Pe ce jucători să pariem la Wimbledon 2015 si care sunt de evitat

Sezonul de tenis pe iarbă este în plină desfăşurare, iar Grand Slamul de la Wimbledon va începe peste numai câteva zile. Turneul londonez este poate cel mai prestigios din circuit şi orice jucător ţinteşte să-şi întreacă performanţele anterioare.

Suprafaţa de joc are particularităţile sale şi iarba de aici este cea mai rapidă dintre toate. Pariorii nu trebuie să se hazardeze şi să analizeze cu atenţie toţi jucătorii în detaliu. V-am oferit deja informaţii preţioase despre Particularităţile jocului de tenis pe iarbă şi în continuarea acestui articol voi încerca să vă creez o imagine corectă despre plusurile şi minusurile favoriţilor acestui turneu, în speranţa că nu veţi cădea pradă tentaţiei şi cotelor subevaluate pe parcursul turneului.

De ce are nevoie un jucător pentru a triumfa la Wimbledon?

Grand Slam-ul londonez este un turneu de anduranţă, în care condiţia fizică reprezintă un factor primordial. Putem vedea meciuri lungi, de cinci seturi, iar suprafaţa de joc necesită un mare efort fizic pentru menţinerea echilibrului. Serviciul este poate cel mai important atu şi aduce în prim plan jucători mai puţin mediatizaţi, capabili de rezultate excelente.

Dacă privim peste statistici, se poate spune că unul dintre primii trei clasaţi în ierarhia ATP va câştiga, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii 10 ani. Trebuie menţionat că Roger Federer a câştigat de cinci ori în perioada respectivă. Chiar şi finaliştii acelor ediţii au fost toţi din top 4 la acel moment, aşa că este greu de crezut că vor fi mari surprize în ceea ce priveşte campionul ediţiei 2015. Trio-ul Djokovic - Federer - Murray pare de neoprit şi se încadrează din plin pe tiparul câştigătorului: fizic ireproşabil, servă excelentă şi poate cele mai bune retururi din circuit. Puteţi vedea în acest articol un tabel detaliat despre cât de clar se detaşează aceştia de restul adversarilor din top 10 ATP.

În întrecerea fetelor lucrurile stau cu totul altfel, deoarece valorile sunt mult mai echilibrate şi jucătoarele cu fizic specific se pot impune mult mai uşor. Asta s-a văzut şi la ediţiile precedente, când primele două clasate în ierarhia WTA au câştigat doar de trei ori în ultimii 10 ani. Trebuie amintit că trei din restul câştigătoarelor au venit chiar din afara top 10. Este mult mai uşor pentru o fată cu serviciu şi lovituri în forţă să facă diferenţa pe o astfel de suprafaţă care limitează timpul de reacţie al adversarei.

Punctele forte şi slăbiciunile favoriţilor din acest an

În turneul băieţilor lucrurile sunt cât se poate de clare, trio-ul amintit mai sus fiind foarte probabil să dea câştigătorul. Totuşi, Roger Federer şi Andy Murray par a avea un avantaj pe iarbă în faţa lui Nole, ale cărui puncte forte nu mai sunt atât de impresionante. Anduranţa de care dă dovadă de obicei nu mai iese în evidenţă într-un joc bazat pe forţă şi tehnică la fileu, acolo unde cei doi rivali îi sunt superiori.

Nu putea lipsi din analiză Rafael Nadal, care s-a descurcat nesperat de bine pe iarbă în acest sezon, dar care în opinia mea nu este un candidat la trofeu. Nu-i poate surprinde cu nimic pe cei din trio-ul fruntaş, iar jocul său din spatele terenului n-are acelaşi efect pe iarbă.

Click aici pentru a paria pe meciurile de la Wimbledon direct de pe mobil!

Stan Wawrinka are o evoluţie oscilantă pe această suprafaţă, fiind de nerecunoscut. A câştigat doar 22 din cele 44 de meciuri disputate pe iarbă, iar asta spune totul despre şansele sale. Suprafaţa verde a reprezentat mereu o problemă pentru el, la fel ca şi în cazul lui Nadal.

Tomas Berdych, Marin Cilic şi Milos Raonic sunt jucători cu rezultate remarcabile în circuit, însă nici ei nu excelează pe iarbă. Toţi stau bine la serviciu, însă deplasarea în teren şi mai ales returul sunt punctele care îi trag în jos. Toţi au printre cele mai slabe procentaje la retur din top 10 ATP.

Un alt spaniol atipic pentru jocul pe iarbă este David Ferer şi din punctul meu de vedere acesta n-are nici o şansă la trofeu. Se află in top mai mult prin prisma constanţei de care dă dovadă şi nu pentru performanţele deosebite. Serviciul este poate cel mai slab din top 10, capitol care este vital pe iarbă.

O apariţie interesantă poate fi Kei Nishikori, un jucător care surprinde şi se poate adapta pe orice suprafaţă. Este printre cei mai buni la retur, însă punctul slab este serviciul. Vine şi după o accidentare şi pare greu de crezut că se poate apropia de fazele finale.

Conform celei mai bune case de pariuri online, cei trei mari favoriţi prezentaţi mai sus îşi găsesc corespondentul şi în cotele oferite. Djokovic porneşte cu doar 2.20 cotă, iar Murray îl depăşeşte pe Federer cu o cotă de 3.50, faţă de 7.00 pentru elveţian. Restul jucătorilor au cote de la 15 în sus şi sunt văzuţi în mod cert că outsideri.

La fete, Serena Williams are toate atuurile pentru un nou titlu, deoarece această suprafaţă i se potriveşte de minune, mai ales acum la apusul carierei când are nevoie de puncte scurte. Forţa ieşită din comun şi puterea de luptă i-au adus o cotă de doar 2.75. Are însă şi ea puncte slabe, fiind foarte greoaie în deplasare şi în ultimul timp destul de instabilă ca şi psihic.

Petra Kvitova pare a fi cel mai de temut adversar, campioana de anul trecut având cam aceleaşi caracteristici ca Serena din punct de vedere fizic, cu menţiunea că este mult mai tânără. Nu excelează nici ea în deplasare, dar compensează prin inteligenţă.

Marea dezamăgire a acestui sezon o reprezintă Simona Halep, care nu-şi regăseşte forma. Pare aproape imposibil să se aproprie de trofeu, mai ales că jocul ei n-a excelat niciodată pe iarbă. Vine după o schimbare de antrenor, iar în ultimul timp a avut probleme de concentrare. Meciurile ei trebuie cu siguranţă evitate, deoarece oscilează în evoluţii.

O surpriză plăcută va fi cu siguranţă Victoria Azarenka, care şi-a îmbunătăţit considerabil jocul în 2015, după doi ani extrem de slabi. Are un stil bine adaptat acestei suprafeţe şi este poate una dintre cele mai complete jucătoare din circuit. Cota pentru câştigarea turneului este de 15 şi nu trebuie tratată ca una fantezistă.

Agnieszka Radwanska şi Maria Sharapova au un an destul de slab şi cu greu îşi pot regăsi forma la timp pentru Wimbledon. Pot face însă meciuri foarte bune, pentru că au putere de luptă şi capacitate de adaptare ieşite din comun. Va fi greu însă pe această suprafaţă, unde n-au impresionat recent.

Outsideri care pot produce surprize

Iarba este suprafaţa care egalează cel mai mult valorile, iar asta s-a văzut şi în turneele pregătitoare pentru Wimbledon. Aici apar jucători cu calităţi specifice, care sunt mai buni decât pe orice altă suprafaţă. În turneul băieţilor găsim exemple precum Feliciano Lopez, Jerzy Janowicz, Nicolas Mahut şi nu în ultimul rând Nick Kyrgios, care au făcut deja "victime" din top 10 ATP. Toţi au calităţi fizice de excepţie şi merită jucaţi chiar şi când cota nu-i recomandă.

Şi la fete întâlnim astfel de cazuri, Sabine Lisicki, Lucie Safarova, Garbine Muguruza, Angelique Kerber şi Karolina Pliskova fiind jucătoare care au confirmat deja pe iarbă. Apar însă şi nume noi, care s-au evidenţiat în 2015 pe această suprafaţă, precum Camila Georgi şi Ana Konjuh, care pot produce un tenis de mare calitate dacă au motivaţia necesară.

Nu trebuie însă uitată noua stea a tenisului elveţian, Timea Bacsinszky, care are un 2015 de excepţie. A progresat enorm de mult, dar n-a jucat prea multe meciuri pe iarbă. Nu ştim deci la ce să ne aşteptăm de la ea, însă în mod cert calitatea nu-i lipseşte.

Acestea fiind spuse este timpul să tragem concluziile de rigoare. În turneul băieţilor este puţin probabil ca trofeul să-i revină vreunui outsider, iar trio-ul din fruntea ierarhiei va continua cu siguranţă tradiţia. Sunt câţiva mari jucători din top care trebuie evitaţi, iar specialiştii acestei suprafeţe se vor evidenţia cu siguranţă. Întrecerea fetelor este mult mai deschisă, cu o Serena Williams favorită mai mult din prisma formei slabe a urmăritoarelor. Sunt premise pentru surprize încă din primele tururi, deoarece vin din spate jucătoare tinere cu calităţi fizice impresionate.

Recomandarea este să analizaţi orice detaliu înainte de a plasa un pariu şi să studiaţi oferta de cote a acestei case de pariuri online în amănunt, deoarece vă oferă o varietate de pariuri şi un bonus atractiv la înregistrare.

Salvează

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi