Pokerul a pierdut As-ul din mânecă.. Țara unde loteria e la putere

Pentru prima dată, o comisie a Ministerului de Finanțe din Australia a efectuat un sondaj cu privire la impactul jocurilor noroc asupra societății. Iar aceste cercetări au dezvăluit faptul că aproximativ 1,4 milioane de australieni sunt implicați în această ”activitate”. O persoană adultă cheltuire, anual, 1240 de dolari pe jocurile de noroc. Ceea ce reprezintă o sumă cu mult peste media globală și de aproape două ori mai mare decât următoarea țară din această listă. (foto: economist.com)

Totodată, studiul a evidențiat faptul că majoritatea australienilor nu sunt jucători obișnuiți - aproximativ 39,1% de persoane din eșantionul studiat pariază în fiecare lună, mulți dintre clienți preferând produse de loterie. Îngrijorarea mare e atunci când vine vorba de pariuri și sloturile de poker, activitatea cea mai nocivă din Australia. Astfel, 1,1% din populația adultă (aproximativ 200 000 de persoane) a raportat probleme legate de jocurile de noroc. Studiul efectuat arată că 8% din populația australiană ”suferă daune de pe urma jocurilor de noroc”.

Pentru fiecare ”gambler problemă”, alte șase persoane sunt afectate fără să vrea (familie, prieteni, rude, etc). Conform acestor estimări, autoritățile australienii cred că jocurile de noroc afectează în mod negativ mai mult de 3,3 milioane de oameni, pe lângă alte 1,4 milioane de persoane afectate în mod direct.

Cele mai dăunătoare forme de jocuri de noroc pentru clienții care joacă lunar sunt pokerul, cazinourile și pariurile. Totuși, aceste activități sunt rare. Doar 1% din populație pariază, de obicei, lunar în Australia pe acest tip de jocuri.

Din cauza asta, estimările prejudiciului cauzat jucătorilor sunt greu de realizat, dar cu siguranță ele se află la un nivel ridicat. Dintre cei care folosesc lunar ”mașinile” de poker, estimările sunt mai robuste. Din cei 8% adulți care joacă în mod obișnuit la sloturile de poker de cel puțin o dată pe lună, 6,2% sunt clasificați ca "gambleri problemă". 

Jocurile de noroc pe loterii reprezintă o distracție de bază și mult mai puțin riscantă pentru australieni.

Cei care joacă loterii în mod obișnuit (în fiecare lună) au o rată de "gambler problemă" puțin mai mare decât populația totală (1,2%), iar 86,8% nu se simt în pericol. Riscul pentru acest grup poate proveni din alte forme de jocuri de noroc, decât din loterii. Aproximativ 3% din populația adultă pariază, de regulă, pe evenimente sportive în fiecare lună.

Cei care au efectuat acest studiu le-au transmis în același timp oamenilor să se bucure mai mult de viață. Și asta pentru că rezultatele au arătat că cei care se confruntă cu probleme legate de jocurile de noroc au o rată mai mică în ceea ce privește speranța de viață. Este, de fapt, ceea ce au vrut să scoată în evidență autoritățile australiene. Iar sloturile de poker (”pokies” cum se numesc ele) reprezintă cea mai mare problemă.

Acestea sunt concentrate în zone de ”stres” ale țării - adică acolo unde oamenii sunt dezavantajați din punct de vedere socio-economic sau care suferă prejudicii de altă natură. Tot cei care au realizat studiul au venit și cu răspunsul - ”mașinăriile” sunt amplasate în zone tensionate, deoarece acestea oferă o ușurare, un refugiu, pentru oamenii care trăiesc în condiții dificile sau stresante. Acest aspect a atras atenția Guvernului, care are în vedere noi reglementări menite să reducă pe cât posibil ”daunele” provocate oamenilor. Iar prima măsură nu a întârziat să apară. Recent, Comisia de jocuri de noroc a statului a respins o cerere a unui operator care dorea extinderea activității sale în apropiere de Melbourne.

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc! Dacă ai probleme, poți apela cu încredere la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi