Pochettino l-a găsit pe noul Dybala. Cât costă noua senzație din Europa

Tottenham se pregătește să-i piardă pe Kane și Walker, dar, așa cum au promis, șefii grupării de pe White Hart Lane nu vor să mai cheltuiască o groază de bani pe jucători cu nume. Astfel că aceștia preferă să aducă sau să crească tineri fotbaliști. Mai nou, englezii transferă din Turcia, unde puștiul de 19 ani Cengiz Under a făcut spectacol în recent încheiatul sezon din Super Liga. 

Poreclit ”Dybala al Turciei”, Cengiz a bifat 25 de apariții în acest sezon în tricoul vice-campioanei Turciei - Istanbul BB, pentru care a marcat 7 goluri. Adebayor s-a înțeles de minune pe teren cu Cengiz Under. Puștiul de 19 ani a sărbătorit după fiecare gol alături de fostul star de la Arsenal și Man City. (Foto: ibfk.com.tr)

Conform presei din Anglia, Cengiz este ca și jucătorul lui Tottenham, care le-a oferit bașkanilor 9,2 milioane de euro în schimbul lui. Suma este considerată una ok de către turci, care au dezvăluit că jucătorul a fost mult timp și în atenția lui Manchester United. Deja cele două părți au semnat un acord, urmând ca în cel mai scurt timp englezii să facă anunțul oficial. 

Un cuvânt greu în această afacere ar fi avut și tatăl jucătorului, care a fost de părere că United era un club mult prea mare pentru el și exista pericolul ca Cengiz să fie rezervă de lux. Tranzacția s-ar fi făcut prin intermediul lui Krsto Kilibarda - scouter-ul echipelor engleze pentru jucătorii din Europa de Est. 

La începutul acestei luni, președintele lui Istanbul BB, Goksel Gumusdag a confirmat interesul celor două echipe din Premier League pentru Cengiz Under (Foto: ibfk.com.tr), dar s-a ferit atunci să facă o declarație clară.

"Sunt echipe din Anglia și Spania care și-au exprimat interesul pentru Cengiz. Voi dezvălui toate detaliile la sfârșitul sezonului, pentru că nu vreau să distrag acum atenția echipei de la ultimele meciuri din campionat. Pot însă să vă spun că vom obține un preț bun pe Under”, a spus șeful lui Istanbul BB. 

Chiar dacă mai e o etapă de jucat în Super Liga, echipa lui Cengiz va termina pe locul doi (în acest moment, Istanbul BB e la patru puncte în spatele campioanei Beșiktaș), și vor juca din toamnă în Champions League. Turcii au șanse mari să se întâlnească în grupe chiar cu Tottenham, iar Cengiz le va adversar atunci... ”Dybala al Turciei” a debutat cum nu se poate mai bine și în națională - s-a lipit de gol chiar la al doilea său meci, în amicalul contra Moldovei câștigat cu 3-1 de turci, la sfârșitul lui martie. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi