1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Alte sporturi »
  4. Alte sporturi diverse »
  5. Alan Soutar vs Callan Rydz

Alan Soutar vs Callan Rydz, Ponturi Pariuri PDC World Darts Championship, 30.12.2021

Robert Bozdogescu
Robert Bozdogescu

2021-12-30 09:52:00

PDC World Darts Championship

30 Decembrie 2021, 16:15

Alan Soutar

Alan Soutar

versus
Callan Rydz

Callan Rydz

1.40

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Alan Soutar v Callan Rydz

Sesiunea de seară a zilei de ieri în Alexandra Palace ne-a livrat două dintre cele mai spectaculoase partide ale acestei ediții de Campionat Mondial. Gary Anderson a revenit de la 0-3 la seturi în fața lui Ian White, cel din urmă ratând inclusiv o săgeată de meci în manșa a șasea. În ultimul duel al serii, Michael Smith l-a învins în set decisiv pe Jonny Clayton într-unul dintre cele mai bune meciuri din istoria Campionatului Mondial. Nu doar tensiunea jocului a contribuit la acest aspect, ci nivelul a fost unul incredibil de ambele părți, ambii reușind medii de peste 99 de puncte și nu mai puțin de 25 de aruncări de 180 de puncte împreună. Am avut parte și de o veste mai puțin fericită, Dave Chisnall fiind nevoit să se retragă din turneu după ce a fost depistat pozitiv cu covid-19, asta după ce Vincent Van der Voort și Michael Van Gerwen au avut parte de același tratament în zilele anterioare.

Astăzi vom continua cu ultimele optimi de finală, iar prima partidă asupra căreia ne vom îndrepta atenția îi va avea ca protagoniști pe scoțianul Alan Soutar și pe englezul Callan Rydz. Această partidă este programată în jurul orei 16:15, ora României, iar pronosticul meu îl veți putea afla la finalul analizei.

Alan Soutar: Forma echipei, știri și statistici

Alan Soutar este un scoțian în vârstă de 43 de ani, ocupantul poziției a 77-a în clasamentul mondial. Prezența sa în faza optimilor de finală este, de departe, cea mai surprinzătoare, scoțianul fiind marea necunoscută din această fază a turneului. Profesionist de la vârsta de 28 de ani, Soutar a evoluat timp de 14 sezoane în circuitul BDO (British Darts Organisation), iar tranziția către circuitul PDC a fost una oarecum neașteptată, întrucât palmaresul său nu a ieșit cu nimic în comun nici la un nivel inferior. În BDO, cele mai bune rezultate ale scoțianului le-au reprezentat prezențele în șaisprezecimile campionatului mondial din 2011, respectiv în optimile de finală ale Mastersului din 2016 și 2017. Aflat la primul sezon ca profesionist în PDC, scoțianul a bifat deja cel mai important rezultat al carierei odată cu prezența în această fază a competiției.

Deși cifrele sale de-a lungul turneului nu au impresionat, capitolul la care Soutar a arătat ca un jucător de top este planul mental, toate cele trei victorii obținute până acum de el venind în set decisiv: 3-2 contra brazilianului Diogo Portela în prima rundă, 3-2 cu austriacul Mensur Suljovic în turul al doilea, respectiv 4-3 contra portughezului Jose de Sousa în șaisprezecimile de finală. De altfel, media sa de doar 88.54 de puncte în fața lui De Sousa este cea mai slabă dintre toți jucătorii calificați în faza optimilor de finală, inclusiv majoritatea celor care au pierdut în runda a treia înregistrând medii superioare celei a scoțianului.

Personal best-ul turneului pentru Soutar a venit în partida cu Mensur Suljovic, în care a înregistrat o medie de 90.92 de puncte, cu 4 reușite de 180 și un procentaj de 34.21% la închidere (13 săgeți din 38 de oportunități).

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Callan Rydz: Forma echipei, știri și statistici

Callan Rydz este un jucător care a impresionat la această ediție de Campionat Mondial. Englezul în vârstă de 23 de ani participă doar pentru a treia oară carieră la acest turneu final, însă a evoluat ca un adevărat veteran până în acest moment. Rydz este singurul jucător rămas în turneu ce și-a disputat toate meciurile care nu a cedat nici măcar un set până în faza optimilor de finală. În ciuda faptului că a întâlnit adversari din ce în ce mai cunoscuți, nivelul său de joc s-a ridicat de fiecare dată la nivelul așteptărilor, cu fiecare meci venind și un progres vizibil, dar și o degajare de invidiat în felul în care a abordat aceste partide.

După un succes în minimum de seturi în fața japonezului Yuki Yamada, unde a înregistrat un average de 91.32 de puncte, cu 6 reușite de 180 și un procentaj de 39.13% la checkouturi, Rydz și-a ridicat și mai mult nivelul jocului împotriva primului cap de serie pe care l-a întâlnit, nord-irlandezul Brendan Dolan. Cu toate că Dolan a jucat la un nivel înalt, reușind un average de 100.02 puncte, nu a câștigat nici măcar un set în fața mai tânărului său adversar, care s-a dovedit superior la toate capitolele (102.73 average, 4 reușite de 180 de puncte și 64.29% la checkouturi).

Ieri, aflat în premieră în fața unei calificări în optimile de finală, Rydz a trecut fără drept de apel de compatriotul Nathan Aspinall, scor 4-0. Ce-i drept, Aspinall a fost vizibil deranjat de problemele la brațul de aruncare, probleme de care se știa și pentru care a preferat să ignore sfatul medicilor de a lua o pauză de la competițiile sportive, însă Rydz merită să-i fie atribuite toate meritele, din nou evoluând extrem de inspirat (98.35 average, 7 aruncări de 180 de puncte și 41.38% la checkouturi), în legul decisiv al celui de-al patrulea set reușind o închidere din 10 săgeți, fără să dea vreun semn că ar resimți presiunea momentului.

Statistica meciurilor directe Alan Soutar v Callan Rydz

Rydz s-a impus în singurul duel direct, disputat chiar în acest sezon, 6-5 la Players Championship 2 la finalul lunii februarie.

Cote pentru Alan Soutar v Callan Rydz

Anticipez o nouă evoluție dominantă din partea lui Rydz care a înregistrat cifre mai bune la toate capitolele comparativ cu adversarul său la acest turneu. Un pariu interesant din acest punct de vedere pe care-l puteți încerca la casa de pariuri Unibet este ca Rydz să câștige, să obțină cele mai multe aruncări de 180 de puncte, dar și cel mai mare checkout, pentru o cotă de 2.88.

Alan Soutar vs Callan Rydz Pont: Callan Rydz câștigă meciul

Această optime de finală este, cu siguranță, cea mai puțin așteptată din această fază a competiției. De altfel, aceasta este singura optime de finală în care nu este implicat niciun cap de serie, ambii jucători aflându-se în afara top 32 la începutul turneului. Sigur că, înainte de startul turneului, prezența lui Rydz în această fază ar fi fost una puțin așteptată, dar la felul în care a evoluat până acum, nu mai reprezintă nicio surpriză. Englezul a ajuns până aici fără să cedeze nici măcar un set, iar în ultimele două partide a bifat, în medie, un average de peste 100 de puncte în fața a doi capi de serie, Brandon Dolan și Nathan Aspinall. În comparație, Alan Soutar este jucătorul cu cea mai slabă medie în ceea ce privește scoringul dintre toți cei prezenți în continuare în turneu, iar average-ul din meciul cu De Sousa a fost cel mai slab dintre toți cei care au obținut o victorie în șaisprezecimi. Soutar este fost veteran al circuitului BDO, acolo unde nu a înregistrat niciodată vreo performanță notabilă, 2021 fiind primul său sezon în circuitul PDC. La felul în care cei doi au arătat până acum, mi-e greu să cred că Alan Soutar va putea face prea multe în acest matchup. Dacă Rydz va evolua la fel de inspirat precum a făcut-o până acum în cele trei runde anterioare, calificarea în sferturile de finală îi stă la dispoziție. Pronosticul meu merge pe victoria lui Callan Rydz, pentru o cotă de 1.40. Am selectat acest meci din oferta Unibet pariuri sportive.

Miza: 10/10
Cota: 1.40
Status: Castigat

Vă salut! Mă numesc Robert, sunt absolvent al facultății de jurnalism din Timișoara și fac parte din echipa Pariurix încă din 2017. Am lucrat în domeniul pariurilor sportive timp de trei ani și jumătate, pasiunea pentru sport fiind cea care m-a împins către acest domeniu. Sunt un mare împătimit al tenisului, dar urmăresc cu interes și cele mai importante competiții din fotbal și baschet.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+99.44
Câștigate
45
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici