Politica jocurilor de noroc, sămânță de scandal în Marea Britanie

E scandal mare în Anglia! Ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond a blocat încercările Guvernului de a emite o lege care să limiteze sloturile de jocuri de noroc cu mize mari - ”fără număr” în magazinele de pariuri...În motivația acțiunii sale, Hammond a spus că veniturile fiscale trebuiesc păstrate la nivelurile existente. 

Ministerul britanic pentru cultură, mass-media și sport (care reglementează industria jocurilor de noroc) a lansat în octombrie anul trecut o inițiativă cu privire la limitarea sumei maxime de pariere la ”mașinile” de jocuri de noroc, inclusiv a terminalelor de pariuri cu cote fixe (FOBTs).

În prezent, aceste terminale permit jucătorilor să parieze 100 de lire sterline (130 dolari) la fiecare 20 de secunde la jocuri electronice de cazinouri, cum ar fi ruleta, iar mai mulți parlamentari au solicitat reducerea plafonului maxim de pariere la doar 2 lire. 

Citând o sursă guvernamentală, Daily Mail scrie că Ministerul de finanțe se teme că acest lucru ar fi "dăunător sistemului financiar” în ceea ce privește veniturile din impozite și că Hammond (foto: uk.reuters.com) a acționat pentru a se asigura că această propunere legislativă nu va fi adoptată.

În replică, ministrul sportului Tracey Crouch a reacționat pe contul de twitter, caracterizând articolul din ziar drept ”o știre falsă”, fără a dezvolta..În schimb, cu două zile mai înainte acesta a declarat presei că toate concluziile cu privire la această propunere vor fi făcute cel mai devreme în luna octombrie. 

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ ACUM LA CAZINOUL RECOMANDAT DE PARIURIX!

Politicienii care se opun terminalelor de pariere cu cote fixe spun că acestea reprezintă în momentul de față mai mult de jumătate din profiturile caselor de pariuri și că FOBT-urile au provocat populației pierderi de 1,7 miliarde de lire sterline numai în 2015. De asemenea, jurnaliștii englezi scriu că ”mașinăriile” au generat venituri fiscale de peste 400 milioane de lire sterline pe an.

În replică, marii operatori de pe piața britanică (în frunte cu Ladbrokes Coral Group LCL) au anunțat că afacerea a înregistrat o ușoară scădere și că restricțiile care se au în vedere ar putea stimula jocurile de noroc online în detrimentul operațiunilor offline, stradale. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!