Pentru prima dată în istorie, un boxer gay poate deveni campion mondial la profesionişti

Dacă îl va bate pe britanicul Terry Flanagan, portoricanul Orlando Cruz va deveni primul homosexual campion mondial la box! Gala în care este pusă la bătaie centura mondială WBO la "uşoară" se va desfăşura la Cardiff, iar interesul pentru acest meci este unul imens. "Victoria va fi premiul meu pentru comunitatea gay din întreaga lume şi pentru ţara mea!", a anunţat Cruz. 

Flanagan este un campion mondial adevărat și sunt convins că va face tot ce-i stă în putere să-şi apere titlul. Sunt fericit să fiu aici şi să văd atâta susţinere, este ceva incredibil. Nu simt nicio presiune. Sunt concentrat şi hotărât să arăt ce pot,

---a spus portoricanul 


În vârstă de 35 de ani, Orlando Cruz (foto: boxingscene.com) şi-a declarat homosexualitatea în octombrie 2012. Un an mai târziu a oficializat relaţia cu partenerul său, Jose Manuel Colon, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York. De la eveniment nu a lipsit mama boxerului. 

Mi-a arătat dragoste şi respect. Mi-a spus că este decizia mea, pe care o respectă şi o susţine. "Tu eşti fiul meu, nu-mi pasă, te iubesc!", mi-a spus atunci mama. Cuvintele acestea reprezintă enorm pentru mine. Ştiu că jumătate din Puerto Rico nu e de acord cu decizia mea şi că mulţi oameni mă vorbesc de rău, dar nu-mi pasă. Pentru mine cea mai importantă este familia. Familia mea mă iubeşte şi eu sunt foarte fericit!,

---mai zice Orlando Cruz 

Portoricanul crede cu tărie că e pregătit să-l detroneze pe Flanagan, devenit primul boxer englez campion mondial la categoria uşoară, în versiunea WBO. Acesta a câştigat titlul anul trecut după lupta cu mexicanul Jose Zepeda.

 

În vârstă de 27 de ani, Terry Flanagan (foto: în stânga / Reuters) este neînvins în cele 31 de meciuri disputate până acum la profesionişti. El a lăudat curajul adversarului său şi a spus că puţini ar fi făcut asta înaintea unei lupte de asemenea anvergură. "Cruz este un tip curajos şi îl admir pentru asta, dar trebuie să ştie că nu-l voi menaja deloc. Cel mai bun să câştige", a spus Flanagan. Poreclit "Fenomenul", Cruz a reprezentat Puerto Rico la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney. 

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi