Piţurcă sare în apărarea lui Daum: "Trebuia să fie o mândrie pentru noi că a venit, nu să fie jignit!"

Victor Piţurcă şi-a încheiat aventura la arabi şi acum e liber. Întors în ţară, şi-a adus aminte de naţională. N-ar fi plecat, dacă ar fi ştiut că România va pica într-o grupă uşoară la Euro 2016. E convins că el ar fi scos echipa din grupe. Cu o singură condiţie - ca staff-ul medical să fi fost păstrat la echipă! "Aici a greşit Iordănescu!", a spus Piţurcă într-o intervenţie la DolceSport.

Dacă ştiam că vom avea grupa pe care a avut-o România, mă mai gândeam dacă să plec sau nu. Pentru că se putea să te califici. Pe Albania şi Elveţia le învinsesem în amicale. Când am jucat noi amical cu Albania şi am învins, toată lumea m-a criticat: "Doar 1-0...".

Iordănescu nu mai antrenase o lungă perioadă de timp şi spre mirarea mea a acceptat. Schimbarea staff-ului medical a fost o problemă. Aici a greşit Iordănescu! Nu avea voie să schimbe Burleanu staff-ul fără acceptul lui Iordănescu. Dacă eram eu, puteau să vină 200 de mii de Burleni şi nu se întâmpla aşa ceva! Pompiliu Popescu are o experienţă formidabilă. Jucătorii n-au avut energia şi suflul necesare la Euro!,

---zice Piţurcă

Fostul selecţioner i-a luat apărarea lui Christoph Daum, despre care spune că nu are susţinerea necesară pentru a face performanţă. 

M-a surprins alegerea lui Daum. Mă aşteptam să fie un fost selecţioner, fie şi străin. El a fost jignit în toate felurile în România. E un antrenor care a obţinut performanţe. Trebuia să fie o mândrie pentru noi că a venit în România. Dar problema este că nu sunt legi, pentru că oamenii de fotbal care l-au jignit ar fi trebuit suspendaţi,

---mai spune Piţurcă

Daum a făcut o nouă schimbare la naţională. L-a sunat pe Sânmărtean şi i-a spus că nu mai face parte din planurile sale. Ajuns la 37 de ani, Sânmărtan s-a oprit la 21 de selecţii în echipa naţională. Jucătorul Pandurilor nu s-a supărat, ba chiar i-a mulţumit lui Daum pentru că l-a anunţat personal. "A fost foarte galant şi fair-play", a declarat Sânmărtan la DigiSport.

Am vorbit cu domnul Daum, mi s-a părut foarte corect. Mă gândesc că e destul de greu să te mai bazezi pe un jucător de 37 de ani. Trebuie să dea posibilitatea celor tineri să vină din urmă şi să ducă naţionala mai departe.

Înţeleg această situaţie. A fost foarte galant, foarte fair-play. Mi-a plăcut foarte mult abordarea lui. Nu ştiu dacă vreun antrenor român m-ar fi sunat vreodată să-mi mulţumească pentru tot ce am făcut pentru echipa naţională şi să-mi explice că nu va mai apela la serviciile mele, 

---a spus Sânmărtean 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi