Pierde Şahtior calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor? Lucescu a folosit la Istanbul un jucător prins dopat

Una dintre cele mai puternice întâlniri din turul trei preliminar al Ligii Campionilor este cu siguranţă dubla manşă dintre Sahtior Donetsk şi Fenerbachce Istanbul. Primul meci s-a încheiat nedecis (0-0) în capitala Turciei, însă imediat a izbucnit un scandal de dopaj în care este implicat un jucător al ucrainienilor.

Este vorba despre brazilianul Fred (Frederico Rodrigues Santos), care a fost folosit titular de Mircea Lucescu, deşi era cunoscut faptul că la recent încheiata ediţie a Copei America fusese depistat pozitiv la un control antidoping. Antrenorul român s-a arătat încrezător că forul european nu va lua nicio măsură împotriva echipei sale.

Înainte de joc UEFA ne-a sfătuit să nu-l includem în lot, dar n-am primit vreun document oficial. A fost doar o recomandare verbală. Chiar dacă primul test a fost pozitiv noi aşteptăm încă rezultatul probei B. Am vorbit cu jucătorul şi cu întreaga echipă despre asta şi oricare ar fi decizia o vom accepta. Doctorul naționalei Braziliei ar trebui să fie responsabil. Pentru că nu-mi vine să cred că un băiat care aleargă 13 kilometri pe meci are nevoie de pastile. Ar fi trist ca un jucător aşa tânăr să fie suspendat.Mircea Lucescu

Aşadar, antrenorul român n-a ţinut cont de recomandarea UEFA, fie ea si verbală, iar acest lucru poate duce chiar şi la o descalificare la "masa verde". Trebuie precizat că Fenerbahce a făcut o plângere oficială în acest sens, iar forul european a deschis deja o cercetare disciplinară.

Decizia va fi luată în data de 3 august 2015, aşa cum reiese din scrisoarea de răspuns a UEFA către clubul turc.

Cert este că pentru partida retur Mircea Lucescu nu va mai avea aceeaşi dilemă, însă ar fi păcat ca finalul carierei sale să fie umbrit de o astfel de decizie neinspirată. Este de aşteptat ca jucătorul brazilian să fie suspendat o lungă perioadă de timp, însă rămâne de văzut dacă Sahtior va fi şi ea sancţionată.

Tu ce părere ai? Crezi că cel mai mare antrenor român a greşit folosindu-l pe Fred în partida tur?

Click aici pentru a paria online pe meciurile din Liga Campionilor!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!