Share

Ponturi Turul Franței, Antepost, 1-23 iulie 2017

Alte sporturi

Adaugat de: Marius Huţu

01 Iul 2017 07:37 1,7k 0

Turul Franței la ciclism, una din cele mai așteptate competiții sportive ale verii, este gata să înceapă sâmbătă, la Dusseldorf (Germania), cu un contratimp individual în lungime de 14 kilometri. La start sunt 22 de echipe și 198 de cicliști, dar sigur că atenția este axată, cel puțin la început, pe câțiva oameni de clasament general.

Chris Froome este văzut principalul favorit și la ediția din acest an, după ce a câștigat la Paris trei din ultimele patru tricouri galbene puse în joc. În 2017, britanicul nu a rupt gura târgului, dar sigur că el s-a pregătit doar pentru această competiție, cu siguranță și-a programat vârful de formă pentru luna iulie. Froome vine în Turul Franței și cu o echipă puternică alături de el, gata să-l susțină în special în bătăliile montane. Mikel Landra, Geraint Thomas și Sergio Henao sunt câțiva dintre coechipierii care îl pot ajuta pe campion la greu.

Bătălia lui Chris Froome pentru a patra victorie în Turul Franței va fi în principal cu doi rutieri, Richie Porte și Nairo Quintana. Fiecare adversar prezintă câteva particularități înaintea startului de cursă, în lungime de 3.540 de kilometri.

Richie Porte i-a fost ”locotenent” britanicului la marile succese din 2013 și 2015, iar acum poate i-a devenit cel mai ”viu” adversar la coroana supremă. Australianul și-a îmbunătățit substanțial contratimpul, l-a și învins pe Froome de două ori în astfel de curse, cu toate că acest gen de ”exercițiu” nu va fi atât de hotărâtor la ediția din acest an, din moment ce organizatorii au renunțat la acea cursă lungă de 40-50 de kilometri. Aceasta se desfășura de obicei înaintea ultimei etape. Au redus etapa clasică de contratimp individual la 22,5 kilometri, la care se mai adaugă încă 14 kilometri, cei din prima etapă. Distanțe destul de mici pentru a fi create diferențe substanțiale. Revenind la Richie Porte... Ciclistul de la BMC a arătat că este tare și în munți. În Critérium du Dauphiné, competiția pregătitoare Turului Franței, Porte l-a învins de asemenea pe Froome, dar a pierdut totuși titlul în fața danezului Fuglsang din cauza unei tactici greșite. Și totuși, Porte are un handicap în fața principalului favorit, nu are o echipă la fel de redutabilă. La greu, australianul s-ar putea să fie nevoit să se descurce singur.

Pe lângă Froome și Porte rămâne un pretendent la titlu și Nairo Quintana, clasat în Top 4 la ultimele patru ediții. Mai puțini kilometri de contratimp este un avantaj al columbianului, care a pierdut din cauza unor astfel de etape mai multe victorii importante, inclusiv Turul Italiei din acest an. Dacă la Porte vorbim de o echipă mai puțin redutabilă în spate, în schimb, la Quintana există un alt semn de întrebare. Cât l-a ”consumat” participarea în Turul Italiei? De la Marco Pantani, în 1998, nimeni nu a mai reușit să meargă la un nivel foarte ridicat în primele două mari tururi cicliste, cele ale Italiei și Franței.

Sigur, pe lângă ”tripleta” amintită mai sunt câțiva oameni care ar putea face Turul Franței și mai interesant, din punct de vedere al luptei pentru tricoul galben: Alberto Contador, Romain Bardet, Jakob Fuglsang, Alejandro Valverde și Fabio Aru sunt câțiva dintre aceștia.

În ceea ce privește profilul Turului Franței din acest an. Vom avea 5 etape montane, dintre care doar trei vor avea final în ascensiune. Bătălia va fi tranșată probabil în etapa a 18-a, care se va încheia cu o cățărare de 14,1 kilometri pe Col d’Izoard, la 2.360 de metri altitudine. ”Acoperișul” Turul Franței, 2.642 de metri, va fi atins cu o zi mai devreme, când caravana va trece pe Col du Galibier. Vârful va fi însă la 28 de kilometri înainte de final. Cea mai dificilă etapă pare a se desfășura în prima jumătate a Turului Franței: etapa a 9-a, când pe traseu sunt prevăzute 7 cățărări, dintre care trei de categorie specială. Cățărarea Mont du Chat (categorie specială) pare și cea mai dură, din moment ce va avea o pantă medie de 10,3%, lungimea ascensiunii fiind de 8,7 kilometri. Nici aceasta nu va fi însă la final.

Sunt și câteva vârfuri clasice, precum Alpe d’Huez și Mont Ventoux, care nu au fost incluse pe hartă în acest an, dar asta nu înseamnă că întrecerea nu este la fel de dificilă. Profilul Turului Franței din 2017 pare, totuși, predestinat, pentru o bătălie mult mai strânsă la vârf, după ce în 2016, Chris Froome s-a impus la o diferență de peste 4 minute.

 

DESCHIDE CONT ȘI PARIAZĂ ACUM

PE CHILE VS GERMANIA: COTĂ 12.00 CHILE, 8.00 GERMANIA!

Logo Turul Frantei
Logo Turul Frantei
Turul Frantei
Turul Frantei
VS

Pont recomandat Turul Frantei VS Turul Frantei

La start vor fi 198 de cicliști, însă în astfel de competiții este aproape imposibil să termine toți Turul Franței. Statistic, în ultimii ani, pe parcurs au abandonat (au fost descalificați) între 30-40 de cicliști. Anul trecut am înregistrat un număr mai mic de abandonuri, doar 24, dar a fost o excepție, raportat la ce s-a întâmplat din 2010, ca să nu privim și mai mult în urmă. În primele etape, caravana este predispusă la multe accidente, din cauza numărului mare de sportivi pe șosea și a pozițiilor care vor fi căutate pentru sprint. Se va rula cu viteză foarte mare, iar de aici se pot naște acele evenimente nedorite. Apoi, vor fi câteva etape care vor avea coborâri periculoase și iar există riscul unor căzături. Turul Franței este cea mai solicitantă cursă, iar personal văd cel puțin 30 de abandonuri în cursa din acest an. Am ca reper, în primul rând statistica pe mai mulți ani a numărului de cicliști care au trecut linia de sosire. Astfel, am ales Under-ul propus de Betano

Pont pariuri: Numărul celor care trec linia de sosire: sub 170.5 cicliști

Data: 23 Iul 2017 21:00

Miza: 7/10

Cota: 1.87

Adaugat de: Marius Huţu

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

100%

Nu 0

0%

Logo Turul Frantei
Logo Louis Meintjes
Turul Frantei
Louis Meintjes
VS

Pont recomandat Turul Frantei VS Louis Meintjes

Sud-africanul este unul din cicliștii interesanți ai noului val. La 25 de ani, el are deja câteva clasări în Top 10 în competițiile importante. În 2015, el a terminat pe locul 10 în Turul Spaniei, iar în Turul Franței a venit pe locul 5 într-o etapă montană încheiată la Plateau de Beille. În 2016, Louis Meintjes a terminat pe locul 8 în clasamentul general al Turului Franței, după un loc 9 în competiția pregătitoare, Critérium du Dauphiné. Anul acesta, reprezentantul echipei UAE Team Emirates a fost de asemenea în Top 10 în Dauphiné (locul 8), astfel că mă aștept să-și continue ascensiunea. El vine în Marea Buclă din postura de lider de echipă și a demonstrat că este un rutier bun în munți. De cele mai multe ori, a fost în plasa marilor favoriți. Nu este un ciclist care atacă, dar de cele mai multe ori ține ritmul în munți. Personal, îl văd în Top 10 și în 2017, doar să fie ocolit de accidente pe traseu.

Pont pariuri: Top 10 la finalul Turului Franței, Louis Meintjes

Data: 01 Iul 2017 17:00

Miza: 6/10

Cota: 1.55

Adaugat de: Marius Huţu

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Logo Chris Froome
Logo Richie Porte
Chris Froome
Richie Porte
VS

Pont recomandat Chris Froome VS Richie Porte

Din punctul meu de vedere, duelul dintre Chris Froome și Richie Porte va face deliciul Turului Franței în acest an, motiv pentru care am și ales un pronostic. Australianul are câteva bătălii câștigate în acest an, dar britanicul nu a forțat niciodată inutil în alte curse. Pentru Froome există un singur obiectiv, să câștige Turul Franței, iar toată pregătirea a fost îndreptată în acest sens. Și-a adus inclusiv câțiva dintre cei mai buni oameni ai echipei Sky pe munte, pentru a-l ajuta. Spre exemplu, Froome a pierdut în Dauphine în fața lui Porte, dar nici nu i-a avut alături de el pe Thomas, Henao, Kiryienka, Nieve și Landa, care pot impune ritmul dorit de lider pe munte, să controleze plutonul. Dacă la contratimp diferențele dintre cei doi nu vor fi mari, în schimb, cred că Froome ar putea câștiga timp pe ... coborâri în acest an, în raport cu Porte. În munți, iar văd posibil câteva meciuri egale sau în orice caz diferențe nesemnificative. Merg pe ”picioarele” lui Froome și ale echipei acestuia, mult mai bună decât BMC-ul lui Porte. Plus că australianul încă nu a câștigat nimic major în carieră, iar când se pregătea să o facă, a tot avut ghinioane, incidente, tactică prost aleasă, etc.

Pont pariuri: Câștigător H2H la finalul Turului Franței, Chris Froome

Data: 01 Iul 2017 17:00

Miza: 8/10

Cota: 1.75

Adaugat de: Marius Huţu

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

100%

Nu 0

0%

Logo Turul Frantei
Logo Peter Sagan
Turul Frantei
Peter Sagan
VS

Pont recomandat Turul Frantei VS Peter Sagan

De 5 ani, Peter Sagan este invincibil în clasamentul pe puncte, având în palmares tot atâtea tricouri verzi câștigate la Paris. În această perioadă a obținut și 7 victorii în Turul Franței. De fiecare dată, pentru a-și securiza locul 1 în această ierarhie, Sagan a și plecat în evadări. Obiectivul lui numărul 1 este să câștige tricoul verde și pentru a 6-a oară, personal nu văd cine îl poate învinge într-o competiție de anduranță de 3 săptămâni, eventual doar un incident care să-l scoată din cursă. Anul trecut, ciclistul slovac s-a impus cu un avantaj de aproximativ 250 de puncte.

Pont pariuri: Peter Sagan va câștiga tricoul verde la finalul Turului Franței

Data: 01 Iul 2017 17:00

Miza: 8/10

Cota: 1.42

Adaugat de: Marius Huţu

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Marius Huţu

Ponturi:

26

Castigate:

17

Pierdute:

6

Anulate:

0

Viața în afara familiei se învârte în jurul sportului. Am intrat în mass-media în 1999, în Brașov, iar după 6 ani de ”stagiatură” la Transilvania Expres și Gazeta de Transilvania, am făcut pasul la nivel central, la ProSport, publicație la care activez și azi. Din 2005 mă ocup permanent de fenomenul handbal, dar urmăresc și alte sporturi, precum baschet, tenis, volei, hochei, ciclism, fotbal, sărituri cu schiurile, biatlon, etc. În toată această perioadă am fost la nouă Campionate Mondiale și Europene de handbal, am comentat la PRO TV finala Ligii Campionilor dintre Olchim și Viborg (2010), am participat la multe alte evenimente majore. De asemenea, am fost prezent la o ediție a turneului de Grand Slam de la Roland Garros în 2014, sezonul în care Simona Halep a ajuns în finală. Am fost cooptat în echipa PariuriX din luna iulie și îmi doresc să vă ofer cât mai multe informații utile.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ghid Pariuri Online 2017

Descarcă acum

Ultimele ponturi si avancronici

FCSB vs Astra. Pontul lui Dan Ștefănescu
Cota: 1.55 20 Mai 2018 20:45 0