Performanţele stranierilor din Liga 2 în sezonul 2014-2015

Dacă Liga I tinde să ofere tot mai mult credit stranierilor, în sezonul ce a trecut doborându-se vechiul record, numărând nu mai puţin de 220 jucători străini, în Liga 2 numărul nu este nici pe departe atât de mare. Mai precis, vorbim despre 41 stranieri pe care eşalonul secund i-a avut pe parcursul ediţiei 2014-2015, număr în scădere faţă de sezonul 2013-2014.

Pariază acum pe meciurile din Liga 2 din România!

447x193liga2001.jpg

Regretata Săgeata Năvodari, echipă dispărută la sfârşitul turului de campionat, a avut cei mai mulţi stranieri, 8 la număr, iar doi dintre ei - Guerra şi Deletic - au evoluat în retur la o altă echipă de ligă secundă: Academica Argeş. Dintre cei 41 stranieri, 7 au provenit din Brazilia, 6 din Serbia, 5 din Italia, 4 din Nigeria, 3 din Coasta de Fildeş, doi din Moldova, Bulgaria, Spania, Argentina şi Senegal şi câte unul din Anglia, Muntenegru, Portugalia, Camerun, Ghana şi Insulele Capului Verde. 

Au fost trei portari străini, iar Nuno Claro a ieşit în evidenţă. Portughezul a fost titular în poarta celor de la FC Olt, echipă care ne-a părăsit înainte de încheierea campionatului, dizolvându-se. Ceilalţi doi goalkeeperi, italianul Matis Carta şi bulgarul Mario Ilianov n-au apărat decât o dată poarta celor de la FC Baloteşti, respectiv FC Olt. 

Ca fundaşi dreapta am avut sezonul trecut 6 jucători. Singurul care a marcat, deşi a intrat doar de două ori pe teren, a fost nigerianul Oladapo Kayode, componentul lui ACS Berceni. Cel mai selectat a fost nigerianul, N'wabueze, cu 18 meciuri. La capitolul fundaşi centrali am avut doar un jucător, pe ivorianul Souleymane Traore, care a bifat 6 meciuri, fără să înscrie. Nici fundaşi stânga n-au fost prea mulţi: doar doi. Moldoveanul Sergiu Viţu de la Şoimii Pâncota a intrat pe teren doar în două meciuri, în vreme ce brazilianul Bruninho a bifat 14 prezenţe pentru Săgeata Năvodari. Niciunul dintre ei n-a găsit drumul spre gol.

Mijlocaşi defensivi au fost trei, iar cel mai des a jucat spaniolul Jose Hernandez, cu nouă partide. Cel mai bun mijlocaş dreapta a fost senegalezul Souleymane Keita, cu un gol în 19 jocuri, la egalitate cu un alt brazilian, Orlando da Costa, care a înscris o dată în patru meciuri. Locul în primul 11 al stranierilor în ceea ce priveşte postul de mijlocaş central îi este rezervat ivorianului Ben Hamed Kone, de la Academica Argeş, jucător care a reuşit să marcheze de cinci ori în 25 jocuri. Titlul de cel mai bun mijlocaş stânga îi revine sârbului Milos Deletic, care în turul campionatului a marcat două goluri în opt jocuri pentru Săgeata Năvodari.

În ceea ce priveşte vârfurile, nu încape nicio îndoială că stranierul cel mai prolific a fost brazilianul Pedro Henrique de la ACS Poli Timişoara, cu 11 goluri în 20 meciuri, urmat de italianul Salvatore Novello, de la CF Brăila, cu 4 reuşite în 9 partide.

Brazilianul Roberto Ayza, în vârstă de 34 ani, se află la cel de-al şaselea sezon la Mioveni şi la cel de-al şaptelea în Liga 2, devenind stranierul care a jucat de cele mai multe ori în eşalonul secund: 173 de partide. În total acesta a înscris 37 goluri, cel mai prolific sezon fiind 2010-2011, când a punctat de 13 ori. 

Pe când se afla la Săgeata Năvodari, Deletic a marcat de două ori contra celor din Dorohoi. La Academica Argeş, acesta a punctat în două rânduri în victoria din play-off cu 6-0 contra sucevenilor de la Rapid. Un alt stranier care a punctat de două ori într-un meci a fost nigerianul Konyeha, în partida pe care echipa sa, CSM Râmnicu Vâlcea, o câştiga cu 4-1 în faţa celor de la Caransebeş. Italianul Salvatore Novello a înscris şi el două goluri pentru Brăila în play-off, echipa sa trecând cu 3-2 de Gloria Buzău. Pedro Henrique a reuşit şi el "dubla" cu Metalul Reşiţa, partida din play-off fiind câştigată de ACS Poli cu 3-0. Aşadar, patru jucători străini au punctat de câte două ori într-un meci în sezonul precedent de liga secundă. Niciunul dintre aceştia n-a reuşit trpla. În total, 17 stranieri au marcat 49 goluri.

Click aici pentru a paria pe meciurile din Liga 2!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi