Performanță istorică! Handbalistele de la SCM Craiova au câștigat Cupa EHF! (VIDEO)

Norvegiencele de la Kristiansand plecau favorite în returul cu SCM Craiova din finala EHF după victoria la patru goluri diferență, 26-22, în fața propriilor suporteri. Dar fetele antrenate de Bogdan Burcea au intrat super-motivate pe teren și, împinse de la spate de un public senzațional, au dat lovitura în a doua competiție valorică a cluburilor din Europa (captură foto: Digisport).

S-a jucat cu ”casa închisă” în Sala Sporturilor din Craiova, pregătită ca la carte pentru marea sărbătoare ce avea să vină după 60 de minute de joc spectacol și cu o tensiune împinsă până la extrem. Craiova a avut o primă repriză de vis și - după 30 de minute, oltencele au condus la 7 goluri diferență!

Gazdele au reușit să mențină un avantaj liniștitor până aproape de finalul primei reprize, când la rampă a ieșit Zeljka Nikolic. În minutul 27, sârboaica a ridicat sala în picioare cu o execuție magistrală (captură foto: Digisport), care a făcut inutilă intervenția portăriței adverse. 

Doar legendarul Maricel Voinea mai reușea așa ceva în vremurile bune ale handbalului masculin românesc. De altfel, în handbal lovitura (reușită și de Nikolic în meciul cu danezele), îi poartă numele fostului mare handbalist român. 

La reluare, tot fetele de la SCM Craiova au impus ritmul jocului și au reușit să le țină la distanță pe jucătoarele antrenate de Kenneth Gabrielsen - care și-a luat notițe înaintea returului de la Helle Thomsen, daneza care a antrenat-o pe CSM Bucureşti. Degeaba, însă...

Gazdelor le-a ieșit aproape totul. Iar atunci când le-a fost mai greu, a apărut ca din pământ Dumanska. Jucătoarea Craiovei a pus ”lacăt” la poartă în ultimul minut al partidei. La 30-25, Dumanska a parat senzațional două aruncări consecutive și pe teren, dar și în tribune, s-a declanșat nebunia!

S-a terminat cu o victorie la cinci goluri diferență pentru SCM Craiova, exact scorul necesar pentru ca oltencele să cucerească trofeul EHF pentru prima dată în istoria clubului (captură foto: Digisport).

A fost cel mai frumos cadou pentru Bogdan Burcea, antrenorul Craiovei sărbătorindu-și ziua de naștere în această săptămână. ”Este un moment istoric pentru sportul craiovean, dar şi un moment important pentru handbalul românesc”, a declarat tehnicianul care a adus valuri de șampanie în Oltenia. 

DECLARAȚII:

IULIA DUMANSKA: ”Este un lucru extraordinar pentru mine. Mă bucur că am câştigat această cupă, a fost visul nostru, suntem foarte fericite. Sunteţi superbi! Vă mulţumim din suflet! A intervenit oboseala în a doua repriză, dar am luptat până la capăt. Sunt fericită că fac parte din această echipă”. (foto: prosport.ro)

”E un vis realizat. Ne-am dorit să ajungem cât se poate de departe, dar nu am crezut că vom ajunge până aici. Antrenorul de portari mi-a spus să stau calmă şi să fiu concentrată până în ultimele secunde. Sunt foarte fericită! Mulţumim frumos!".

ANA MARIA TICU: "Nu am cuvinte să descriu această bucurie. Le mulțumim oamenilor minunați care azi ne-au dus spre victorie. Ne-au împins de la spate în momentele grele, trebuie să ne bucurăm împreună. De obicei așa câștigăm noi, la limită. Ne pare rău că le dăm palpitații oamenilor, dar așa e mult mai frumos. Diferența au făcut-o publicul, pasiunea și ambiția”.
  
BOGDAN BURCEA, antrenor SCM Caiova: ”Mă bucur că am reuşit să câştigăm această cupă şi să dovedim ca handbal românesc există, alături de CSM Bucureşti, care joacă la cel mai înalt nivel. Mă bucur pentru oraş, pentru toţi suporterii minunaţi care ne-au susţinut. Pentru mine este ceva minunat, este munca noastră, sudoarea noastră,. Avem jucătoare valoroase, care au reuşit să păstreze Cupa la Craiova”.

PATRICIA VIZITIU: ”Am avut încredere că putem câştiga această Cupă. În zilele dinaintea meciului ne-am gândit doar la faptul că putem învinge la cinci goluri diferenţă. Am fost o echipă frumoasă, unită, la bine şi la rău. Diferența s-a făcut la atitudine, la dorinţă. Nu puteam distruge această seara în Craiova. Ne-am fi bucurat să fie alături de noi în sală 21.000 de oameni”.

VIDEO AICI CU CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DIN MECIUL SCM CRAIOVA - VIPERS KRISTIANSAND!  

Fetele de la CSM București intră în ”focurile” Ligii

Mâine, la Budapesta, altă echipă românească se bate pentru supremație, de data asta în Champions League. Înaintea semifinalei cu Gyor (ora 16:15), fetele de la CSM București au făcut spectacol la prezentarea echipelor care joacă în Final Four. Bella Gulden și-a arătat calitățile de dansatoare, apoi, la cererea publicului, Cristina Neagu (foto: sportpictures.eu) a dat tonul la cântat. "Dragostea din tei" a fost melodia aleasă de handbalistele campioanelor de la CSM București (foto: sport.ro)


"Crește puțin tensiunea..Este cel mai important meci al sezonului. Dar încercam să ne și relaxăm, este un spectacol și trebuie să ne bucurăm de el. Trebuie să fim concentrate la maximum și să dăm totul pe teren, asta e cel mai important. Cred că avem șanse egale cu Gyor. Nu există o favorită în acest Final Four", a declarat Cristina Neagu. În cealaltă semifinală vor juca Rostov Don și HC Vardar. 

Vezi AICI momentul ”artistic” cu handbalistele de la CSM București la Budapesta 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi