Share

Pronosticuri pentru Marin Cilic - Roger Federer, finala Wimbledon, 16.07.2017

Tenis

Adaugat de: Tudor Cosma

15 Iul 2017 17:25 3,9k 0

Pe 9 iulie 1877, adică acum 140 de ani, când prima minge a fost servită în cadrul All England Lawn Tennis and Croquet Club, nimeni nu putea să prevadă anvergura la care poate ajunge un sport nou născut, care iniţial s-a numit "sphairistike", şi apoi "lawn tennis", adică tenis de gazon. 
Evident, în acele timpuri omenirea arata complet altfel, iar sportul era destinat doar elitelor din ţările civilizate. Fiindcă în 1877 abia începuse războiul ruso-turc, ocazie prin care România şi-a declarat independenţa faţă de Imperiul Otoman (citită pe 9 mai 1977 însă recunoscută în 1878), în Statele Unite erau războaie între armată şi amerindieni iar Thomas Edison patenta gramofonul. 
Însă, în mijlocul Londrei, Spencer Gore îl învingea pe Marshall 6-1 6-2 6-4, în primul meci din istoria de 140 de ani a acestui turneu de legendă, numit Wimbledon. 
De atunci multe s-au schimbat, deşi regulile de bază au rămas aproape identice. Totuşi, tenismeni precum acelaşi Spencer Gore, cel care a inventat venitul la fileu, câştigând turneul din simplul fapt că oponenţii erau prea uluiţi de această nouă tactică, Frank Hadow, cel care a inventat lobul, tocmai pentru a contracara venirile la fileu sau gemenii William şi Ernest Renshow, cei care au inventat serviciul prin aruncarea mingii deasupra capului, au modelat mult un sport a cărui popularitate deja era într-o creştere exponenţială. 
Iar Wimbledonul a continuat să evolueze, deşi conservatorismul pur britanic a făcut ca această întrecere să rămână cea mai fidelă originilor. Acest lucru a dus evident şi la controverse. Englezii nu au vrut să introducă mingea galbenă (care era mult mai uşor de privit la televizor), rămânând cu cea albă până în 1986, plus codul vestimentar a rămas întotdeaua strict, jucătorii neavând voie să aibă nici măcar un accesoriu colorat. 
Însă încăpăţânarea britanică a făcut ca această competiţie să fie fermecătoare. Deşi toate grand slamurile au început prin a fi jucate pe iarbă, doar aici a rămas suprafaţa verde, una foarte greu de îngrijit, însă şi foarte greu de gestionat de tenismeni. 
Iarba de aici este RyeGrass (din 2001, tăiată la fix 8mm), una foarte rezistentă însă şi puţin mai lentă decât ce vedem la Queen's (de exemplu). Iar din punct de vedere al tenismenilor, acest gen de teren este foarte complicat. Mingea nu îşi pierde deloc din viteză la contact cu solul, mai mult, alunecând pe iarbă la un unghi de aproximativ 36 de grade. Aşadar, pe lângă faptul că mingea vine extrem de rapid, ea vine şi jos, iar sportivii trebuie să fie întotdeauna pregătiţi să lovească de la nivelul picioarelor. Mai mult, există şi alte riscuri: se alunecă foarte rău pe această iarbă, există dead spots, de unde mingea nu sare, sau dimpotrivă, denivelări care fac ca mingea să sară foarte haotic. Însă toate acestea contribuie la farmecul unui turneu imprevizibil. 
Şi alte lucruri sunt de amintit, ca de exemplu ananasul din vârful trofeului Wimbledon, a cărui provenienţă nu se ştie cu certitudine, sau şoimul Rufus care întotdeauna este liber în complexul All England Croquet and Lawn Tennis Club, pentru a îndepărta porumbeii. Şi bineînţeles, căpşunele, în fiecare an consumându-se de către spectatori aproximativ 28.000 de kg, fructul sezonier devenind astfel un alt simbol al competiţiei londoneze. 
Legenda acestui turneu încă se scrie, iar întotdeauna Wimbledonul a devenit un deziderat pentru tenismeni, orice triumfător intrând deja în patrimoniul acestui sport, trofeul aurit fiind asociat doar cu cei mai mari campioni. 

Marin Cilic este un croat de 28 de ani, locul 8 ATP, un sportiv care este în elita tenisului mondial, fiind printre singurii atleţi activi care au câştigat un grand slam, şi anume US Open. 
Marin nu a mai performat chiar la acelaşi nivel de atunci, însă în 2017 mi se pare că are iarăşi un sezon bun, care poate fi încununat iarăşi cu mari performanţe, mai ales că urmează sezonul de hard nord-american. 


(sursa: http://wimbledon.com/index.html)

Până acum, el are în acest an semifinală la Acapulco, pierdută cu Nadal, titlu la Istanbul după un meci în care l-a dominat clar pe Raonic, sfert de finală la Roma, pierdut nemeritat cu Isner, şi sfert de finală la Roland Garros unde a fost învins fără drept de apel de Wawrinka, în probabil cea mai slabă performanţă a croatului din ultimele luni. 
Pe iarbă se descurcă tradiţional bine, fiind masiv şi excelent pe serviciu, iar la s-Hertogenbosch are semifinală, trecând acolo de Tipsarevic şi Pospisil pentru a pierde iarăşi cu ghinion, iarăşi în două tie-breakuri, cu Ivo Karlovic. 
La Queen's, turneu de mare prestigiu, s-a descurcat chiar şi mai bine, trecând de Isner, Kozlov, Young şi Muller pentru a pierde dramatic, 6-4 6-7 6-7 cu Lopez. 
Aici: 

- 6-4 6-2 6-3 cu Philpp Kohlschreiber, câştigând 79% mingi cu primul serviciu, 56% cu cel secund, oferind 4 şanse de break (toate salvate). A avut 47 mingi direct câştigătoare şi 21 greşeli neforţate 
- 7-6 6-4 7-5 cu Florian Mayer, câştigând 91% mingi cu primul serviciu, 55% cu cel secund, oferind 2 şanse de break. A avut 66 mingi direct câştigătoare şi 34 greşeli neforţate 
- 6-4 7-6 6-4 cu Steve Johnson, câştigând 81% mingi cu primul serviciu, 69% cu cel secund, oferind 2 şanse de break. A avut 40 mingi direct câştigătoare şi 13 greşeli neforţate 
- 6-2 6-2 6-2 cu Agut, câştigând 79% mingi cu primul serviciu, 57% cu cel secund, oferind 6 şanse de break (5 salvate). A avut 39 mingi direct castigatoar eşi 19 greşeli neforţate 
- 3-6 7-6 7-5 5-7 6-1 cu Muller, câştigând 84% mingi cu primul serviciu, 47% cu cel secund, oferind 7 şanse de break (4 salvate). A avut 74 mingi direct câştigătoare şi 34 greşeli neforţate 
- 6-7 6-4 7-6 7-5 cu Sam Querrey, câştigând 88% mingi cu primul serviciu, 67% cu cel secund, oferind 3 şanse de break (1 salvată). A avut 70 mingi direct câştigătoare şi 21 greşeli neforţate. 


(sursa: http://wimbledon.com/index.html)

Discutând despre aşi, cel puţin în ultimele trei partide, Cilic a stat foarte bine: 25 în semifinala cu Sam Querrey, 33 într-un meci ce e drept foarte lung cu Muller şi 9 într-un meci foarte scurt cu Agut 

Roger Federer este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, dacă nu cel mai mare (G.O.A.T.), iar elveţianul de 35 de ani este totodată şi favoritul principal la câştigarea Wimbledonului. 
Spre final de carieră, FedEx nu mai participă la multe turnee, încercând să-şi menajeze corpul în vederea unor performanţe viitoare, iar această tactică pare să dea roade, Roger având un sezon excelent. Astfel, el a câştigat Australian Open, după o finală cu Nadal de excepţie, a realizat şi una dintre cele mai grele duble din sezon, Sunshine Double, impunându-se la Indian Wells după o finală cu Wawrinka şi la Miami după o finală cu acelaşi Rafa, pentru ca apoi să ia pauză două luni, în timpul sezonului pe zgură. 


(sursa: http://wimbledon.com/index.html)

A revenit pe iarbă, unde startul a fost modest, fiind învins de Haas la Stuttgart, apoi însă luându-şi revanşa la Halle, cu un nou titlu, după o săptămână în care nu a pierdut set. Iar oponenţii au fost buni; Khachanov, Mayer, Mischa Zverev sau Alexander Zverev. 
Aici: 

- 6-3 3-0 cu Dolgopolov (scor la care ucrainianul s-a retras), câştigând 78% mingi cu primul serviciu, 44% cu cel secund, fără să ofere mingi de break. A avut 18 mingi direct câştigătoare şi 7 greşeli neforţate 
- 7-6 6-3 6-2 cu Lajovic, câştigând 81% mingi cu primul serviciu, 81% cu cel secund, oferind 4 şanse de break (3 salvate). A avut 31 mingi direct câştigătoare şi 18 greşeli neforţate 
- 7-6 6-4 6-4 cu Mischa Zverev, câştigând 83% mingi cu primul serviciu, 71% cu cel secund, oferind 2 şanse de break (1 salvată). A avut 61 mingi direct câştigătoare şi 6 greşeli neforţate 
- 6-4 6-2 6-4 cu Dimitrov, câştigând 75% mingi cu primul serviciu, 74% cu cel secund, oferind 3 şanse de break (2 salvate). A avut 24 mingi direct câştigătoare şi 11 greşeli neforţate
- 6-4 6-2 7-6 cu Raonic, câştigând 90% mingi cu primul serviciu, 54% cu cel secund, oferind 5 şanse de break (toate salvate). A avut 46 mingi direct câştigătoare şi doar 9 greşeli neforţate 
- 7-6 7-6 6-4 cu Berdych, câştigând 85% mingi cu primul serviciu, 60% cu cel secund, oferind 6 şanse de break (5 salvate). A avut 53 mingi direct câştigătoare şi 20 greşeli neforţate. 

Iar ca număr de aşi în fazele superioare, cu Dimitrov a avut 8, cu Raonic 11 iar cu Berdych 13. 

Evident, Federer a jucat senzaţional, precum David Spencer Wallace spunea "o creatură a cărei corp este carne, însă în acelaşi timp şi lumină" 
Într-un interviu post-semifinală, elveţianul a declarat: 

"Voi încerca să mă odihnesc cât pot de bine. Să dorm cât mai bine înainte de meci, să nu mă stresez, pentru ca atunci când voi intra duminică pe teren să am toată energia şi resursele mentale pentru a juca un tenis inspirat şi creativ" 
"Iubesc acest turneu. Aici toate visurile mele s-au îndeplinit. Să am o şansă să câştig al 8lea trofeu aici este un sentiment minunat" 


(sursa: http://wimbledon.com/index.html)

În întâlnirile directe scorul este 6-1 pentru Federer. Ultima, chiar anul trecut la Wimbledon, când Roger a revenit senzaţional, în sferturi, câştigând 6-7 4-6 6-3 7-6 6-3. Penultimul meci însă a fost clar dominat de Cilic, la acel US Open pe care l-a şi câştigat, în 2014: 6-3 6-4 6-4.

Logo Marin Cilic
Logo Roger Federer
Marin Cilic
Roger Federer
VS

Pont recomandat Marin Cilic VS Roger Federer

Roger Federer a jucat incredibil până acum, nepierzand set, şi este evident în pole position pentru al 8-lea trofeu la Wimbledon. Însă Marin Cilic cu siguranţă va fi cel mai puternic oponent al său. Nu doar că Marin este şi el într-o formă de excepţie, însă are experienţa necesară încât să facă faţă presiunii, el având totuşi un US Open în palmares. În plus, anul trecut l-a dominat pe Federer în sferturile de aici, conducând cu două seturi la zero însă pierzând într-un final. Cu siguranţă va fi foarte motivat să-şi ia revanşa. Vorbind despre pariu în sine, Cilic serveşte tradiţional foarte mulţi aşi, iar până acum la Wimbledon are 130 de aşi, evident în meciuri mai lungi decât Roger. Federer însă are doar 64, şi chiar dacă a jucat cu 4 seturi mai puţin, diferenţa este considerabilă, mai mult decât dubla. Astfel, pronosticul meu mai neconvenţional, merge pe un număr de aşi mai mare în dreptul lui Cilic.

Pont pariuri: Mai multi asi: Marin Cilic

Data: 16 Iul 2017 16:00

Miza: 6/10

Cota: 1.45

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 9

81.8%

Nu 2

18.2%

Logo Marin Cilic
Logo Roger Federer
Marin Cilic
Roger Federer
VS

Pont recomandat Marin Cilic VS Roger Federer

Avem o finală pe cinste la Wimbledon. Cei mai în formă jucători de pe covorul verde din acest sezon își dau întâlnire în ultimul act de pe iarba londoneză. FedEX a mers precum un ceas elvețian la acest turneu și a reușit să se califice în finală fără să cedeze vreun set. Poate cel mai greu meci a fost în semifinale, acolo unde a avut nevoie de 2 tie-breakuri, pentru a trece de Tomas Berdych. Însă atât, pentru că nu s-a pus vreun moment problema învingătorului. Cilic a evoluat și el foarte bine, dar și-a arătat carențele în ultimele 2 meciuri, când a cedat 3 seturi în fața lui Muller și Querrey. Cu un joc bazat mult pe primul serviciu, croatul poate să îi pună probleme lui Roger, dar nu știu dacă va putea face mai mult de atât. Am mare încredere în maestru și vor merge și de aceasta dată pe o victoria a elvețianului în minimum de seturi.

Pont pariuri: Victorie 3-0 Federer

Data: 16 Iul 2017 16:00

Miza: 10/10

Cota: 2.25

Adaugat de: Burlacu Ștefan

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

20%

Nu 4

80%

Logo Marin Cilic
Logo Roger Federer
Marin Cilic
Roger Federer
VS

Pont recomandat Marin Cilic VS Roger Federer

Ne așteaptă un meci extrem de interesant între 2 jucători extrem de abili pe iarbă și care au început să cunoască în detaliu toate secretele acestei suprafețe. De Federer cred că nu mai este absolut nimic de zis, l-aș caracteriza doar pe scurt numindu-l efectiv senzațional, în el fiind cumulate din plin calități, talent, muncă, ambiție, determinare, toate fiind la superlativ. Cilic este apariția surprinzătoare a finalei, fiind o surpriză, dar totodată o prezență normală ținând cont de parcursul solid pe care l-a avut până aici. Mă aștept la un duel aprig în care Cilic nu va fi adversarul facil cu care Roger crede că are de-a face. Sunt convins că va fi mult mai arțăgos și va ține garda sus atât cât va putea. Din punctul meu de vedere un scor corect de 3-0 pentru Federer este greu de realizat, deoarece trebuie să mențină aceeași constanță a serviciului și a nivelului de joc pe tot parcursul meciului. Nu că nu ar putea, dar în față este Cilic pe care îl consider destul de matur acum încât să gestioneze unele situații cu clarviziune și să întoarcă lucrurile în favoarea sa. Așteptându-mă la un meci decis în mai mult de 3 seturi, seturi care cred că vor fi destul de lungi, poate și cu prelungiri, am găsit un pariu interesant la Betano. Este vorba de durata partidei, iar grila este setat la 147.5 minute. Consider că jucători vor sta mai mult pe teren decât limita oferită de casa de pariuri.

Pont pariuri: Over 147.5 minute

Data: 16 Iul 2017 16:00

Miza: 6/10

Cota: 1.91

Adaugat de: Ionuț Mitu

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

100%

Nu 0

0%

Logo Marin Cilic
Logo Roger Federer
Marin Cilic
Roger Federer
VS

Pont recomandat Marin Cilic VS Roger Federer

Toti ochii sunt atintiti in aceasta dupa-amiaza pe Roger Federer si pe un al 8-lea potential titlu castigat de el la Wimbledon cu care ar rescrie istorie. Jocul lui Federer a fost laudat de fanii si expertii tenisului laolalta insa cred ca Marin nu este un jucator care merita sa fie subestimat. Croatul a jucat excelent nu doar la acest turneu ci pe parcursul intregului sezon in general, dovada pozitia ocupata de el in acest moment in ierarhia mondiala, locul 6 in lume, cea mai buna pozitie ocupata de el in cariera. Marin a debutat cu dreptul la acest turneu si a reusit sa-si continue evolutiile solide de la cap la coada. Cu toate ca el a avut mari probleme in sferturile de finala contra lui Gilles Muller, nu este un secret faptul ca jucatorul croat are adesea probleme impotriva jucatorilor care se bazeaza aproape eminamente pe serviciu si care ataca foarte des fileul. Impotriva lui Federer ma astept la schimburi de mingi ceva mai lungi, schimburi in care Cilic nu va ramane pasiv si nu-i va permite lui Federer sa preia initativa pe toata durata partidei. Cilic a demonstrat de-a lungul ultimelor doua-trei sezoane ca este un jucator care nu resimte presiunea atunci cand vine vorba de marile scene ale tenisului iar ultimele doua confruntari directe cu Federer demonstreaza acest lucru. Marin a reusit sa-l invinga pe elvetian in semifinalele de la Flushing Meadows din urma cu 2 ani si i-a pus mari probleme lui Federer in sfertul de finala de la Wimbledon din 2016, partida in care a ratat nu mai putin de 3 mingi de meci. Cred ca daca Cilic va intra focusat in meci, fara a fi intimidat de miza partidei si de adversarul de dincolo de fileu si va reusi sa serveasca la un nivel inalt, Federer nu va avea viata deloc usoara in aceasta dupa-amiaza.

Pont pariuri: Peste 36.5 game-uri

Data: 16 Iul 2017 16:00

Miza: 9/10

Cota: 1.75

Adaugat de: Robert_Cristian

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 2

100%

Nu 0

0%

Tudor Cosma

Ponturi:

46

Castigate:

35

Pierdute:

7

Anulate:

0

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si nimic nu este absolut in aceasta meserie. Va urez succes!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ghid Pariuri Online 2017

Descarcă acum

Ultimele ponturi si avancronici

FCSB vs Astra. Pontul lui Dan Ștefănescu
Cota: 1.55 20 Mai 2018 20:45 0