Gascoigne, găsit vinovat de un tribunal pentru un comentariu rasist

Paul Gascoigne ţine iar capul de afiş al tabloidelor din Anglia. Acum, fostul atacant de legendă a fost găsit vinovat de un tribunal pentru un comentariu rasist făcut de el în timpul show-ului tv "O seară cu Gazza". Gascoigne l-a umilit pe un bodyguard de culoare în timp ce se pregătea să intre în platou: "Hei, poţi să zâmbeşti puţin?..Nu te văd!..", a fost gluma care l-a trimis pe fostul mare atacant la tribunal. 

Domnul Gascoigne a căutat să-i facă să râdă pe spectatorii din sală şi a făcut o glumă pe seama culorii pielii domnului Rowe, care a fost umilit în mod clar. Este foarte important ca noi să stopăm astfel de comportamente rasiale, agravante sub toate formele sale. Este un mesaj care trebuie transmis societăţii în care trăim. Astfel de cuvinte nu pot fi tolerate!

---a spus judecătorul de caz, Graham Wilkinson

Gascoigne, în vârstă de 49 de ani, a fost obligat la plata unei amenzi compensatorii în valoare de 1200 de euro. "Este deplasat şi inacceptabil să adresezi asemenea cuvinte, chiar şi sub formă de glumă, unui om", a mai spus judecătorul, care e convins că fostul fotbalist va avea de suferit în continuare pentru ieşirile sale necontrolate. 

Gascoigne a pledat la început nevinovat, dar şi-a schimbat pledoaria în momentul în care judecătorul Graham Wilkinson l-a chemat în sală pe primul martor al acuzării. Fostul fotbalist a părăsit tribunalul cu capul plecat - a refuzat să facă declaraţii presei şi să le dea autografe celor care îl aşteptau afară. Ca să-l înduplece, unul dintre fanii săi şi-a rupt cămaşa şi l-a rugat pe Gascoigne să-i dea un autograf pe piept, dar tot n-a avut noroc. 


Foto: independent.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi