Piața online a generat 40 miliarde dolari în 2016! Cum stă România

Industria jocurilor de noroc online este una extrem de mare. E departe, totuși, de a se compara cu piața offline. Jocurile de noroc pe internet au cunoscut însă o creștere semnificativă, valoarea totală a pieței în 2016 fiind de aproape 40 miliarde dolari - cifră care, spun specialiștii, va crește în continuare în anii următorii ani. Și asta din cauza jurisdicțiilor care reglementează piața jocurilor de noroc. 

Iar Statele Unite ar putea fi una dintre aceste jurisdicții dacă mai multe state vor urma exemplul celor din New Jersey și vor legifera pokerul online, jocurile de cazino și loteriile. O asemenea mișcare ar însemna și venituri suplimentare pentru stat. Spre deosebire de canadieni, care au posibilitatea să joace la cel mai bun cazinou online - vegaspalmscasino.com, jucătorii din SUA sunt lăsați în voia sorții datorită restricțiilor aflate în vigoare.

De la revizuirea cu stoicism a ultimelor reguli în domeniu, în 2006, majoritatea operatorilor internaționali, independenți, precum Vegas Palms, și-au închis ”porțile” virtuale în fața jucătorilor de peste Ocean. Doar o mică parte a acestora au rămas să satisfacă dorințele americanilor, dar mulți dintre operatori s-au confruntat cu o serie de probleme. Și asta pentru că până în 2011 nu a existat nicio reglementare clară în domeniul jocurilor de noroc online pentru cetățenii americani. A fost momentul în care Departamentul de Justiție al SUA a emis un aviz în domeniu, iar lucrurile s-au schimbat. 

Conform acelei dispoziții, statele de pe întreg cuprinsul țării au dreptul să-și reglementeze singure atât piața jocurilor de noroc online, cât și cea offline. Asta înseamnă că autoritățile oricărui stat sunt libere să emită licențe de joc sau, foarte bine, să le interzică unor operatori desfășurarea acestei activități. Trei state au acționat ținând cont de noile reglementări, la începutul anului 2010 - Delaware și Nevada au legalizat pokerul online, iar New Jersey cazinourile online.

JOACĂ ACUM RULETĂ ONLINE CU DEALERI LIVE ÎNTR-UN CAZINO LICENȚIAT ÎN ROMÂNIA!

Pentru aceste state, decizia s-a dovedit a fi cea corectă, cel puțin din punctul de vedere al bugetului: cazinourile online generează venituri consistente statului. În primele cinci luni ale anului 2017, New Jersey a încasat peste 100 de milioane de dolari de la operatorii de cazinouri online, sub formă de impozite!

Alte state, cum ar fi Illinois, încearcă să-și împună propriile reglementări privind jocurile de noroc online la nivel național. California și New York sunt, de asemenea, pe punctul de a reglementa anumite forme de jocuri de noroc online - mai ales pokerul online. Și alte state iau în considerare mișcări similare pentru viitorul apropiat.

Piața jocurilor de noroc din România

Potrivit unui raport, românii lasă în fiecare an aproximativ 1 miliard de euro în sălile de joc. 32 de operatori de pariuri tradiționali, plus 19 online sunt acum pe piața din România, iar un singur aparat slot-machine ”înghite” lunar/persoană între 50 și 100 ron. 

În jur de 70 000 de păcănele s-au înregistrat în România până anul trecut, în timp ce agențiile de pariuri au ajuns la aproape 30 000. Valoarea premiilor acordate este de aproape 85% din miză, iar asta înseamnă că, din această miză, aproape 550 milioane euro se întorc la pariori.

Puțin peste 3% din români joacă sloturi. În comparație, numărul jucătorilor la păcănele din alte state ale Europei este de aproape 6 ori mai mare. Englezii sunt pe primul loc la acest capitol - aproximativ 16% din populația Marii Britanii se joacă la păcănele, în timp ce 59% reprezintă proporția celor care preferă să joace la loto.

Vezi aici care sunt cele mai bune cazinouri pentru păcănele online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi