Poker Stars incearca din nou sa intre pe piata americana

In ciuda numerosilor pasi facuti inapoi si a piedicilor impuse, compania “asezata” in acest moment in Europa nu va renunta la obiectivul sau de a se instala pe piata americana a jocurilor de noroc. Dupa doua tentative esuate in acest sens in Nevada si New Jersey, noua tinta este California. Dar sansele sunt din nou impotriva companiei PokerStars. Compania, operata in prezent de Isle of Man Relational Group este asociata cu 3 organizatii destul de influente din punct de vedere politic. Acest parteneriat doreste sa blocheze legislatia americana care interzice participarea PokerStars in ceea ce multi considera a fi o piata generatoare de venituri care ar diminua reteaua online deja existenta in Nevada.

download.jpg

Thomas Allen, analistul companiei Morgan Stanley a preconizat ca piata online legala a jocurilor de noroc din State va produce 8 miliarde de dolari pana in 2020. California, spunea analistul, legalizand jocurile de noroc online va aduce anual la buget 1.8 miliarde de dolari doar din taxe si impozite.

Legislativul din Nevada si New Jersey au intreprins demersuri considerabile pentru a impiedica PokerStars sa patrunda in piata jocurilor de noroc din aceste state.  Compania ramane cel mai mare site de jocuri online, controland peste 54% din traficul online specific acestei piete in afara Statelor Unite ale Americii.

PokerStars a fost scoasa in afara Statelor Unite in 2011, odata cu punerea sub acuzare a fondatorului sau, Isai Schenberg, precum si a altor doi oficiali ai companiei pentru frauda si evaziune fiscala. Actiunea a fost demarata de Departamentul de Justitie al Statelor Unite si a fost cunoscuta sub denumirea de “Black Friday Crackdown”, urmand un alt act legislativ care interzicea tranzactiile online pentru jocurile de noroc, ce data din 2006.

Dupa 16 luni PokerStars si-a rezolvat partea civila a cazului cedand 731 milioane de dolari. Intelegerea prevedea ca Scheinberg sa renunte la orice pozitie manageriala din cadrul companiei. Departamentul de Justitie a absolvit PokerStars de toate infractiunile comise si, mai mult decat atat, autoritatile federale americane nu au interzis in mod expres patrunderea legala a PokerStars pe piata online a jocurilor de noroc.

Comisiile de licentiere, cu toate acestea, aveau o perspectiva diferita, chiar opusa. In Nevada, aceasta comisie a prevazut o interdictie pentru 5 ani aplicabila companiilor care practicau jocuri de noroc dupa acea clauza din 2006. Totusi, licentele le-au fost acordate altor companii similare precum 888 Holdings si PaddyPower. Comisiile de licentiere din New Jersey au avut de obiectat in mod special in ceea ce priveste PokerStars. Ele si-au exprimat dezacordul expres atunci cand PokerStars a incercat sa cumpere Atlantic Club, insa negocierile au esuat. PokerStars a incercat ulterior sa negocieze un parteneriat cu Resorts Atlantic City, dar si aceasta intelegere a picat.

PokerStars se afla in acest moment in negocieri cu Commerce Club, Hawaiian Gardens si Bycicle Club, grupuri ce opereaza pe piata de interes. Aceste grupuri vor face lobby pentru legalizarea pietei pokerului online din State, atat timp cat nu exista clauze care sa interzica expres acest lucru. Legat de acest aspect procurorul Keith Sharp, care se ocupa de aceste aspecte, a declarat ca nu s-a ajuns pana in momentul de fata la un consens. Purtatorul de cuvant al PokerStars, Eric Hollreiser, a refuzat sa comenteze.

Acum 6 ani, Morongo si alte asociatii s-au unit pentru a forma un grup de initiativa comun ce face lobby pentru transparenta in legislatia privind jocurile de noroc online din Statele Unite. Sharp a spus ca un asemenea act legislativ este foarte aproape sa devina realitate.

Directorul California Tribal Business Alliance, Leslie Lohse a declarat ca PokerStars nu intruneste in acest moment criteriile pe care legislativul american doreste sa le impuna prin actul mentionat. Actul legislativ ce se afla in acest moment in negocieri impune conditii mult prea restrictive pentru patrunderea PokerStars pe piata din California. Cu toate acestea, cu peste 38 de milioane de cetateni, California este o piata mult prea atractiva pentru PokerStars ca gigantul sa renunte atat de usor. Compania incearca si in prezent sa intreprinda toate demersurile legale si, impotriva tututor sanselor, sa patrunda legal pe piata americana.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!