Peste 1,3 milioane jucători s-au auto-exclus de pe site-urile de pariuri din Anglia! Cum e la noi

Numărul de auto-excluderi de pe conturile de pariuri online s-a dublat într-o perioadă de 12 luni în Marea Britanie. Astfel, între octombrie 2016 și septembrie 2017 s-au înregistrat peste 1,3 milioane de excluderi din conturi pe teritoriul țării. Sunt cifrele date publicității de către Comisia pentru jocuri de noroc din Regat.

Numărul auto-excluderilor a cunoscut o creștere semnificativă începând din primăvara lui 2015. Astfel, în perioada aprilie 2015 - martie 2016, s-au înregistrat nu mai puțin de 612. 427 de astfel de cereri. O astfel de situație echivalează cu interzicerea semnatarului cererii pentru o perioadă de cel puțin șase luni de la orice activitate legată de jocurile de noroc.

Cei care recurg la o asemenea decizie sunt aceia care manifestă o dependență crescută față de jocuri. Auto-excluderile sunt specifice contului, nu jucătorului, astfel că o persoană poate înregistra mai multe astfel de cereri. 

Potrivit aceluiași raport al autorităților britanice, și sumele pariate de jucători au crescut îngrijorător în ultimul an și jumătate. Cele mai multe pariuri s-au făcut online, de pe telefonul mobil și diferite site-uri, iar acestea au atins la un moment dat cifra de 15,8 miliarde de lire sterline între aprilie 2015 și martie 2016.

Sumele pariate au crescut și mai mult, astfel că la 15 septembrie 2017 acestea au ajuns la 19,7 miliarde de lire sterline - o creștere de 25% față de ultima raportare.

Potrivit Comisiei pentru jocuri de noroc, fotbalul acaparează cea mai mare sumă din totalul cheltueililor jucătorilor. Nu mai puțin de 7,97 miliarde de lire sterline s-au pariat între octombrie 2016 și septembrie 2017 - ceea ce reprezintă 40% din totalul vânzărilor de pariuri. Asta înseamnă o creștere de 36%, comparativ cu ultimele 18 luni în urmă - când cifra a fost de 5,8 miliarde de lire sterline.

"Tot mai mulți oameni aleg să joace on-line, unde nu există limite la mize și premii, iar utilizarea cardurilor de credit este permisă. Din acest punct de vedere, oamenii ar trebui să fie conștienți de riscurile asociate jocurilor de noroc. Și este foarte important ca ei să știe unde găsesc sprijin și o mână de ajutor, gratuit, atunci când simt că au o problemă”, a declarat Marc Etches, CEO al GambleAware.

Situația din România

În România, Joc Responsabil este singurul program dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc și care oferă un ajutor real acestora. Acesta a fost inițiat și este derulat de ROMSLOT Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România şi Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România. 

Scopul programului este acela de a preveni, identifica și asista jucătorii cu probleme legate de jocuri de noroc, și propune un program de intervenție eficient pe care îl poate accesa atât persoanele în cauză, cât și familiile acestora.

Problemele de joc nu se referă doar la persoane dependente, care se află deja într-o situație dificilă, ci și la persoane care joacă mai mult decât ar trebui și care vor să combată această potențială problemă înainte de a lua amploare și de a deveni una gravă. Potrivit unui studiu efectuat de GfK România în 2016, 0.6% din populația României cu vârsta de peste 18 ani prezintă probleme de joc, procent ce se încadrează în media europeană de 0.5% - 2%. Deci, momentan nu e grav..

Accesează acum site-ul programului: www.jocresponsabil.ro 

Te-ar mai putea interesa și: 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi