Peste 4000 de persoane arestate şi aproape 500 de milioane de lire sterline folosite pentru pariuri ilegale pe meciuri de la EURO 2016!

interpol-fotbal.jpg

Sursă: calvinayre.com

Într-o declaraţie emisă luni Interpol anunţă că două operaţiuni pentru combaterea pariurilor ilegale pe meciuri de la EURO 2016 au avut loc cu succes. SOGA şi Aces, denumirile celor 2 operaţiuni, au dus la arestarea a peste 4.100 de persoane şi confiscarea a peste 13.6 milioane de dolari.

Pentru a reuşi operaţiunea SOGA VI (prescurtare de la soccer gambling) a fost nevoie de implicarea poliţiei din mai multe ţări: China, Franţa, Grecia, Italia, Malaezia, Singapore, Thailanda şi Vietnam. Operaţiunea a avut nevoie de aproape 4.000 de raiduri în "vizuinile" celor care se ocupau cu pariurile ilegale.

O a doua operaţiune, Aces, s-a axat pe pariurile şi jocuri de noroc ilegale din Cambodgia, Coreea de Sud, Thailanda, Vietnam şi Filipine şi a dus la 33 de arestări. Trei site-uri de pariuri ilegale au fost închise în Thailanda, în timp ce autorităţile din Malaezia au arestat 15 persoane pentru fraude cu cardurile bancare.

Mai mult de 10 milioane de lire sterline au fost capturate în cadrul acestor două operaţiuni, cu toate că Interpol estimează că pe durata Euro 2016 au fost "manipulate" în pariuri ilegale aproape 500 de milioane de lire sterline.

Jim Anderson, şeful unităţii Anticorupţie şi a Crimelor Financiare din cadrul Interpol, a declarat că sucesul celor două operaţiuni a fost posibil prin schimbul de informaţii la nivel mondial şi datorită eforturilor semnificative făcute de către autorităţile implicate.

Jocurile de noroc ilegale generează profituri masive pentru reţelele de crimă organizată care sunt adesea legate de corupţie, trafic de persoane şi spălare de bani.
- Jim Anderson.

Această acţiune a celor de la Interpol nu este singulară, după cum îi spune şi numele SOGA VI. În afară de prima operaţiune, care a avut loc în noiembrie 2007 au mai avut loc astfel de acţiuni din partea Interpol în 2008. 2010, 2012 şi în urmă cu 2 ani. În 2014 nouă state state din Asia au participat la o campanie condusă de Interpol în timpul Cupei Mondiale din Brazilia, campanie care a dus la arestarea a peste 1.400 de persoane şi la confiscarea a 12 milioane de dolari, considerându-se că s-au jucat peste 2.2 bilioane de dolari pe pariuri ilegale de acea reţea prinsă la momentul respectiv. În total cele 6 operaţiuni SOGA au dus la 12.500 de arestări si la confiscarea a 53 de milioane de dolari.

Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi