s-a întâmplat și anul trecut atunci când Italia a fost pe locurile 3-4 pe întreaga durată a votului juriului, doar ca să răstoarne totul la final datorită publicului.

Cote pentru Eurovision v Eurovision 2022

Nu este un secret că de-a lungul timpului politica a jucat un rol important în clasamentele finale de la Eurovision, iar dacă ne luăm după cote, putem spune că nici anul acesta nu va fi unul diferit. Ci din contră, va fi mai ”pe față” ca niciodată. Ucraina este văzută ca mare favorită la trofeu cu o cotă de doar 1.40, urmată de Suedia și Marea Britanie cu cote de 7.00, Spania cu cotă 10.00, și Italia cu cotă 15.00.

Ucraina este reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa Stefania, o piesă care combină stilul hip-hop cu elemente etnice din folclorul ucrainian, dar și cu sunete moderne. Piesa reprezintă un tribut către mama unuia dintre membrii trupei, Oleh Psiuk.  

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit și după primele 4 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Mai jos puteți asculta și piesa pe care noi vom paria:

Eurovision vs Eurovision 2022 Pont: Termină în top 3 – Marea Britanie

Marea Britanie a avut piese destul de slabe în ultimii ani, ultima clasare în top5 datând din 2009, iar ultima în top3 datând din 2002. Totuși piesa de anul acesta este una aparent mai bună decât toate celelalte din ultimul deceniu, și preferata personală a autorului acestei avancronici. Personal eu cred că Marea Britanie are șanse bune de a prinde top 3, și se pare că și părerea generală a utilizatorilor care au comentat la piesă pe YT, sau a criticilor muzicali este una per total pozitivă. Vom paria astfel pe o clasare în top3, la o cotă de 2.10 conform Betano pariuri sportive. Aceasta este singura agenție la care am găsit acest pariu în ofertă.

Miza: 8/10
Cota: 2.10
Status: Castigat

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+96
Câștigate
46
Pierdute
22
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici