"Pe aici nu se trece!" Fenomenala Dedu a pus lacăt la poartă şi România a bătut Rusia după 20 de ani!

Învinse la două goluri diferenţă de Norvegia la debutul în Campionatul European, tricolorele au început perfect meciul cu "tancurile" ruseşti antrenate de Trefilov. Cu o Denisa Dedu senzaţională în poartă şi cu Geiger şi Neagu de neoprit în atac, România a bombardat poarta adversă. Astfel că Rusia, campioana olimpică de la Rio, a reuşit în 16 minute doar 2 goluri! Asta şi pentru că în poarta României senzaţionala Dedu a apărat pe bandă rulandă, exasperându-le pe rusoaice. Nu mai puţin de 12 intervenţii, din 21 de şuturi, a reuşit în prima repriză tânăra portăriţă de la Corona Braşov, care a ajutat România să intre cu două goluri avans la pauză (11-9). 

La reluare, rusoaicele au reuşit să pună mai multe probleme şi au egalat la 13 în minutul 33. Dar Cristina Neagu şi senzaţionala Denisa Dedu le-au tăiat din nou din elan jucătoarelor lui Trefilov, ajuns un car de nervi pe marginea terenului. Două goluri avans (16-14) a avut România cu 10 minute înainte de final. Conduse excelent de pe margine de Ambros Martin, tricolorele au impus ritmul jocului şi au ţinut de avantaj. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2015, Cristina Neagu le-a "mitraliat" pe rusoaice în ultimele minute şi a dus România la trei goluri avans. Udriştoiu a scos apoi un "7 metri" în minutul 58 din care tricolorele s-au distanţat decisiv. România a câştigat în final la cinci goluri diferenţă, 22-17, şi a înregistrat prima victorie în faţa Rusiei după exact 20 de ani!! Pe 7 decembrie 1996 câştigase ultima oară România în faţa "tancurilor ruseşti"! Şi tot la un Campionat European. Atunci tricolorele au câştigat, la Vejle, cu 29-26.

A fost victoria care păstrează România în drumul spre medalie la Europeanul din Suedia. În ultimul meci din grupă, România va întâlni vineri Croaţia, care a fost spulberată cu 32-26 de rusoaice la debut. 

Cu 7 goluri, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi au fost principalele marcatoare ale României. Pentru evoluţiile sale fabuloase din poartă, cu 22 de intervenţii, Denisa Dedu a fost desemnată MVP-ul meciului. 

Mă simt fabulos că am reușit să batem Rusia. Dar astăzi e o zi, mâine e alta. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și în meciurile următoare să avem aceeași atitudine. Ambros zice că ne putem îmbunătăți jocul, putem juca mult mai bine. Avem spirit și potențial. Avem nevoie de timp. Cred că în acest joc, la 17-17, nu au mai putut înscrie. Avem jucătoare cu potențial și spirit de echipă,

---Denisa Dedu

Denisa a fost fenomenală în poartă. Este și Paula acolo, avem postul asigurat pentru mai mulți ani de acum înainte!

---Narcisa Lecușanu, fostă internaţională

În celălalt meci al grupei, Norvegia (campioana mondială şi europeană en-titre) a zdrobit Croaţia cu 34-16. În grupele principale se califică trei selecţionate din fiecare grupă, iar apoi se formează două grupe a câte şase echipe. Primele două promovează în semifinale şi vor juca încrucişat. Iată mai jos clasamentul în grupa României:

 

Foto: Newsbv.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi