Piața jocurilor de noroc online din Franța nu este foarte profitabilă pentru operatori!

arjel.jpg

Piața jocurilor de noroc online din Franța este reglementată de către ARJEL - Autorité de Régulation des Jeux En Ligne. De curând cei de la legalsportsreport.com au pus mâna pe câteva documente care arată exact cât de profitabili au fost operatorii de gambling în 2015, iar cifrele nu sunt pe atât de impresionante pe cât ar crede mulți. De fapt singurul care a avut cu adevărat de câștigat de pe urma reglementării pieței jocurilor de noroc este statul, operatorii chinuindu-se să facă profit.

Mai exact, în 2015 s-au plasat pariuri în valoare totală de 1,44 miliarde de euro, cu 30% mai mult decât în 2014. Profitul net a fost de 270 de milioane de euro, cu 19% mai mare decât în anul precedent. Sumele sună bine în teorie, doar că statul a câștigat din taxe nu mai puțin de 382 de milioane de euro! Din cei 11 operatori care oferă pariuri sportive, 5 nu au reușit să facă profit, ci au dat pe minus. În ceea ce privește pokerul online, situația este și mai rea, doar doi din nouă operatori  de poker reușind să iasă pe plus. Așa se explică și faptul că din acești nouă operatori doar patru au mai oferit și în 2016 poker online.

Mai jos poți vedea un tabel care arată câți jucători activi au fost în Franța în ultimii ani, și cum au oscilat aceste statistici de la an la an.

  • CJA – număr de jucători activi.
  • Paris sportifs – pariuri sportive
  • Paris hippiques – pariuri pe curse de cai

total-incasari.png

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi