Piața eSports, 1 miliard dolari în SUA în 2016! Cât plătesc vedetele pentru o echipă

Legătura dintre sporturile tradiționale și jocurile video este tot mai strânsă. ESports a devenit o industrie de aproape 1 miliard de dolari în 2016, cu milioane de spectatori, iar brandurile de top și marii sportivi au devenit în ultima vreme clienți și parteneri ideali. Mărci precum Nissan, Intel, Pepsi, Coca-Cola și Red Bull contribuie cu aproximativ 325 milioane de dolari anual la sponsorizarea unor sportivi, precum și pentru o serie de evenimente. Mulți dintre sportivi își folosesc abilitățile în fața calculatoarelor (inclusiv în campanii publicitare), cu scopul de a atrage tot mai mulți oameni spre acest gen de distracții. 

Jucătorul de fotbal american Rodger Saffold (foto: therams.com) și-a luat rolul în serios și și-a făcut o echipă, numită Rise Nation, cu care concurează în celebrele Call of Duty și Overwatch alături de alți sportivi din lume. Vedeta din NFL este ”vulpoi bătrân” - jucătorul lui Los Angeles Rams a dezvăluit că a început să joace Call of Duty încă de pe vremea când era la Colegiu. 

Fost campion în NBA cu Los Angeles Lakers, Ulrich Alexander "Rick" Fox este proprietarul unei echipe în Liga Legendelor eSports, companie la care este co-președinte. A cumpărat echipa Gravity Gaming cu 1 milion de dolari, iar apoi a redenumit-o după numele său - Echo Fox. Trei ani a studiat piața video de jocuri fostul baschetbalist, care a mai avut o experiență similară cu cei de la Twin Galaxies - liderul de pe piața mondială a jocurilor video. 

Rick Fox (foto: wikipedia.org) vrea să se extindă și pe alte piețe și consideră că eSports va rivaliza, în curând, cu cel mai tare campionat de hochei din lume - NHL. Cupa Stanley a fost urmărită de 38 milioane de oameni, în vreme ce Campionatul Mondial al Ligii Legendelor a avut peste 36 milioane de spectatori în întreaga lume. 

Proprietarii echipei Sacramento Kings din NBA, Andy Miller și Mark Mastrov au investit și ei în franciza eSports - NRG eSports, cea care deține Liga Legendelor. Împreună cu superstarul Shaquille O'Neal și cu jucatorii de baseball Alex Rodriguez (A-Rod) și Jimmy Rollins, echipa încearcă să atragă un număr record de fani. A-Rod s-a adresat acestora într-un clip video, explicându-le că această competiție nu este cu nimic mai prejos decât campionatul profesionist MLB. ”Jucătorii profesioniști din eSports alocă în fiecare zi 10-12 ore acestei activități, iar emoțiile sunt la fel de intense ca și pe terenurile adevărate. Poate chiar mai mult!...”, a declarat Alex Rodriguez 

Miliardarul Mark Cuban (foto: nba.com) nume predestinat parcă afacerilor...), proprietarul echipei din NBA Dallas Mavericks, a investit 7 milioane de dolari în lansarea Unikrn, care permite oamenilor să parieze bani reali pentru competițiile de jocuri video. De asemenea, el a băgat bani în Fantasy Labs - o platformă sportivă virtuală care oferă date, analize complexe, cote și tot ceea ce le e de folos jucătorilor dornici să ia parte la competiții. 

Și alți sportivi profesioniști de peste Ocean și-au declarat pasiunea pentru eSports. Jucătorul lui Utah Jazz, Gordon Hayward e nerăbdător să devină și el proprietarul unei echipe (contra cost, desigur) în celebra League of Legends. Starul lui Brooklyn Nets, Jeremy Lin i-a luat-o înainte adversarului său din campionat - Lin a ajuns chiar într-o finală cu echipa sa și a recunoscut că participă la competiții chiar și în timpul campionatului din NBA. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi