PariuriX a comparat oferta live a opt agenții la un meci din Cupa Ligii României! Vezi concluziile!

Fotbalul nostru mioritic, oricât de slab ar fi el, este al nostru iar numărul românilor care pariază live pe meciuri din România Liga 1, Cupa Ligii sau Cupa României este destul de mare. Unul din motive este acela că meciurile sunt ușor de urmărit la televizor, și mulți cunosc cel mai bine echipele din propria țară, ceea ce este logic.

Așa că se pune următoarea întrebare: unde pariem? Fiecare agenție are puncte forte și puncte slabe, dar la care este mai bine să jucăm atunci când vrem să punem pariuri live pe meciuri românești? La această întrebare voi încerca să răspund în continuare. Voi pregăti și un articol asemănător pentru pariuri pre-meci cu care voi reveni zilele următoare.

Meciul analizat și agențiile alese pentru teste

Am ales pentru teste un meci din Cupa Ligii României dintre ACS Poli Timișoara și FC Viitorul, deci un meci mai puțin atractiv, dar cu echipe de primă ligă. Am preferat să mă axez pe cele mai bune opt agenții licențiate, ceea ce cred că este mai mult decât suficient: unibet.ro, sportingbet.ro, netbet.ro, efortuna.ro, betano.com, betfair.com (platforma de pariuri sportive), betstars.com și winmasters.com. Intenționam să iau în considerare și 888sport.com dar am avut surpriza neplăcută de a constata că meciul lipsește din ofertă deși în acel moment agenția oferea pariuri pe meciuri din ligile inferioare din Danemarca și Cehia.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

viitorul-timisoara.jpg

Opțiunea de favorite

Din cele opt agenții Netbet, Fortuna, Betano și Winmasters oferă posibilitatea de a adăuga la favorite tipurile de pariuri preferate, iar dintre acestea doar Betano oferă această opțiune și pe mobil!

Viteza de actualizare a informațiilor și alte aspecte tehnice

Este bine ca o agenție să actualizeze cât mai repede informațiile de la un meci live, pentru că astfel și opțiunile de pariere vor fi blocate mai rar, iar cotele vor fi actualizate rapid și fluid. Din cele opt agenții, am fost destul de surprins să văd că Betano este cel mai în față cu ceasul, de fapt chiar cu vreo 10 secunde în fața transmisiunii de la TV (nu știu însă dacă acest ceas este și 100% corect). Având Betano ca punct de reper, vin următoarele agenții:

 • Betano – 00.00
 • Unibet - +6 secunde
 • Netbet - +10 secunde
 • Betstars - +10 secunde
 • Winmasters - +11 secunde
 • Sportingbet - +13 secunde
 • Efortuna - +21 secunde
 • Betfair – necunoscut (este afișat doar minutul, nu și secunda)

Desigur, acest aspect nu este neapărat relevant tot timpul. Am urmărit cu atenție toate cele opt site-uri timp de o repriză și am ajuns la concluzia că la Sportingbet, Fortuna, Netbet și Betano opțiunile și cotele sunt blocate mai des ca la celelalte patru site-uri. Din toți operatorii, Unibet s-a comportat cel mai bine, fiind rare momentele cu întreruperi.

La momentul marcării golului de 2:1 pentru Timișoara, Unibet a actualizat prima informația, urmată de Betano, în timp ce BetStars a fost ultima.

Opțiuni de pariere

Este important să și avem pe ce să pariem. Am observat că toate agențiile oferă pariuri principale precum 1x2, total goluri, DNB, șansă dublă sau scor corect. Însă când vine vorba de pariuri pe intervale de timp, pe cornere, pe ultimul gol sau pe alte opțiuni, lucrurile se schimbă. Mai mult decât atât, deși era un meci pe Cupa Ligii, mulți din operatori nu ofereau pariuri pe calificare, și cu atât mai puțin pe metoda calificării. Hai să vedem concluziile trase la fiecare operator în parte:

Ofertã bunã = câștiguri mai mari. Vezi agenția recomandatã de PariuriX.com

 • unibet.ro (D. 2164/28.08.2015) este singurul operator alături de Fortuna unde am găsit atât handicapuri asiatice cât și europene, singurul care oferă pariuri pe intervale de 30 de minute, dar pe de altă parte lipsesc câteva opțiuni importante ce pot fi găsite în alte părți (vezi tabelul de mai jos).
 • sportingbet.ro (D. 2163/28.08.2015) oferă pariuri pe intervale de 5, 10 și 15 minute, fiind singura agenție care acoperă toate aceste trei intervale.
 • netbet.ro (D.1279 /29.06.2016) acoperă majoritatea opțiunilor importante, inclusiv pe calificare și corrnere.
 • fortuna.ro (D. 2159/28.08.2015) are câteva pariuri care lipsesc de la majoritatea site-urilor concurente cum ar fi rezultat final + ambele să marcheze (pariu combinat), pariuri live pe cornere sau diferența exactă de goluri, dar îi și lipsesc opțiuni care sunt prezente la majoritatea celorlalți operatori.
 • betano.com (D. 3311/ 18.12.2015) are o gamă foarte variată de pariuri pe cornere: câte cornere are fiecare echipă, cine va avea mai multe cornere, echipa care va avea următorul corner, handicapuri pe cornere etc. Este de departe numărul 1 la acest capitol (cel puțin la meciul examinat de mine). Este și singura agenție alături de Winmasters unde am găsit pariuri pe metoda calificării.
 • betstars.com (D. 2165/28.08.2015) avea doar vreo 7 opțiuni de pariere, deci doar cele foarte importante. Am observat o opțiune de tipul par / impar ce nu prea poate fi găsită în alte părți,dar asta cam ține strict de noroc.
 • betfair.com (D. 2161/28.08.2015) are și ea o ofertă mai inedită inspirată mai degrabă din hochei decât din fotbal. Poți paria că ambele echipe vor marca minim câte două goluri, dar pariurile pe handicapuri și alte opțiuni populare lipsesc cu desăvârșire.
 • winmasters.com (D.1278 /29.06.2016) oferă pariuri pe calificare și pe majoritatea opțiunilor importante, dar nu acoperă intervale de timp sau cornere.

Mai jos am pregătit un tabel care conține mai multe tipuri de pariuri (vezi glosarul de mai jos pentru explicații), iar în dreptul agențiilor care oferă respectivele pariuri am trecut un X. Nu am adăugat în tabel opțiunile pe care le ofereau toți operatorii, pentru că nu avea rost.

Glosar: HA – Handicap Asiatic, HE – Handicap European, I.G – Intervale Goluri (2-3, 3-5 etc), U.G – Următorul Gol, U.G2 – Ultimul Gol, P.C – Pariuri combinate, Cal – Să se califice, M.C – Metoda Calificării,  5 / 10 / 15 / 30 – pariuri pe respectivele intervale de timp.

Concluzie

După ce am examinat oferta live a celor mai importanți opt operatori licențiați pe meciul Timișoara vs Viitorul atât din punct de vedere tehnic cât și al tipurilor de opțiuni oferite, am ajuns la concluzia că cel puțin la meciuri din România precum acesta aș paria live în special la unibet.ro, betano.com și netbet.ro, și aș evita betstars.com, betfair.com (cel puțin platforma de pariuri sportive) și evident 888sport.com care nici măcar nu avea meciul în ofertă.

Lucrurile pot sta complet diferit când vine vorba de alte sporturi, campionate sau meciuri, deci recomand să consulți și tu cu atenție oferta sportivă pentru a vedea unde este mai bine să joci! De asemenea poți intra pe forumul de discuții PariuriX și să vorbești cu alți pariori despre cele mai potrivite agenții pentru pariuri live.

Care este cel mai bun bonus pentru a începe să pariezi online? Află acum!

Te-ar mai putea interesa și:

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi