Share

Ponturi fotbal Franţa Ligue 2 din 19.05.2017 - se joacă promovarea

Fotbal Franta

Adaugat de: pescadorul

19 Mai 2017 16:14 1,4k 0

Ultima etapă din liga secundă franceză se va disputa de la ora 21:30. Ultima şansă de promovare pentru 6 pretendente ce se înşiră pe un interval de 3 puncte între prima clasată Strasbourg şi ultima aspirantă Nimes, respectiv Amiens, Troyes, Lens şi Brest.

Podiumul oferă prin primele două poziţii promovare directă şi la baraj de pe locul 3, aspect ce ascute lupta din al 12-lea ceas, toate cele 6 având şansa ca printr-un concurs favorabil de împrejurări, vis-a-vis de cum termină contracandidatele, să plece direct în Le Championnat. Toate pornesc astăzi ca superfavorite, indiferent că joacă acasă sau în deplasare, niciuna nu întâlneşte adversare motivate suplimentar, să obţină ceva în plus în afara unei eventuale victorii de palmares, mai problematic cu rivalităţile specifice ce ar masi putea răsturna evidenţa. Primele 5 au rivale din zona neutră, ce rămân acolo indiferent de rezultat, doar Nimes întâlneşte o deja retrogradată, indiferent de rezultat. 

Şansa de promovare stă doar în puterea lor, în determinarea cu care vor trage la victoria finală, pe care probabil că nu toate o vor obţine, deşi se poate şi asta, aşa cum a fost cazul ca într-o etapă, niciuna din primele 7 clasate nu a câştigat, chiar unele jucând pe propria arenă, fapt subliniat de mine la momentul respectiv, când mi s-a părut un pic bizar. Numitorul comun ar fi, că toate vor încerca măcar să obţină cele 3 puncte, făcând pentru asta un efort ofensiv aproape de maximumul resurselor, fiind ultimul, când nu prea mai e loc de calcule, de strategii de temporizare, de tatonări, cel puţin în cazul lor, singura preocupare fiind să înscrie oricând li se va ivi ocazia. Pornind de la faptul că sunt mari favorite s-o facă, în situaţia când golurile ar fi de aşteptat să nu lipsească, fapt certificat de agenţii prin cotele afişate atât pentru final, cât şi la over, nu-mi rămâne decât să aplic aici formula cu goluri pe reprize şi în 2 cazuri, unde şi agenţiile sunt de acord la acest subiect prin cote minimale, să marşez pe victorie dublă. Ăsta va fi biletul meu de azi şi cu el defilez. Ce-o ieşi, Dumnezeu cu mila, eu sunt optimist, că altfel nu mă apucam. Cel puţin teoretic se întrunesc condiţiile minime pentru o eventuală reuşită cam la fiecare în parte şi aici nu mă refer neapărat la victorie, ci la goluri înscrise, diferenţa o va face norocul.

Prezentându-le la pachet, nu mai intru în amanunte şi la ultima strigare, probabil că v-am plictisit destul pe parcurs, acum mă rezum să expun ultimle date la concluzii, în măsura în care le obţin.

 

Logo Brest
Logo Gazélec Ajaccio
Brest
Gazélec Ajaccio
VS

Pont recomandat Brest VS Gazélec Ajaccio

Gazdele s-au dovedit echilibrate ca evoluţie cu câte 9 victorii atât pe propria arenă cât şi-n deplasare, diferenţa ar fi la remize, mai bătăioşi afară cu 6 faţă de doar 2 sub ochii tribunelor partizane. Evoluţia relativ performantă din ultima mai lungă perioadă, i-a ajutat să rămână în cărţile promovării, la un punct sub podium, în ciuda a 3 înfrângeri consecutive încasate recent, toate cu contracandidate la promovare, acasă cu acelaşi scor 2-3 cu Amiens şi Nimes, recuperând în ultima etapă 1-2 la Bourg Peronnas. Îi au apţi pe toţi cei ce contează în atac, respectiv Battochio, Monrose, Diallo şi golgheterul Maupay cu 11 reuşite în cont... Oaspeţii apăruţi mai recent în liga secundă, au revenit după un sezon petrecut la nivel inferior, iar acum au rămas peste linia mediană a ierarhiei, după ce o perioadă cochetau chiar cu zona performantă. Cu 6 4 8 şi 17-21 în deplasare, au pierdut 1-0 la ultima vizită la concitadinii Ajaccio, pe care i-au ajutat un pic să-şi consolideze supravieţuirea, dar au fost desfiinţaţi ulterior 0-4 pe propria arenă de Lens, ce trage la promovare. Din cei 3 co-golgheteri, fiecare cu câte 6 goluri la activ, lipseşte Court iar ceilalţi 2, respectiv Maah şi Tshibumbu, vor căuta să profite de oportunităţile ivite sub asediul de aşteptat al rivalilor, pentru a încerca să evite o nouă înfrângere majoră... Şansele ca Brest să bifeze ambele reprize cu măcar câte un gol sunt mari, premiate cu cota 2.05 de Sportingbet.

Pont pariuri: Brest înscrie în ambele reprize

Data: 19 Mai 2017 21:30

Miza: 10/10

Cota: 2.05

Adaugat de: pescadorul

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Logo Laval
Logo Nimes
Laval
Nimes
VS

Pont recomandat Laval VS Nimes

Gazdele au avut ca principală preocupare în ultimii vreo 6 ani supravieţuirea, doar cu o singură excepţie n-au terminat cu inima în gât în toată această perioadă, numai că dacă te prosteşti prea des, rişti să rămâi aşa şi au reuşit în acest sezon, sunt deja retrogradaţi cu 8 puncte sub playout. Acasă cu 3 8 7 şi 20-27 au avut un reviriment mai recent cu ceva remize şi un neverosimul 5-2 cu Reims, care încă mai conta pentru promovare atunci, dar au revenit în picaj cu 4 înfrângeri, dintre care 2 acasă 1-2 cu lidera Strasbourg şi 1-3 cu salvata Tours. Sunt prezenţi marcatorii maximali, respectiv Cotadeur, Alla şi Louis, ultimii 2 cu câte 6 reuşite, dar au înscris doar 2 goluri în ultimile 4 meciuri, contra 10 primite... Oaspeţii au ca punct forte evoluţia externă, fiind campionii ligii la acest capitol cu 10 4 4 şi 32-23, cu o singură sincopă externă 2-1 la Sochaux, de la reluarea camionatului dar şi ultima victorie de moral 2-3 la Brest, rivali direcţi pentru promovare. Ocupă ultima poziţie dintre candidatele cu şanse, cu 3 puncte sub liderii Strasbourg şi 2 sub Amiens şi Troyes, prima momentan promovată direct, cealată la baraj. Lipseşte golgheterul Alioui dar există resurse ofensive ce şi-au demonstrat eficacitatea în ultima perioadă, respectiv Briancon, Savanier, Ripart şi Kouakou, ultimii 2 cu câte 8 reuşite... Nimes se simt ca peştele în apă în deplasare şi cel mai probabil că motivată extrem, chiar de o eventuală promovare directă în caz de victorie, va reuşi măcar să înscrie în ambele reprize împotriva celor mai la îndemână adversari ai momentului, pentru cota 2.40 din portofoliul agenţiei Unibet.

Pont pariuri: Nimes înscrie în ambele reprize

Data: 19 Mai 2017 21:30

Miza: 10/10

Cota: 2.40

Adaugat de: pescadorul

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Logo Lens
Logo Niort
Lens
Niort
VS

Pont recomandat Lens VS Niort

Gazdele căzute acum 2 ani din Le Championnat, îşi încearcă acum norocul să revină de la un punct sub podium, cu şanse egale atât pentru promovare la baraj dar şi saltul direct, la doar 2 puncte de fotoliul de onoare, în cazul victoriei depinzând doar de jocul rezultatelor obţinute de rivalele ce o depăşesc, doar una dintre ele dacă nu trece de remiză, perspectivele ar fi majore. Cu 8 6 4 şi 25-18 acasă, au intrat într-o perioadă incertă mai recent cu victorie 2-0 doar la retrogradaţii Laval în ultimile 4 etape interne, terminate cu remiză 1-1 cu lidera Strasbourg, dar au mai recuperat, inclusiv la moral, cu victorie 0-4 la GFC Ajaccio. Îi au pe cei mai tari goleadori la post, respectiv Fortune, Habibou şi golgheterul Lopez, cu 14 goluri la activ, ultimii 2 fiind cei care i-au scos din depresie în Corsica... Oaspeţii promovaţi acum 4 ani din divizia Naţional, n-au reuşit să iasă din anonimatul plutonului nici în această ediţie, oprindu-se chiar la jumătatea drumului între mărire şi decadenţă, mai aproape de ultima ipostază ca punctaj, având ca principală problemă evoluţia externă unde au însumat 4 7 7 cu 18-25. În ciuda unui reviriment în ultimile deplasări, în care au mai cedat o dată 3-1 la Ajaccio în ultimile 5 partide, dar la adversare pe care le devansează în ierarhie, căci la cele care sunt deasupra în cursa promovării, nu prea au avut replică încasând acelaşi 3-0 la Strasbourg sau la Nimes. O sarcină dificilă astăzi chiar dacă nu au absenţi dintre cei care contează în atac, respectiv Sambia, Roye şi golgeterul N'Doh cu 13 goluri în cont... Lens pare ieşită din criza recentă, după victoria prin care şi-a descătuşat energiile ofensive în mod sugestiv la GFC Ajaccio şi probabil că va continua în acelaşi ritm la ultima şansă de promovare şi în goana de a o materializa, cel mai probabil că va reuşi să se desprindă încă din prima repriză, încununându-şi ultima apariţie în faţa tribunelor partizane cu o "victorie dublă" pentru cota 2.48 oferită de Unibet.

Pont pariuri: Lens câştigă ambele reprize

Data: 19 Mai 2017 21:30

Miza: 8/10

Cota: 2.48

Adaugat de: pescadorul

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Logo Reims
Logo Amiens
Reims
Amiens
VS

Pont recomandat Reims VS Amiens

Reims căzută din Le Championnat în acest sezon, s-a menţint printre aleşii ce erau pregătiţi să facă pasul până pe la sfârşitul lui martie, când remizele au început să se înmulţească şi împletite cu câte o înfrângere, a scos-o din zona promovantă şi ajunsă la 8 puncte distanţă, va rămâne în liga secundă cel puţin în ediţia viitoare. Destul de performanţi acasă cu 9 5 4 şi 21-13 dar fără victorie de 4 etape interne, cu înfrâgere 0-2 la Lens, remize cu acelaşi scor 1-1 cu Strasburg şi Nimes, oarecum de înţeles cu rivale cu care luptau pentru promovare, dar au încasat un incredibil 0-2 cu Orleans, aflată în playout şi 2-0 la altă fostă "colegă" Troyes, rezultate ce le-au pecetluit soarta. Lipseşte golgheterul Chavarria, rolul său fiind luat acum de al 2-lea marcator Kyei, cu 6 reuşite în cont... Oaspeţii, cu apariţii efemere la acest nivel până la ultima retrogradare acum 4 ani, iată-i acum vicecampioni ai momentului, la o singură etapă de promovarea în premieră în Le Championnat. Cu un punct sub lidera Strasbourg şi un plus la golaveraj peste Troyes, promovatele momentului, au însă urmăritoare asidue la 1 şi 2 puncte distanţă şi doar victoria le mai poate conferi siguranţă. Vin după 5 victorii consecutive, dintre care 2 în deplasare cu 2-3 la Brest şi 1-2 la Sochaux, însumând 8 5 5 cu 25-22. L-au menajat, în victoria din etapa trecută 3-0 cu ultima clasată Laval, pe golgheterul Kamara, cu 9 goluri în cont, pentru evenimentul de azi... Cea mai echilibrată partidă ca şi comparaţie între poziţiile ocupate de cele 2 rivale, dar inegală ca evoluţie recentă, cu oaspeţii mari favoriţi în opinia agenţiilor. Probabil că Reims va lupta cu îndârjire măcar pentru a-şi alina frustrarea, pe de altă parte Amiens nu pot renunţa prea uşor la marea oportunitate ce i se deschide în faţă, astfel că ma aştept la o luptă de totul sau nimic din care golurile să nu lipsească, în opinia mea cu Amiens prezentă pe tabelă în ambele jumătăţi pentru cota 2.32 la Unibet, promovată de evoluţia performantă avută până astăzi.

Pont pariuri: Amiens înscrie în ambele reprize

Data: 19 Mai 2017 21:30

Miza: 8/10

Cota: 2.32

Adaugat de: pescadorul

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Logo Sochaux
Logo Troyes
Sochaux
Troyes
VS

Pont recomandat Sochaux VS Troyes

Gazdele au avut un parcurs relativ performant în prima jumătate a sezonului ce le-a apropiat de zona performantă, intrând chiar în calcule pentru o eventuală promovare, dar după vacanţa de iarnă situaţia s-a schimbat radical, reuşind doar 3 victorii de la reluarea campionatului şi coborând până sub linia mediană a clasamentului. Au rămas acasă cu 5 8 5 şi 21-20 cu ultimul succes pe la sfărşitul lui martie 2-1 cu Nimes, serie internă finalizată cu 2 înfrângeri consecutive cu acelaşi 1-2 cu GFC Ajaccio şi Amiens. O situaţie ce ţine probabil şi de apariţia tot mai rară pe tabelă a golgheterului Andriatsima, cu 14 reuşite în cont, a cărui prezenţă nu e chiar sigură acum, după o accidentare acum 2 etape, când a fost înlocuit până la pauză... Oaspeţii au apărut de sus în acest sezon şi porniţi pe un fond revanşard, au reuşit să rămână în grafic pe ultimul loc promovabil la baraj, dar cu şanse să obţină promovare directă, în caz de succes, de la un minus la golaveraj faţă de Amiens şi un punct sub lidera Strasbourg, dacă acestea se împiedică astăzi sau măcar să rămână în playoff dacă n-au norocul ăsta. Destul de fragili afară cu 5 5 8 şi 22-27 şi-au rotunjit palmaresul extern cu 2 victorii în ultimile 4 etape 2-4 la Bourg Peronnas şi 2-3 la Auxerre, ce le-au consolidat moralul. Cu golgheterul Niane, cu 23 de goluri la activ, ţinut în rezervă mai recent pentru final, probabil însă azi în prima linie chiar din start, ţinând cont de importanţa ultimului joc... Chiar dacă oaspeţii nu s-au dovedit prea performanţi în deplasare, vin acum după 5 partide de invincibilitate cu o remiză între 4 victorii, faţă de parcursul rivalilor constant descendent în ultima mai lungă perioadă, în care singura victorie internă obţinută de la reluare, pare accidentală în seria celor 8 meciuri disputate fără strălucire sub ochii tribunelor partizane. Motivată extrem să termine în glorie, pentru a reveni în Le Championnat, Troyes porneşte ca mare favorită în opinia agenţiilor, cu un plus în varianta mea, măcar un gol pe repriză pentru cota 2.30 la Sportingbet.

Pont pariuri: Troyes înscrie în ambele reprize

Data: 19 Mai 2017 21:30

Miza: 8/10

Cota: 2.30

Adaugat de: pescadorul

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

pescadorul

Pariez... deci exist. Am existat o lungă perioadă în redacţia Pronosticului Sportiv unde am făcut tranziţia de la pronosport la pariuri, noul hobby în care m-am afundat în stilul publicaţiei, există viaţă şi în afara "cotelor sigure", fapt demonstrat ani la rând în listele de surprize potenţiale puse la dispoziţia pariorilor. În prezent exist în redacţia PariuriX cu aceeaşi pasiune pentru suspans în pariuri dar încercând să fiu mai ponderat în sfaturi, nu toţi fiind dispuşi să rişte... deşi se ştie că doar cine riscă câştigă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ghid Pariuri Online 2017

Descarcă acum

Ultimele ponturi si avancronici

FCSB vs Astra. Pontul lui Dan Ștefănescu
Cota: 1.55 20 Mai 2018 20:45 0