Petrescu a lăsat CFR-ul pentru 1,8 mil euro pe an în China. Iordănescu jr. urcă în ”tren”

După mai multe zile în care i-a ținut în joc de glezne, Dan Petrescu s-a hotărât în sfârșit să-i anunțe pe șefii campioanei României că el pleacă la chinezi pe bani mulți. 1,8 milioane de euro i-au pus pe masă chinezii de la Guizhou Hengfeng lui Petrescu pentru a semna cu ei. 

"El voia să rămână la CFR, dar chinezii au plusat. Au tras de el foarte tare, dar după la ultima ofertă venită din China nu am avut cum să ne supăram. Am înțeles că trebuie să plece. E o ofertă de mai multe milioane, noi nu știu dacă puteam să îi dăm nici măcar un milion”, a declarat directorul sportiv al clujenilor, Bogdan Mara, într-o intervenție la Digisport.

Campioana României a anunțat despărțirea de Dan Petrescu pe site-ul oficial al clubului. "Familia CFR îi mulțumește pentru toată munca depusă în acest sezon încununat cu titlul de campioană! Dan Petrescu și-a lăsat amprenta asupra CFR-ului. Cu experiența sa a reușit să formeze la Cluj un grup extrem de unit, grup care în cele din urmă a învins. Împreună am scris o frumoasă pagină în istoria clubului nostru! Mister, îți urăm multă baftă în continuare în cariera de antrenor! Clujul va rămâne mereu casa ta!”, se scrie în comunicatul celor de la CFR Cluj. 

Petrescu va avea la noua sa echipă un salariu de aproape patru ori mai mare decât încasa la CFR Cluj. ”Bursucul” e obișnuit cu Asia - a mai antrenat-o în China pe Jiangsu Sunning, dar acum va trebui să o salveze de la retrogradare pe Guizhou Hengfeng. 

Locul său pe banca CFR-ului va fi luat de Edi Iordănescu, cel care a refuzat două oferte din străinătate pentru a o prelua pe campioana României - fiul fostului selecționer a mai fost în tratative cu o echipă din Arabia Saudită și cu Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei.

Mutarea verii în fotbalul românesc va fi anunțată oficial în scurt timp. Iordănescu jr. este o alegere suprinzătoare a șefilor CFR-ului, în condițiile în care acesta nu a câștigat, până acum, niciun trofeu și nici nu a antrenat o formație de asemenea nivel. ASA Tg. Mureș, Pandurii și Astra sunt echipele pe care Edi Iordănescu le-a mai antrenat până acum în Liga 1 Betano.

La CFR, odată cu numirea lui Iordănescu jr., ar putea sosi și un om nou în staff-ul echipei. Conform realitatesportiva.net, Narcis Răducan se va alătura şi el campioanei României, urmând să fie noul manager sportiv al echipei. Se pare că Răducan este cel care a intermediat negocierile dintre Edi Iordănescu şi cei de la CFR Cluj, iar noul antrenor a cerut ca acesta să facă parte din staff-ul său.

Bogdan Mara și-ar dori să rămână în continuare în Gruia, dar nu e după el..”Nu voi pleca cu Dan. El pleacă cu staff-ul lui, de care are nevoie în China. Eu aşa ştiu, că rămân la CFR. Dacă nu se schimbă nimic, rămân, nu s-a pus problema să plec. Cred că s-au realizat lucruri frumoase şi îmi doresc să continuăm acest proiect", a spus Mara. 

(Credit Foto: Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi