Politica ucide sportul. Un baschetbalist turc a fost renegat de familie pentru că l-a criticat pe preşedintele Erdogan!

În Turcia, fanatismul a atins cote incredibile! Un baschetbalist turc plecat să joace peste Ocean, în Statele Unite, a aflat cu stupoare că a fost renegat de către familia sa! Tatăl lui Enes Kanter, susţinător înfocat al preşedintelui Erdogan, i-a transmis fiului său că poate să uite că are o familie în Turcia. Mehmet Kanter a făcut-o public şi a spus că nu poate accepta ca fiul lui să susţină un eretic, ca Fethullah Gulen - considerat de către regimul de la Ankara principalul vinovat de lovitura de stat eşuată de luna trecută. 

Enes Kanter a criticat regimul politic impus de Recep Erdogan imediat după evenimentele care au avut loc în Turcia, scrie "Digisport". A alertat apoi poliţia după ce a fost sunat la telefon şi a primit ameninţări cu moartea. Jucătorul în vârstă de 24 de ani şi-a manifestat susţinerea pentru Fethullah Gulen, adversarul lui Erdogan, pe contul său de socializare, unde a scris că Statele Unite nu pot extrăda un om care a făcut mult bine. Tatăl jucătorului de baschet, Mehmet Kanter l-a renegat pe fiul său într-o declaraţie scrisă, preluată apoi de presa din întreaga lume.

Îmi cer scuze poporului turc că am un fiu ca el, pe care îl reneg. Noi nu vrem ca el să ne mai poarte numele. L-am avertizat deja referitor la acest subiect al legăturilor sale cu Gulen. Noi nu mai avem veşti de la el de ceva timp,

---a scris Mehmet Kanter

Vestea a căzut ca un trăsnet peste Enes. Jucătorul lui Oklahoma a întristat o lume întreagă cu mesajul său postat pe Twitter. Colegii săi de echipă şi-au manifestat susţinerea faţă de el şi l-au asigurat că se va simţi ca acasă la Oklahoma. 

Astăzi, la vârsta de 24 de ani, mi-am pierdut mama, tatăl, fratele şi toată familia. Părinţii mei nu mai vor să mă vadă pentru că am ales să fiu de partea unui om deosebit. Pe drumul desemnat de maestrul meu, mi-am sacrificat mama, tatăl, fratele şi întreaga mea familie,

---a postat jucătorul de la Oklahoma City Thunder

Sportivi şi mai celebri decât Enes Kanter au căzut pradă regimului de la Ankara. Fostul mare fotbalist Hakan Şukur a fost nevoit să părăsească ţara în care s-a născut de teama să nu păţească ceva. Şi el un susţinător al lui Fethullah Gulen, legendarul atacant al naţionalei Turciei şi-a luat familia şi a trecut Oceanul în urma deciziei unui tribunal, care l-a găsit vinovat pentru insultă la adresa preşedintelui Recep Erdogan.

4 ani de închisoare risca fostul mare fotbalist al Turciei care, imediat după retragerea din activitate, a intrat în politică şi a aderat chiar la partidul de guvernământ al lui Erdogan. A demisionat în decembrie 2013, după un scandal de corupţie care l-a vizat pe preşedintele în exerciţiu al Turciei. A devenit adversarul lui Erdogan după ce a dezvăluit că s-a consultat cu Fethullah Gulen înainte să-şi prezinte demisia. Hakan Şukur a dezaprobat, în dese rânduri, desfiinţarea de către regimul lui Erdogan a şcolilor fundamentate pe baza teoriei lui Gulen.

Foto: mackolik.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi